Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Dvojnásobek ne, jelikož jak říkám, procenta z ceny lístků jdou kinu a ještě reklama.. většinou je to nějaký dva a půl až trojnásobek..rozhodně neplatí že 200 milionů za film stačí 400 mil tržby..

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Ratemus

Neviem či to ešte platí, ale kedysi sa hovorilo, že aby bol film v pluse, tak musí zarobiť dvojnásobok svojho rozpočtu. Teda, ak má niečo rozpočet $200M, tak tržby by mali byť aspoň $400M, aby si mohli povedať "OK, nie sme v strate"

Pravdepodobne sa ale táto rovnica s príchodom Covidu zmenila...

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

mimochodem k těm výdělkům, z výsledku si vždy odečti budget s reklamou a procenta, která jdou z každého lístku kinu, v USA je to kolem 30% ceny lístku ale to číslo se neustále mění, ve světě je to někde i 60% a to taky záleží v jakém týdnu od premiery se to stále vysílá.....takže ve výsledku film utrží 800 milionů ale výdělek je např 10 milionů a merch rozhodně nejde do tržeb filmu ale je to bokem položka

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

já beru Snyderverze jako jednookého krále mezi slepými....rozhodně neberu SSq jako Birds, ten film se mi nelíbil ani trochu a vím že Gunn nezklame....a ohledně té rádoby temnoty, ono je to hodně spojené s tím, že Warner dokola dojil pouze Batmana a tak si myslí každej jak je DC temné protože znají jen Batmana...a přesto je tu Schumacher...DC opravdu není jen Batman a dalších pět členů Ligy....takový Plastic man je velmi zábavná postava např...rozhodně mám Nolana vysoko ale ne na Topce nejlepších komiksovek, tedy rozhodně ne těch superhrdinských

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Ratemus

Vezmu to v bodech:

1. Jsem rád, že se shodneme, že bychom uvítali snyderverse. Uvidíme, jestli se mezinárodní skupina fanoušků ještě vzedme k nějaké kampani.

2. Ona ta rovnice DC = temný vychází z Burtonových a Nolanových Batmanů, což jsou asi podle mě vůbec nejlépe zfilmované komiksy. To se pak těžce říká "dělejte to méně temně", když to dosud skvěle fungovalo.

3. Aquaman je dobrý, líbí se mi, ale velkou roli tam hraje vizuální stránka. Bez ní je to neskutečně banální film s provařenou zápletkou a primitivním vztahem dvou hlavních aktérů. Ten bych zmínil především. Ve většině příběhů si musí budoucí partneři k sobě složitě najít cestu, zatímco v Aquamanovi je už od začátku jasné, že on jede po ní a ona po něm, takže takové ty hašteření jsou jen umělá vata k tomu, aby si navzájem padli do náručí. 

4. Já jsem téměř 100= přesvědčený, a dosavadní nespoileroidní recenze mi to potvrzují, že Gunn předvede úplně to samé co Birds of Prey, akorát ten film bude mít kvalitní režii a herecké obsazení. Což už samo o sobě předurčuje film být úspěšným, ale celkové pojetí by bude asi silně proti srsti a hlavně to budu brát jako urážku práce Zacka Snydera. Snad se mýlím.

5. Rating vůbec neberu vážně. To je jen další marketingové lákadlo ve smyslu "pojďte do kina, nebude to nic pro bábovky". V posledních letech dělá rating víceméně digitální krev a tu a tam nějaké sprosté slovo. Ale udělat Rkový film s parametry, jako měl třeba původní Barbar Conan, na to se produkce neodváží.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Já v kontrastu s komiksy narážím na to že většina fans na základě nesmyslů věří, že DC má být jakože temné a děsně dospělé a Marvel ne, to se hned pozná totiž, že dotyčný má absolutní neznalost mMarvelu a DC... Za mě aktuálně bych asi snyderverze uvítal taky, z toho po lize se mi líbil pouze Aquaman a to nejsem absolutně odvareny ze Snyder cutu který je za mě špatný byť jsem mu dal z jistých důvodů 4 hvězdy, ssq a bvs se mi líbily tak z půlky a ww nebyla špatná, ovšem mos je špička... každopádně ano, Snyderverze ale ne pořád to samé dokola k posrani radoby temné a dospělé což fakt není...ať je to rozmanité jako v MCU...no jsem aktuálně velmi zvědav na Black Adama, Batmana a ssq...navíc gunn údajně předvede úžasnou akci a nedávej na pár lidí co to přirovnávají k něčemu z mcu když to nemáš rád, to se říkalo i o aquamanovi že je to DC od marvelu a přitom to bylo přesně takové jak by to být mělo...kdyby to někdo přirovnal k něčemu co máš rád byl bys radši? Ber to tak že tohle je jich čtvrtý film DC s R ratingem, mcu nemá žádný..... lepší?

na příspěvěk reagoval Spinosaurus

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Ratemus

Birds of Prey - rozpočet 84,5 milionů

Shazam! - rozpočet 100 milionů

Wonder Woman 1984 - rozpočet 200 milionů

Porovnej si to s tržbami a vyjde ti, že i dle logiky, o které sám píšeš, ty filmy prostě nemohly vydělat. Co se týče referencí, tak ty jsou zejména na Birds of Prey a WW84 jednoznačně negativní. Jak mezi fanoušky, tak odbornými recenzenty. Já neříkám, že se Warner Bros. nechovali racionálně, když provedli po BvS změnu kurzu, ale historie ukazuje, že nová cesta je prostě špatná. Mnohem horší než ta původní. Ba co víc, Justice League Zacka Snydera dokonce ukazuje, že původní cesta mohla fungovat!

