Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené dílo, které v prvé řadě zaujme tím, že příběh "aféry" mapuje z dvou různých stran. Verze ústředního dua se liší, doplňují, ale někdy na sebe jednoduše navazují, aby divák nebyl znuděn repetitivností. Postavy jsou velice sympatické a jejich životy působí naprosto uvěřitelně, což je důležitým krokem k tomu, aby se příběh dal prožívat (a jakože rozhodně dá). Seriál se věnuje psychologii postav, vykresluje jejich prožívání, není zaujatý, není černobílý, nesoudí, zbytečně nemoralizuje, a tak je vlastně velice lidský. Ona propíraná aféra působí velice romanticky a krásně, je v ní kus čisté lásky, kterou postavám přejeme, nicméně přesto chápeme, že druhým ubližuje. Jak v takové situaci nalézt východisko? 9/10 PS: S každou další sérií se v mém žebříčku oblíbenosti toto úžasné dílo šplhá výše. Nepřestává mě překvapovat, jak se tvůrcům daří vytvářet další a další ryze lidské a emocionálně tíživé zápletky, které nadále bravurně rozvíjí ústřední i vedlejší charaktery. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má úplně jiné rozměry než mnoho jiných. To je ovšem jen můj subjektivní názor. Celou první sérii jsem viděla snad někdy vloni a normálně se mi stává, že když po dlouhé době dávají další a další, tak jdu od toho, ale tady ne. Nějak magicky mě všechny postavy přitahují, takže jdu do toho a hned první díl dvojky mě zaujal, co bude dáááál............ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco kvalitný seriál, kde sa ukázalo, že aj nie najsympatickejší herci môžu ukázať veľa v spletitom príbehu, nielen ľúbostného charakteru. Pomalší začiatok je neskôr okorenený kvalitnou detektívnou zápletkou, čo dej len oživuje. Treba si na to len počkať, nakoľko to trvá pár častí, kým sa thrillerová časť začne. Psychológia postáv je zobrazená do hĺbky a dva rozdielne pohľady na jednu vec vykresľujú jeden príbeh pochopiteľnejšou formou. Je zaujímavé sledovať, ako môžu mať ženy a muži spomienky na tú istú udalosť úplne rozdielne, dokonca opačné. Len jediné mi je záhadou, prečo z tak šeredného herca urobili alfa samca. No ako psychologická dráma ide o kvalitný kúsok. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Dopracovala som sa k tomuto seriálu vďaka mojej obľúbenej herečke Ruth Wilson a musím napísať hneď na začiatku,že rozhodne idem sledovať aj ďalej. Prvý diel bol veľmi zaujímavý a sľubný, rozprávaný z dvoch rozdielnych uhlov pohľadu, trochu pripomínajúci úvod seriálu True detectiv, ale bez filozofických úvah. Som zvedavá ako tento príbeh rozvinú ďalej... ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

V našem mírném podnebném pásmu máme za okny ošklivou nepěknou věc, ale my teď na chvilku zavřeme víka a představíme si takový vedro, že i Mitch Buchannon sotva tahá nohy po pláži, přičemž s nadějí v oku vyhlíží ztepilou cvičenku, kterou chytla uprostřed moře vražedná křeč. Jojo, dámy, jsme na dovolené, konečně je tu čas na sebe nahodit plavky, kvůli nimž jsme od vánoc neměly v puse nic, co obsahuje víc jak dvě kalorie. A teď se pečlivě podívejte na lehátko vedle sebe. Jestli tam leží vorvaň, co je právě na misi poškrábat se v trenýrkách, přitom se nezlejt pivem a ani představa jak cvičí pilates v nedbalkách vás nerozpálí, tak je čas na AFÉRKU. Hlavním kritériem při výběru milence je samozřejmě vzhled, co si budeme nalhávat, při aférce si nechceme povídat, nýbrž máme v plánu zažít parádní opičí sex. Takže bacha! Já už takhle jednou naletěla, vybrala jsem si moc pěknýho tanečníka, kterej zezadu vypadal fakt pěkně – hezkej zadek, dlouhý černý vlasy, bohužel zepředu to taková sláva nebyla, neb mu každej zub šel jinam. No a druhak by mohl bejt němej, nebo mít alespoň hezkou vadu řeči, aby pak nikde nevyslepičil, co jste spolu při měsíčku vyváděli, po dovolenej z toho bejvaj jen mrzutosti. ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama