Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (652)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Nebudu narážet na memes s ponorkou, kterými se to na internetu jen hemží. Ale musím se přiznat, že po pár vteřinách se moje myšlenky ubíraly právě tam. Úplně bych film nepovažovala za horor, jelikož se jedná pouze o trochu přerostlýho žraloka toužícího po nějaký té akci a adrenalinu. Kromě střetnutí s hlavní hvězdou filmu snímek považuji za čistě průměrný. ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele

Škoda těch postav, který tento film táhnou dolů. Postavy mě prostě nebavili a nezískal si mě ani ten Statham. Ještě že aspoň ta Ruby Rose je hot. Bohužel je to celkem nuda, a to hlavně ve vodě. Voda prostě nevypadá dobře, kdybych to měl přirovnat například k novému Avataru, tak je tohle absolutní lidlovina. Naštěstí aspoň to napětí nebo ty žraloci celkem stojí za to. 5/10 ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som premýšľal , že aký film si pozrieť, ktorý som ( pravdu poviem - že ešte nevidel: samozrejme je toho ešte veľmi veľa filmov, čo som nevidel ). A tak som si povedal že si pustím tentoraz od Jasona Stathama ( ktorého mám tiež veľmi rád ). A tak som si pustil film MEG. Žraločie filmy mám rád. A tak som si pustil film. Ako v každom filme, tak aj tu Jason Statham sympaťák. V iných úlohách ma potešil aj Cliff Curtis. Film či už po akčnejšej stránke, alebo po tej dobrodružnej nebol zlý, ale zas ani najlepší. Samozrejme film neurazí, takže niekedy si ho určite že znovu pozriem. Ale tentoraz budem zvedavý, že s čím príde MEG 2. Moje hodnotenie filmu: ⭐️⭐️⭐️ ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Můj první film ve 4DX proto bude asi me hodnocení kladnější :) voda stříkala.. sedačka v klidu neposedela :) podvodní svět..ta stanice..rybky.. Vše super.. žralůček se vyvedl.. pěknej macek..:) škoda.. že v tom mají prsty japoncici.. málo krve.. u ty pláže jak plaval..tak jsem čekal krvavá jatka...a ono nic.. :( Statham dobrej..jak tam skočil ji zachránit...superman hadr...:) 65% troška více agrese a mohlo to bejt za 4 hvězdy.. ()

dannyd14 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie po toľkých predčasne vkladaných nádejách a traileri, ktorý predstavoval ďalší z radu žraločích filmov v úplne inom obraze, ako ho uvidíte na plátne. 150 melónov capnúť len tak za film a potom len desivo čumieť a diviť sa, v čom tkvie celá hodnota. Obsadiť Jasona Stathama do tohto béčka bolo príjemným okorenením filmu, ako aj to, že ho v hláškach výborne dopĺňa R.Wilson. Dej sa posúva však veľmi pomaly a vyvíja sa dosť chaoticky, akoby sa niektoré scény znovu opakovali. Kým prvýkrát uvidíte mega, musíte si počkať dobrú polhodinu a keď už sa zjaví, tak nič veľkolepé vás ešte nečaká a tak sa dej ešte o čosi natiahne, kým prídu ozajstné akčné scény, na ktoré smelo čakáte. I tie sú však predvídateľné viac než býva zvykom. Priveľmi často máte pocit, kedy neviete či sa točila vážna survival dráma, atmosférický horor alebo obyčajná assylumovka. Vo výsledku to pôsobí tak, že film mal dobrý potenciál, ktorý však potopil katastrofálny scenár a zlá réžia. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Pecka. Stoprocentní béčko, které si absolutně na nic nehraje, používá ohraná klišé, aby je současně parodovalo a zábava je to náramná. Pokud znáte Jasona Stahama a podobné filmy, musí vám být od začátku jasné, že se film nebude brát moc vážně a o to příjemnější je vidět, že v mnoha ohledech (jak už to tak u béček bývá) je to realističtější než kdovíjak vážně braná blbost. Finále na přeplněné pláži, pejsek usilovně zdrhající před megalodonem a thajská verze hitu "Hey Mickey" z roku 1981 (vůbec jsem to neznal!) v závěrečných titulcích dovršily mé nadšení :-) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době velmi podařený žralofilm s rozpočtem,který je opravdu velmi nutný k dokreslení reality.Jsem velmi spokojen.Zábavné béčko které jede a nefláká se. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Když tak hraje Statham, nemůže to být průser. S tímto přesvědčím jsem do kina šel a hle...... byla to pravda!!! Musím říci, že skvělá béčková akční komedie. Žralok se sice v průběhu filmu postupně zmenšoval a počáteční wow effect postupně uvadnul. Kdyby byl film ještě o hodinu delší, nejspíš bychom koukali na klasickou štiku říční :) Nicméně za mě panuje spokojenost, i když krev byla nahrazena spíš lekavými momenty. 70%! ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ DĚSIVÉ DOJMY Z POMYSLNÉHO PREHISTORICKÉHO ZABIJÁKA MEGA😯 #TheMeg #WarnerBros „Něco tam dole je! “🦈 Nemůžu si pomoc, mě osobně tenhle podmořský koncert náramě sednul. Měli jste taky někdy chuť a nápad se zkusit potopit až na samé dno Mariánského příkopu? Pokud ano, tak počítejte s tím, že na nejhlubším místě na Zemi, může číhat dokonce již už vyhynulý a pravděpodobně nejdrsnější predátor hlubin mořských. Režisér Jon Turteltaub vsadil na klasické atmosférické lekačky bez zbytečně krvavých výlevů a zadařilo se. S lehce oddychový freestylovým stylem, se můžete v klidu v kině uvelebit a nechat se unášet nenáročným a povzbuzujícím příběhem. Další letní blockbuster dorazil a k jeho ostřejšímu pojetí dodal potřebnou šťávu jeden z nejikoničtějších představitelů akčních hrdinů poslední dekády super potápěč Jason Statham. V neposlední řadě vám taky nový film The Meg ukáže, že nemá smysl stavět se přírodě do cesty.👍 P.S.: Bylo mi líto zpívající velryby. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

$130m? Když se člověk podívá, co různí režiséři dokáží s rozpočtem $5m, tak Turteltaub je absolutní packal roku... ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Film bol zachránený od hodnotenia "odpad", len vďaka tomu, že je to asi najlepší z filmov o megalodonovi. Aspoň grafický žralok nevyzeral ako plastelínový alebo ako detská nafukovačka kúpená na 5-dňovej dovolenke v Bulharsku. Inak mám strach o nášho kuriéra, ktorý už ide v stopách iný hercov a sústreďujú sa na Bčkové filmy. Tiež sa pomaly zo Stathama stáva nezničitelný jedinec. /20% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, líbilo se mi to. Akční hororová oddychovka s velkým a ještě větším žralokem. Postavy jsou sympatický, akce je dost a já si jen přál aby Megalodon řádil co nejvíc to bue možný. Já vím, že nejde o převratný dílo, je to samý klišé ,předpovídatelnej děj a určitě by to sneslo i pár roztrhaných lidských těl, ale svižný tempo, nadhled a velkolepá akce zaručujou dostatek zábavy a jednou za čas takováhle jednohubka určitě neuškodí. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Je to až taká strašná blbinka, že sa mi to páči. Je jasne vidno, že tu predovšetkým ide hlavne o zábavu. Rozpočet je tu vidno, atmosféru to má a scenár je celkom hravý a plný nápadov. Obsadenie je príjemné a Jason Statham to jasne ťahá vpred. Pokým sa chcete len zabaviť a nehľadáte niečo na zamyslenie, tak je toto jasná voľba. ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Zase z těch krásných a sympatických tvorů žraloků udělali záporáky se vším všudy. Originální námět to není, ale provedení obstojí. Některé situace a hlášky pobaví. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Toto bola taká volovina, že sme sa všetci v obývačke museli smiať. Je napínavá scéna, meg útočí na malú ponorku a Jason Staham prvé čo urobí? - roztrhne si ako frajer tričko. Film od začiatku pôsobí lacno (čo som teda nečakala) pretože scény a SGI vyzerajú na kvalitný film. Dej je nedotiahnutý, je to taká zlátanina všetkých možných morských survivalov dokopy. Ale pozerať sa to dá, akcia tam je, ale majstrovský kúsok sa to teda nazvať nedá. 3,2* ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Jednorazový letný výplach, ktorý nad hladinou priemerného béčka drží len solídny rozpočet a charizmatický Statham. Turteltaub vie šikovne pracovať s napätím, čo je tu vidno, ale film je ohromne šablonovitý a obsahuje až príliš veľa klišé, neschopných postáv a úsmevne nezmyselných scén (najmä v závere), aby sa mohol brať akokoľvek vážne. Na jeden zábavný večer však úplne dostačujúci akčňák s parádnym vychcaným žralokom. ()

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama