Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (460)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Zklamání jak hovado. Asi jsem dítě štěstěny, alespoň v tom, že mi toto uniklo v kinech, stejně jako The Gunman, který mě podobně zklamal. Od tohoto třetího Insidiousu jsem očekával snad horor roku 2015. Tyhle podobné a moderní duchařiny mě prostě žerou. V zajetí démonů, Insidious 1,2 (Wanové pecky – u mě za 5*), Temné nebe a dokonce i Annabelle, Vzkříšení démonů a remake Poltegreistu (u mě slabší 4*) mě bavili. Spousta kritiků si stěžuje, jak je to už ohrané a tak dále. Mě to baví pořád, ale zde jsem teda tvrdě narazil. Jednak připouštím, že už tu jistá ohranost je, ale já bych tento snímek zkritizoval spíše jinak. Leigh Whannell si poprvé zkusil režii, a to zde. No a výsledek ? Dost mizerný. Rozhodně ho nechci nějak moc kritizovat, už není, asi co točit co se týče těhle duchařin. Přesto to mohl zvládnout lépe. Mohl si pohrát s kamerou, to Wan umí nejlíp. Mohl více vygradovat lekačky, kterých jednak moc nebylo a nebyly až tak intenzivní – párkrát jsem se lekl, ale nebylo to ono. Třeba 1/3 filmu (cca půl hodiny) – otřesná nuda, nic mě nezaujalo, ani hlavní herečka. Nudná nehoda a tak se to táhlo ještě hodně dlouho. Třeba, pak už mě zaujalo, jak ji neznámí démoni odhodili z postele, pochroumali krk,… - to bylo dobré. Atmosféra byla celkem zajímavá v pokoji mladé dívky – jinač, to za moc nestálo. Třeba odeklínačka démonů, která se 2x v tomto snímku objevila v temnotě mezi démony – tak ta mě bavila, bohužel v těhle dvou scénách mě opět nic moc nechytlo. Až závěr začal být teprve zajímavý, ale rychle skončil. Hudba od Bishara byla opět skvělá – alespoň to se zachovalo v dobré kvalitě. Herci zahráli tak nějak normálně. No, takže Whannell to natočil dost obyčejně, což je velká škoda. Jsem dost zklamaný, předchozí dva díly byly pětihvězdné pecky. Tohle uzavírá trilogii dost mizerně. Nezbývá mi než na tenhle brak zapomenout. Tot vše. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dobre, že nezostalo len pri jednotke, lebo čím vyšší diel tejto série, tým viac ma to baví. Teda, aby som bol presný - trojka je horšia, ako dvojka, ale prekvapivo ma bavila viac, ako jednotka. Scenár je predvídateľný a nenáročný, ale postavy sú znova sympatické a i keď tomu chýbajú až takí silní hrdinovia, ako boli manželia z jednotky a ich svokra, situáciu zachraňuje aspoň znova raz skvelá Lin Shaye (inak ju nemám rád, ale ako médium Elise mi sadla a byť na mieste duchov, tiež by som z nej mal rešpekt) a jej dvojica budúcich pomocníkov ("Nemohli by ste si to zapisovať potichšie?"). Tí do ponurého, smrteľne vážneho hororu, vnášajú vítaný a osviežujúci jemný nadhľad a humor bez toho, aby narúšali temnú atmosféru. Aj v trojke uvidíme „podsvetie“, nie príliš nápadité masky duchov a dosť čudné scény, kedy títo duchovia niekoho bijú (alebo niekto bije ich). Ale postavy, atmosféra a ľakacie scény sú znova na pomerne vysokej úrovni. A mnohé pasáže sú fakt dosť nepríjemné (finálne štekanie psa, oko v hrdle alebo klopkanie na stenu). Nejde o klasické videobéčko, ale vcelku ambiciózny (dojemná linka s mamou) prequel, kde na zachovanie kvality predchádzajúcich dielov dohliadal James Wan z pozície producenta. Filmom režijne debutoval jeho kamarát a dvorný spolupracovník James Whannell (zároveň predstaviteľ Specsa), s ktorým stvoril ako Saw a V zajatí démonov, tak všetky Insidiousy. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

O soundtracku: Žádná velká inovace se z Bisharovy strany nekoná; proč by také měla. Insidiouská hudba je jeden z nejlepších hororových soundtracků nového milénia, ne-li všech dob. To právě on nám připomněl, že housle jsou v hororech tím nejtrýznivějším možným nástrojem. Mistr Herrmann před ním v hrobě dozajista smeká klobouk. Bishara nám totiž v dějovém ohlédnutí, jak to vlastně všechno začalo, dokazuje, že společně s Clouserem a Bañosem tvoří v současnosti hororový trojlístek machrů přes nervydrásající hudbu. Je zastáncem názoru, že hororová hudba nemá mít hranice, a dává nám to pořádně sežrat. Připravte se opět na ďábelský tanec smyčce na vykloktaných houslích, drásavé tóny zrezavělého klavíru a další melodie Bisharových experimentálních nápadů. S nástroji se nemazlí a když se do letitého klavíru začne bušit kladivem, odnesou to divákovy nervy. Přestože je Chapter III. subjektivně o chloupek nejslabším článkem trilogie, právě hudba je jedním z aspektů, který i přesto film jako celek drží kvalitativně vysoko nad hladinou současného hororu. Jak krásně jde soundtrack ruku v ruce s obrazem jsme se mohli přesvědčit už v předcházejících dílech. Samotný střih na démona s širokým úsměvem by sám o sobě příliš strach nenahnal. Ale když se vám k tomu do uší zaříznou ohlušující vysoké tóny příšerných houslí, je to pomalu na resuscitaci. Co se týče soundtracku tedy opět není co vytknout a připravte se na okousané nehty, proud potu na zádech a pořádnou masáž srdce. Recept na strach? Samota, tma a pochopitelně - pořádná hlasitost. 70 % ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Insidious je pro mě definitivně jednou z nejhorších hororových sérií. Jednička se dala, ale s dvojkou a trojkou je to horší a horší. Vážně nechápu, jak někoho, kdo už nějaký ten horor viděl, může tento blábol bavit nebo dokonce děsit. Trapný, klišoidní, nudný příběhově se stupidními scénami a nesympatickou kung-fu babčou. Pochválit se dá fakt jen pár momentů na začátku, ale dokoukat druhou půlku jsem měl fakt celkem problém. 30% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama