Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (820)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Will Smith by měl nekompromisně vyhodit svého manažera. Tenhle Sebevražedný oddíl je úplně jiná káva než minule. Už mě dlouho nebaví ty děcké omalovánky Marvelu, kde všichni přežijou, chybí brutalita a zábava je tak akorát aby nikoho moc neurazila, Navíc v poslední době je to všude samý Číňan. A pak přišel do DC James Gunn a úplně se na tohle všechno vykašlal a prostě natočil pěkně trhlý a dospělý akčňák. Proč trhlý? Hlavní protivník je obří hvězdice. Skoro jsem myslel, že na mě zpoza rohu někde vykoukne Spongebob, ale světe div se, až na slabších prostředních zhruba 20 minut, film jede naprosto dokonale na plný knedlík. Už dlouho mě žádný komiksový akňák takhle nepotěšil. Finále Avengers nepočítám, tam se samozřejmě dalo očekávat že nás po takovém dlouhém budování výsledek potěší. Sebevražedný oddíl funguje jako úplně samostatný film, což mě neskonale těší. Rád si člověk pustí Jokera, Temného rytíře a nově klidně Suicide Squad. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pro svět přitroublých dyslektických mongololidí, a nejen pro ten, je rozhodně více než dobře, že se Jakuba Zbraňň těm zkurveným neomarxistickým pamrdům nepovedlo kancelačně zkulturnit za jeho sto let staré tvítrové vtípky o píchání dětí. On totiž, snad jako jediný, dokáže z těch sterilních, vážně se beroucích, furtdokolových, anemických, debily kýčovitě či propagandisticky mentorujících, pouťově filosofických a plytkých leporel, kde se všechny ty „supravodiče“ chovají a vypadají, jako by se právě vrátili z gájprajdu s opruzeninami konečníků ze zařezaných tang, udělat hravou, vtipnou, neotřelou, uvolněnou a šarmantní plnokrevnou heterozábavu, plnou geniální fantazie a až po pastelové elasťáky napěchovanou originálními scénáristickými i režijními vyfikundacemi. A to by se v dnešním světě, v němž humory v agónií chcípají na pandemenci a kde se korektní upjatost snoubí s masovou debilitou a vychcaností zamindrákovaných pozornostních kurev, mělo vyvažovat minimálně culíkatými paťačkami s právě vypadnuvšími horními jedničkami. Anebo jednoznačnou plnou palbou. P.S.: Cvrlikači se vyhýbám důsledněji než jehovista transfúzi, proto pro usnadnění práce svým budoucím kancelačním kulturistům, až jednou uzavřu smlouvu s fašistickým Dyznym, uvádím svůj nejoblíbenější patologicky závadný cvrlík zde: Co odpovědět lékárnici, která, když jdete kupovat antikoncepci pro svou jedenáctiletou dceru, vyděšeně spráskne ruce a povídá: „Proboha, pane, vaše dcera je již v tomto věku sexuálně aktivní???!!!“? - „Ale piču aktivní, leží jak prkno, celá matka.“ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#10 DCEU. Je nový Suicide Squad o tolik lepší, než ten první? Běžné publikum si zoufá, co to zase kina nabízejí, ale poučené publikum znalé filmů z palety otrlého diváka je spokojeno. A všichni ostatní to můžou s klidem vzít jako trochu jinou komedii z rodiny komiksových blockbusterů. Pro sečtělé komiksáky je to hodně velká sranda, pro lidi i s jiným mediálním vzděláním je tam ještě něco navíc. Například skvělá scéna útěku Harley Quinn podkreslená klasickým hitem Just a Gigolo. Na něco podobného studia dřív neměla odvahu. A ten vývoj je fajn sledovat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to uplne ine ako jednotka, ale neprislo mi to az o tolko lepsie ako naposledy. R- kove brutalitky aj fuckovanie mi uplne nestacia. Hlavny problem vidim v tom, ze team nie je tak chytlavy ako naposledy (Will Smith strasne chyba, Margott je malo) a epicky velkofilm si predstavujem inak ako dzunglu a bulharske VOD kulisy (strasne mi to pripominalo prve expendables bez nostalgie). Ale inak velmi slusny blockbuster. Je tam hromada roztomilych napadov, dve naozaj vynikajuce sceny (utek Harley a nastup na zaverecny battle) a ta podvratnost sa ceni. Gunn to vsak opat nezvlada dat do strhujuceho tvaru. Chodte na to, je to ine ako tradicna blockbustrova produkcia, ale bacha na hype. 7/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nic pro lidi bez nadhledu. Ani jsem nedoufal, že v dnešní politicky korektně připosraný době uvidím něco podobnýho. Svět komiksovýho filmu, který dnes úpí pod vládou marvelovských dětinských omalovánek, potřeboval někoho takového, jako je James Gunn - bývalý Tromák, originální svéráz, což je silně znát na jeho tvorbě. Jeho film je neskutečně odvázaný, se smrtící kadencí přepáleného humoru, ale přitom to ve výsledku není žádný chaotický bordel. Gunn má jasnou vizi, umí fantasticky načasovat nekorektní vizuální fórky a spousta jeho scenáristických nápadů dokáže překvapit. Prostě talent od pánaboha. A chvílema v té záplavě čvachtavého R-kového gorefestu mi připadalo, že koukám na nějaký drahý půlnoční film v nějakém grindhouse kině v hlubokých 70.letech. A závěrem jako bonbónek nejoriginálnější kaiju monstrum všech dob. Klobouček Warnerům, že se nebáli a tohle Gunnovi odklepli do široké kinodistribuce. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Studio Warner Bros. nabídlo Jamesi Gunnovi možnost natočit buď snímek o Supermanovi nebo o Sebevražedném oddílu. Gunn si nakonec vybral právě Sebevražedný oddíl, protože o Supermanovi prý budou vznikat filmy pořád, kdežto postavy jako například Polka-Dot Man (David Dastmalchian) jen tak někdo na plátno nepřivede, a proto jim chce dát šanci. On sám také mimo jiné přišel s nápadem na film o superpsu Kryptovi. (MiniMinion)
  • Vzhled Harley Quinn (Margot Robbie), tedy červená a černá barva na oblečení a ve vlasech, je založen na sérii komiksů „New 52“, která v roce 2011 restartovala všechny superhrdinské komiksy společnosti DC Comics. (fiLLthe3DD)
  • Scénu, kde si Harley (Margot Robbie) odemkne pouta pomocí své nohy, natočila herečka na první pokus. (jajo161)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama