Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak já už nevím : je to podle románu DUMASE nebo je to fantazie režiséra nebo je to pokus jak "Tři mušketýry " udělat jinak ? Jednu přednost tento film má. Má nejhezčí královnu (Catherine Deneuve) jakou jsem dosud ze všech "mušketýrských filmů " viděla. Trochu mi tam vadila prchající královna v kočáře, oděna ve venkovském šatě a ovšem zmalována jako velikonoční vejce, na což by jistě prostá venkovanka sotva pomyslela natož aby na tehdejší dobu měla na šminky. Ale to jsou režisérské chybičky. Jenže mě to vadí. Též mě vadí blbosti typu : visím na laně na věži, ale statečně šermují, lítám vzhůru dolů jako na řetízkovém kolotoči, ale jsem pořád "in" a co mě úplně dostalo, že jsem se řehtala byla šermovačka ve stodole na dlouhých žebřících..... no to už byla kravina do nebe volající. Proto tedy jenom 3*. P.S. Na DVD v sekci "bonus" jsem se od režiséra Hyamse dověděla, že film chtěl dělat jinak, aproto pozval ke spolupráci hongkongského specialistu, který měl na starosti šermovací scény. Takže proto je film jiný, pro nás Evropany nezvyklý. Musím však vyzdvihnout Tima ROTHA, který zahrál opět "ničemu" v tom nejlepším smyslu slova.Obávám se, že mu již úlohy tohoto druhu zůstanou přišity režiséry navždy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako fanda historických filmů jsem zhnusen. Ultralacině působící adaptace třech mušketýrů s pitomým příběhem, milionem historických kravin (puška s hákem a lanem??) a ještě pitomějším zpracováním. Herci nemají co hrát, hlavní hrdina se o to ani nepokouší, souboje jsou ve stylu Hongkongu, ovšem zabitý mizernou kamerou i střihem a přes hodinu a půl délky se to neskutečně vleče. Nejhorší je, že Hyamse jsem měl vždycky rád, ale tímhle si slušně nakročil k odpadu (ke kterému se snadno dostal ještě příšernějšími Lovci dinosaurů) ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po hvězdičce za oba za vlasy přitažené šermířské souboje (hospoda, žebříky) v hongkongském aranžmá, které jsou spolu se slibným obsazením (Deneuve, Rea, Roth) jedinými klady MUŠKETÝRA, zbytek je nudná vata. Řemeslníka Hyamse a jeho zábavná vysokorozpočtová béčka mám rád, ale tohle je jeho první film, na který se ani při nejlepší vůli nedá koukat jako na celek, ale pouze na zmíněné scény. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proboha, už žádné další zpracování Tří mušketýrů! Nemám páru, kolik verzí už existuje, ale kvalita jde s dobou dolů. Film není vyloženě špatný, ale aby se netočilo stále totéž, je Mušketýr pojatý opět trochu jinak a podle mě už nemá co nabídnout. Zaujaly mě akorát tak souboje a pak asi nejhezčí ze všech představitelek Constance (ačkoliv tady jí pojmenovali jinak), nějakou dobu jsem si lámal hlavu, kdo ji hraje, než mi docvakla Mena Suvari. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Časť natáčania v Toulouse bola nakrátko narušená sporom medzi miestnymi komparzistami a spoločnosťou Capitole Productions so sídlom v Auzielle, ktorá ich najala v mene hlavných producentov filmu. Najmenej jedna scéna bola v dôsledku toho zrušená. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno