Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak já už nevím : je to podle románu DUMASE nebo je to fantazie režiséra nebo je to pokus jak "Tři mušketýry " udělat jinak ? Jednu přednost tento film má. Má nejhezčí královnu (Catherine Deneuve) jakou jsem dosud ze všech "mušketýrských filmů " viděla. Trochu mi tam vadila prchající královna v kočáře, oděna ve venkovském šatě a ovšem zmalována jako velikonoční vejce, na což by jistě prostá venkovanka sotva pomyslela natož aby na tehdejší dobu měla na šminky. Ale to jsou režisérské chybičky. Jenže mě to vadí. Též mě vadí blbosti typu : visím na laně na věži, ale statečně šermují, lítám vzhůru dolů jako na řetízkovém kolotoči, ale jsem pořád "in" a co mě úplně dostalo, že jsem se řehtala byla šermovačka ve stodole na dlouhých žebřících..... no to už byla kravina do nebe volající. Proto tedy jenom 3*. P.S. Na DVD v sekci "bonus" jsem se od režiséra Hyamse dověděla, že film chtěl dělat jinak, aproto pozval ke spolupráci hongkongského specialistu, který měl na starosti šermovací scény. Takže proto je film jiný, pro nás Evropany nezvyklý. Musím však vyzdvihnout Tima ROTHA, který zahrál opět "ničemu" v tom nejlepším smyslu slova.Obávám se, že mu již úlohy tohoto druhu zůstanou přišity režiséry navždy. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Mena Suvari, akční, moderní, zábavný -asi ne pro každého, nebere se moc vážně/// Už když jsem to viděl prvně před pár lety, tak se mi to hodně líbilo. A drajf to má i po letech. Jen si to nesmíte brát moc osobně, je to potisící překopanej příběh o mušketýrech, který je tentokrát zpracován moderně a hodně akčně./// Celkem 76%/// ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jako western. 1) Tři mušketýry jsem viděl v různých verzích jako dobrodružnou klasiku, díky Les Charlots jako parodickou komedii, v různých amerických vydáních jako více či méně akční podívanou, ba dokonce tuším, že někdy v 70. létech i jako porno. V podání 58letého režiséra a šéfkameramana Petera Hyamse je to, věřte, nevěřte, western. 2) Spoiler. Poté, co jeho rodiče zabije loupeživá banda (kardinálova garda) vedená hlavním záporákem Fevrem, mladého hrdinu (d´Artagnana) vychovává (!) jeho starý sluha (Planchet), který ho naučí mj. i umění jakéhosi boje kung fu (!!). Když d´Artagnan dospěje, vydává se na cestu do Města (Paříže), kde zjišťuje, že je ovládáno již zmíněnou zločineckou bandou. Hrdina v soubojích předvede nejen své umění bojovat, ale rovněž duchaplné dialogy. Rochefort: Máte zajímavý bojový styl. Kde jste ho získal? D´Artagnan: Tady a tam. Rochefort: Spíš tam, určitě ne tady. Setkání s půvabnou Francescou dodá filmu patřičný erotický náboj. Akce za osvobození města od padouchů může začít. 3) Z filmu mám pocit, jako by v rámci středoškolské soutěže autoři napsali western, možná parodii na western. Rozhovory, které vede d´Artagnan se svým koněm nebo scény, kdy Apači dobývají pevnost, promiňte, mušketýři dobývají hrad, jakoby vypadly ze seznamu nejhorších westernových klišé všech dob. Příšerným dialogům nepomohou ani známí herci a zřejmá řemeslná zručnost režiséra. Děsivý dojem završuje nízký rozpočet, díky kterému scény z kardinálova nebo královského paláce působí jakoby Česká televize natáčela další pohádku. 4) Asi je zbytečné dodávat, že s historickými fakty, která ostatně již Dumas pojímal volně spíš jen jako kulisu ke svým příběhům, nakládají tvůrci filmu naprosto nehorázně (smrt pana de Tréville, věk a složení královské rodiny, dobové oblečení atd.). 5) Tu hvězdičku nedávám za slušnou hudbu nebo pěkné soubojové scény (které se ovšem ve filmu vyjímají jako Sněhulák na Sahaře). Hvězdička je za neobyčejný filmový zážitek. Už se předem těším na Tři mušketýry ve stylu sci fi. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Filmy o mušketieroch sú výbornou príležitosťou na vznik výpravného, dobrodružného a zábavného filmu, ale tvorcovia MUŠKETIERA si to bohužiaľ neuvedomili a tak vznikol najslabší film o mušketieroch, aký som mal možnosť vidieť. Režisér Hyams sa síce ako tak snaží, ale nedokáže diváka moc zaujať a navyše mu polená pod nohy hádže scenárista. Zmeny oproti Dumasovej klasike by som mu ešte odpustil, ale trápne, niekedy až nechcene smiešne momenty už nie. Justinovi Chambersovi v úlohe D´Artagnana nemožno uprieť snahu a vôľu presadiť sa, ale Atos, Portos a Aramis sú asi tak výrazní ako ihla v kope sena. Jedinými pozitívami sú hlavný hudobný motív Davida Arnolda a choreografia bojových scén, ale na zotretie slabého dojmu z filmu to určite nestačí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno