Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shazam!" bol jedným z mojich najobľúbenejších komiksovým filmov, roku 2019 a najmä som mal pocit, že som sa dočkal niečoho celkom unikátneho. Takže som bol zvedavý, kam sa posunie pokračovanie. Bohužiaľ sa však rovnaká jazda ako prvýkrát nekoná. Nechcem tvrdiť, že by "Shazam! Fury Of The Gods" bol zlým filmom, no po tom čo som mal vidieť možnosť prvýkrát to nemá už ten efekt ako naposledy. Možno za to môže fakt, že naši hrdinovia sú starší, no z výkonu Zachary Levi mám pocit, že je stále ten istý Billy ako počas prvého filmu. Je vtipný a dáva do filmu dobrú energiu, no pôsobilo to inak, keď mal Billy 13 a keď má 18. Okrem toho ma mrzí, že rola niektorých postáv je tak jednoznačná, až je škoda, že sa to tvorcovia nesnažili ani nejako zakryť. Napríklad Anna. Finále je podľa mňa taktiež slabšie ako to bolo počas prvého filmu a tak trošku ma aj štve, že sa film na konci rozhodne urobiť niektoré veci, ktoré dokážu aj pokaziť dobré momentky. Najlepším elementom filmu je pre mňa Helen Mirren, ktorá sa do role bohyne Hespery tak neskutočne ponorila, že som jej to veril so všetkm. A ešte by som pridal, že filmu dávajú trošku zaujímavejší tón aj starosti, ktoré má Billy vo svojej hlave. Čo sa ostatného týka, nejako nemám pocit, že by ma film nejako výraznejšie zahákol. Občas príde scénka, čo ma vysoko pobavila ako napríklad čítanie listu (nemá chybu), ale ako celkový film mám pocit, že blesk dvakrát neudrel. Bohužiaľ. Hodnotenie: B ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s včera viděným Ant-Manem:Q, ale také druhým Black Pantherem, nebo Black Adamem, mi Shazam! Hněv bohů, vychází zdaleka nejlépe. Na nic si nehraje, má to svůj "ksicht" i cílovku. A to ksicht sympatický díky rozvernosti a odlehčenosti, kterou jsem u výše uvedených nepovedeností postrádal. Resp. BP Wakanda má taky ksicht, ale mě dost nesympatický. Pohádkovost dvojky Shazamu navazuje na první film a navíc graduje tak, že se na tvůrce nemůžete zlobit. Prostě zábavná blbinka. Navíc i ten vizuál se mi líbil víc, než třeba digibordel Black Adama. Takže já jsem překvapivě spokojený. Navzdory nízkému hodnocení většiny, nemám důvod hledat mouchy, protože jsem se bavil. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, který mi absolutně nesedl, jsem se s hrůzou (ne)těšil co nám ukáže druhý díl. A světe div se, bylo to daleko lepší než minule. Furt je to tupá komiksovka, ale víc jsem si zde oblíbil postavy (ty kladné). Záporačky byly naprosto otřesné. Naštěstí to zachraňoval Zachary Levi, který se do role Shazama opravdu hodil. Musím pozdvihnout i dabing Michala Holána, který si Shazama taky užívá. Největší radost mám z potitulkové scény a dvou známých tváří z úchvatného seriálu Peacemaker od J. Gunna. Lehký nadprůměr 6/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Black Adam, teď Shazam... Točit filmy tímhle způsobem je prostě neudržitelné. Polovina dialogů je teenagerský cringe, druhá polovina je čistá expozice. Až jsem se za hlavu popadal. Dvojka Shazama je typickým pokračováním, kde je všeho víc. Víc protagonistů a antagonistů, víc akce, lepší efekty atd. Jenže tomu chybí srdíčko. Nikdy jsem si během sledování nepomyslel, že sleduji cokoliv nadprůměrného nebo zapamatovatelného. Chybí mi jednoduché příběhy typu Spider-Man 2, což je pořád ten nejlepší film podle komiksu. Není divu, že Shazam totálně propadl v kinech. Jen posuďte sami – při rozpočtu cca 120 mil. doláčů (bez nákladů na reklamu), si film po celém světě nepřijde ani na 200 mil.! Finančně zůstane po tomhle superhrdinovi obrovská díra. Asi největším pozitivem jsou všichni hlavní hrdinové, kteří jsou extra sympatičtí. Naopak velkým negativem je zpackaný konec. !!!SPOILER:!!! V rámci dojemného finále Shazam zemře a když všichni stojí nad jeho hrobem, tak jsem si říkal „Že nevstane z hrobu, to by bylo až příliš morbidní?“ Načež se objeví WW, nabije kouzelnou hůl a Shazam vstane z hrobu, doslova tak, že jeho ruka vyrazí ze země jako v zombie filmech. V ten moment jsem měl dost. Co taky čekat od scénáristy série Rychle a zběsile. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hněv bohů je správné pokračování, které na jedné straně nabízí ještě více akce, (meta)humoru, barev a nápadů, přičemž ve stejném poměru se zvyšuje i výskyt nelogičností, opravdových hloupostí a naprostého idiotismu, kterého se postavy dopouštějí v zájmu vyšroubování napětí a strachu. Jenže film a jeho hlavní postavy potom působí neuvěřitelně hloupě. Charaktery jsou v jeden moment šíleně overpowered a o minutu později utíkají před nebezpečím stejně rychle jak normální lidé. Při potřebě přesunu z bodu A do bodu B se jak auto, tak létající superhrdina setkají v cíli ve stejnou chvíli. Při zisku hlavní zbraně se superhrdina stejně utíká schovat, místo toho, aby ji využil k aktivaci schopností u ostatních z party nebo k jednoduchému zničení nepřítele. Chápu, že Billy není nejostřejší tužkou z penálu sirotků, ale ocenil bych, kdyby hlavní postava využívala víc než 2 nervové synapse a mozek využila k něčemu jinému, než střílení hlášek. Určitě jde příběh napsat tak, aby byl napínavý a aby superhrdina nevyhrál během 5 minut, aniž by musel působit jako naprostej trotl. Na druhou stranu i přes neuvěřitelnou iritaci, kterou mi film dokázal během 2 hodin způsobovat, jsem se dokázal dost dobře bavit. Shazam! prostě nejde brát tak úplně vážně a proto se mu dá leccos odpustit - rozhodně né všechno, ale leccos. Ke slabým 4 hvězdičkám dotlačilo film propojení s Peacemakerem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Vo filme si zahrala režisérova manželka Lotta Losten. (EvilMatus)
  • V závěru filmu je k vidění mezititulková a potitulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama