Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jediný kvalitní a přijatelný návrat Michaela Myerse po sérii z 80 a 90 let. Steve Miner to vzal skvěle do ruky a stvořil kvalitní poctu především prvním dvěma Carpentrovským filmům. Žádnej bezhlavej masakr, ale především temná atmosférická pecka která navíc pro mě osobně obsahuje téměř kultovní a neskutečně stylový finále. Ano tady to mělo asi opravdu všechno skončit. Každopádně neskutečně oldschol slasher kterej jako by vypadnul z 80 let a bezprostředně navazoval na první dva díly. Velká spokojenost.80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Halloween mě osobně něpřijde nijak skvělý. At už to byl první díl, u kterého jsem se nebá, nebo další pokračování. První díl vytvořil archeotyp hororu, v kterém "nesmrtelná" postava vraždí z různých důvodů snad kohokoliv. To mě již po milionté nepřijde nijak zábavné a byl bych rád, kdyby se zkusilo přijít s něčím jiným.... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud slasher trvá osmdesát minut a první hodinu se v něm neděje nic, je zřejmě něco špatně. Prolog, zkombinovaný s klasickou taškařicí na téma "já, má máma, moje holka a naše běžné handrkování", skutečně zabere úvodní tři čtvrtiny filmu a ve zbylých minutách se nestane nic, co by diváka překvapilo, případně neotravovalo. Už v momentě, kdy studentka mluví o nutnosti postavit se zlu, které ničí všechno, co máme rádi, je nám de facto vyspoilerován závěr filmu. Z Michaela definitivně vyprchalo veškeré zabijácké charisma a legendární hudební motiv zaznívá jen hodně poskrovnu. Výsledek podtrhuje několik žánrových debilit typu ožívající vrátný či neodmaskovaný a nemrtvý padouch v pytli na mrtvoly. Jedna hvězda za to, že se film rozhodl ignorovat nešťastně se vyvíjející předchozí tři díly a za moment, kdy Jamie Lee Curtis bere do ruky sekeru. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušný příspěvek do nejspíš nikdy nekončící série, kterou odstartoval v roce 1978 svým kultovním filmem legendární John Carpenter. Tenhle Halloween funguje a svou kvalitou rozhodně o tolik nezaostává za prvním a druhým pokračováním z let 1981 a 1982 (další díly jsem zatím neviděl, ale podle některých komentářů a zápletek snímků, předpokládám, že jsem o moc nepřišel). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pro Halloween platí jednoduchá rovnice – natočíme pár bubu scén, lidé se polekají = Michael zabije svou oběť a počká si, až ji najde jeho příští oběť a vyleká se, načež se objeví a udělá bubu = oběť utíká v marné snaze vyhnout se smrti, avšak má smůlu, protože Michael je rychlý jako králík a vždy čeká na správném místě = další zářez na Michaelově noži = z toho musí být prostě trhák. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Nakrúcania sa nedožil Donald Pleasence, predstaviteľ psychiatra Loomisa z predchádzajúcich dielov (zomrel v roku 1995). Jeho osoba je zastúpená v prvých minútach aspoň prostredníctvom jeho hlasu (v skutočnosti úvodný monológ narozprával Tom Kane), jeho kancelárie a zavraždenia zdravotnej sestry Marion Chambers (Nancy Stephens), ktorá preňho v minulosti pracovala. (tron)
  • Počas úvodných titulkov je možné vidieť na nástenke Dr. Loomisa útržky z novín, kde je v titulku zle napísané Michaelovo (Chris Durand) priezvisko. Namiesto Myers je tam Meyers. Rovnako je zle napísaný aj dátum udalostí, ktoré sa stali v prvom filme od Johna Carpentera. Namiesto roku 1978 je v novinovom titulku spomenutý rok 1968. (tXtX)
  • Vo filme možno nájsť niekoľko odkazov na hororovú klasiku Alfreda Hitchcocka Psycho (1960). Charlie (Adam Hann-Byrd) hovorí Johnovi (Josh Hartnett) počas vchádzania do školy vetu: "Za 20 rokov ešte stále budeš bývať s ňou, a spoločne budete riadiť strašidelný motel," čím priamo odkazuje na Psycho. Ďalší odkaz je približne v polovici filmu: Janet Leigh, skutočná matka Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), ktorá v Halloweene: H20 hrá jej sekretárku Normu, si v Hitchcockovej klasike strihla hlavnú úlohu. Po krátkom rozhovore s Jamie Lee sa otočí, a vyberie sa k svojmu autu 1957 Ford Sedan, s ktorým jazdila aj v Psycho. Na niekoľko sekúnd je dokonca možné započuť legendárny hudobný motív z tejto klasiky. Aj jej meno Norma divákom Psycha čosi pripomenie... (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno