Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze uživatele quokam k tomuto seriálu (3)

Třicet případů majora Zemana (1974) 

Za mne osobne nic moc, na to, jak se vsude pise, jaka ze je to profesionalni propaganda. Sice najdou se velice kvalitni dily, ale hlavne pocatek serialu kazi jednak spatna technicka kvalita obrazu, jednak preslazeny pan Willig.  A ani obsahove nic moc. Vetsinu pripadu, cest vyjimkam, nevyresi Honza, ale jeho pritomnost, vony se ty kauzy resi tak nejak sami. A je take zajimave sledovat, jak podprahove propaguje nasilne metody nejenom snb stb, ale celeho rezimu. Sem tam utrousena poznamka, sem tam naznacena facka, jakousi sice nepritel rezimu zaslouzi, ale jak se naknec spravedlivej Honza rozmysli, ze mu to nestoji za to. Takze bodovani. Deset za klasiku, deset za tech par vyjimecnych dilu (napr kvadratura zeny) a deset za pana Nemce, jenz tam herecky vycniva. Nic moc 30 pro. ()

Kvadratura ženy (1976) (S02E05) 

Nejlepsi dil. Kde i Honza dokonce vysetruje a ne ze by se pouze prochazel okolo. ()

Studna (1978) (S03E06) 

Jako jo, atmosfera jo, ale celej pribeh je nejakej slabej. Pripad nemuze rozlosknout slavna mordoarta, prijede Honza, trochu pochodi a vsichni okolo maj neodolatelne nutkani se mu se vsim sverit. Splhani po stene studny bych nechal scenaristy vyzkouset na zivo. Dil vycniva z sedeho prumeru serialu, ale na slavnostni fanfary pro mne malo. Obstojnych sedesat pro. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama