Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl přemluven, že to je bomba a že to musím vidět. No, přátelé... když jsem ještě chodil do základní školy, tak jsem v sámošce naproti ukradl bonbóny, párkrát jsem taky zalhal, nepozdravil tlustou sousedku s fialovými vlasy a někdy použil i sprostá slova... Beru Mordpartu jako trest Boží za uskutečněné hříchy a jako kající se hříšník to vydržel až do závěrečných titulků prvního dílu. Další díly jsou mi dostatečnou výstrahou, abych se choval mravně, bohabojně, neklel a nebral jméno Boží nadarmo. Bič Boží... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Maličko zklamání - hlavně co se týče zápletek: nepravděpodobnosti střídaly klišé. Neodpustitelným zločinem ovšem bylo, že pachatel byl téměř vždy jasný už od první scénky, v níž se objevil. A to se fakt nedělá! Poměrně netypické a mrzuté též bylo, že osobní trable vyšetřovatelů byly o třídu zajímavější než samotné případy. Ale bráno to optikou Primy - je to rozhodně jeden z jejích nejlepších počinů. A také bylo fajn vidět Vojtu Kotka, že už konečně dospěl... ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů je okořeněno osobními a rodinnými vztahovými problémy, které více méně zasáhnou i do nějakého případu. Je toho relativně dost na to, aby bylo nutno sledovat díly všechny nebo by se ztratila nit. I tak jsem si občas říkal, po týdenní pauze mezi jednotlivými díly, kdo že je zas tohle a co že to má za motiv svého počínání. Celkově trochu slabší průměr (zvlášť v porovnání s dospěláckou kriminálkou Rapl, na ČT). (Komplet S1:8 dílů) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nefandím kdejakému seriálu jen proto, že je český, ale porovnám-li první díl Mordparty například s dvěma dosud viděnými díly Rapla, nevychází z toho Mordparta vůbec dobře navzdory tomu, že Rapla prakticky táhne Čermák a v Mordpartě byli (aspoň v prvním díle) dobří herci dva - Bartoška a Dobrý. Jenže to ostatní... Pominu, že mi neustále se opakující hudební motiv až příliš připomínal jak Cirkus Bukowski, tak Rapla, i když uznávám, že tvůrci těchto seriálů se mohli inspirovat dílky severské provenience. Zbytek Mordparty ovšem bída s nouzí. Zápletka? Připadala jsem si jak slečna Marpolvá, protože pachatel mi byl podezřelý hned zpočátku a motiv jsem správně vydedukovala. Doufala jsem, že mě přesto scénárista překvapí, leč marná naděje. A pokud jde o herce, s výjimkou dvou už jmenovaných bída s nouzí. A propos, odkud vytáhli nesympatickou Natašu Burger s jejím děsným projevem (a ještě děsivějšími dialogy)? To, že není rodilá Češka, ji - ani režiséry - neomlouvá. Inu, asi má jiné přednosti, které ovšem na obrazovce vidět nejsou. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)
  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)

Reklama

Reklama