Jinak, mě osobně tištěné komiksy při převod na plátno nezajímají. To bychom mohli rozporovat i Marvelovky - proč se Thanos chová jinak než v komiksu, proč jsou téměř všechny postavy v novém Spider-manovi úplně odlišné od svých komiksových předloh, nebo proč je Taskmaster žena. Je mi to jedno, pokud je to zfilmované kvalitně a má to své opodstatnění. A Marvel to zfilmovat umí! Zatím žádný jeho mě vyloženě nezklamal. Co se týče DC, tak Justice League pro mě byla nesmírné životní zklamání a Birds of Prey a WW84 považuji skoro za urážku.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Jo už to mám, ty nevíš jak fungují tržby...300 milionů není výdělek...to si nastuduje budeš opravdu překvapený..

Uživatel Ratemus smazal svůj příspěvek.

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Ratemus

Boxofficemojo uvádí třeba u BvS budget 250 milionů. I kdyby stály dotáčky dalších 100 a polovina celkové sumy se propálila na reklamě, pořád se pohybujeme kolem hranice 500 mega, čili 300 mega výdělek jen za samotný film a to ani nepočítám za příjmy z marketingu, následných prodejů blurayů atd. Ten důvod, proč se studio po BvS podělalo byl jiný. Hlavně drtivá kritika filmových recenzentů - paradoxně nikoliv z řad fanoušků. Není to jediný známý případ posledních let, kdy se postoje recenzentů dramaticky lišily s názory fanoušků. Další příklad naprosto evidentní - Godzilla: King of Monsters.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Sám si propadák...chápeš že ani jeden z těch filmů nestal 200 milionů plus reklama? A to se uvádí že bvs s přetackami stál 411 milionů a to potom se může mluvit o propadáku. Pka je tu věc druhá, reference studia, pokud má film těžby 900 milionů a přesto studio není spokojené tak nějaká čísla jsou mimo ...viz spiderman3 např nebo zrovna bvs....každopádně to pořád neznamená že ssq bude špatný, jen protože to točí režisér gog? Doporučuji ti jednu věc, cti komiksy DC abys nepsal blbosti, protože jak říkám, DC je stejný jak Marvel a původní komiksy ssq jsou přesně takové jako tento film nikoliv jako ssq Ayera

na příspěvěk reagoval Spinosaurus, higuain

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Já jsem uctívač pravdy a ta je následující: 

Man of Steel - 668 milionů

Batman v Superman - 874 milionů

Wonder Woman - 822 milionů

Suicide Squad - 747 milionů

----------

(Snyder odstaven)

----------

Justice League - 657 milionů (vzhledem k dotáčkám ztrátový)

Aquaman - 1,148 miliardy (jediný úspěšný film po Snyderovi)

Shazam! - 366 milionů

Birds of Prey - 202 milionů

Wonder Woman 1984 - 167 milionů

https://www.boxofficemojo.com/?ref_=bo_nb_hm_mojologo

Jak jsem řekl, za můj názor mluví čísla. Ani by mě nenapadlo zabřednout do hodnocení kvality filmů, na které může mít každý různý pohled.

na příspěvěk reagoval Ratemus, woodsman, Clark_Kent

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Je k ničemu že filmy UTRŽILY nad 500 milionů když zrovna cena filmů Snydera je minimálně 220 milionů a to mluvím jen o mos, bvs 250 a liga přes 300milionu.. a to mluvím bez dotacek a reklamy...takže ty tržby jsou potom logicky o ničem a je jedno že jsou nad 500... Propadák rozhodně nic dalšího snad kromě ww84 není...za mě je důležitá různorodost, takže no ať je Snyder jak říkají děcka temný ale jiné věci zase jinačí..nejde by to bylo stejné. Já mm třeba načteno mužů v klidu říct že DC. Marvel jsou úplně stejné, filmy od mcu klidně můžou mít nálepku Dceu a vyjde to nastejno...

na příspěvěk reagoval Spinosaurus

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

psychická bolest, je mnohem horší, než ta fyzická a zkuste to mi to vyvrátit ! 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak jasně DC, si až do teď vedlo skvostně a celý svět je proti Zacku Snyderovi, ohhh.......bolest 

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Ratemus

Hele a víš, že nejsem? O ději nevím prakticky nic, ale už teď dokážu naprosto přesně odhadnout, v jakém duchu se ponese a jaké pocity ve mně vyvolá. A rozhodně to nejsou pocity pozitivní.

Warner Bros. prostě z nějakého důvodu ovládli naprostí zaslepenci a diletanti (podobnost s AC Sparta Praha čistě náhodná), kteří kvůli svému egu a marketingovým doporučením různých našeptávačů dělají jen to, jak už tu tomas.malo napsal, že kopírují Marvel. Přitom je neoddiskutovatelné, že Snyderverse, kteří oni vyhodnotili jako nežádoucí, vydělával!!! Všechny filmy přesáhly 500 mega. Jakmile nad DCEU převzalo otěže studio, je to kromě Aquamana jeden propadák za druhým. A umělecká hodnota naprosto braková.

#restorethesnyderverse

na příspěvěk reagoval Ratemus

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama