Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (442)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle má zkrátka úplně jinou úroveň. Nedávno jsem mírně kritizoval nový Texaský Masakr a v reakci na to si ani u Vřískotů nevybavuji, že by procházely nějakou výraznější transformací. A pokud vím, tak jsou všechny díly v podstatě stejné. Aneb dvojice maskovaných zabijáků, vracející se na místo zrození této kultovní záležitosti a zaměřujíce se na nejvýraznější přeživší postavy z minulosti. Nuž od jedničky žádná velká změna. Zpracování je však dokonalé a možná proto na něm není zapotřebí nic měnit. Říkám to pravděpodobně vždy, ale opět jsem byl z finále nadšen a skutečně překvapen! Vraha jsem si možná letmo tipnul, ale opět mne v průběhu svedl na scestí. 80% PS: Říkám si, že bych si mohl oživit i starší díly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Meta být co nejvíce meta s komentáři k žánru a satirizováním trendů rebootu, sequelů a odkazů byla zdolána, ale to, co zdobilo Williamsona s Cravenem před čtvrtstoletím, to jsem nenašel. Nechci zpustlého Arquetta a Courteney Botox, ale originalitu a v rámci „whodunit mystery“ moment překvapení. I still prefer The Babadook.. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No ja neviem.. filmu som od začiatku moc neveril a milo ma potešili nadšené recenzie po premiére, ale.. nechápem ich. Posledný Wesov Scream bol ďaleko lepší. Bol hravý a prispôsobil sa modernému divákovi s hrou na pravidlá. Tento requel v tom len pokračuje a teda o dosť slabšie. Postavy úplne bez charakteru, hlavná trojka na čele so Sid žiaľ nevyužitá a pre film zbytočná. Chválim, že Ghostface bol iný a v dobrom. Killy sú zaujímavé a okorenili sériu.. no inak len priemer. Prekombinované, nezaujímavé a návraty z pôvodného filmu.. uf. Žiaľ pri nedocenenej 4ke nechápem nadšene recenzie pri tomto.   Nechcem ďalší diel.. už tento bol zbytočný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. Znovu zrecyklovaný absolutně stejný obsah předchozích dílů. Kde vraha poznáte asi tak po 5 vteřinách, co ho spatříte a nezmate vás ani průhledný double bluff. Děj je o ničem a působí jako parodie na parodii Scary Movie. Mnohdy si u obdobných a zbytečných sraček říkám, zda to vůbec tvůrci mysleli vážně, kde je nějaká sebereflexe, proč vůbec takový paskvil opustil kdy střižnu a kolik promrdaného času mnoha lidí tento snímek stál. Film nefunguje ani jako horor ani jako thriller a ani jako komedie. Je to prázdná nádoba a vy celou dobu přesně víte, co se za pár okamžiků stane. Herci a herečky jsou k uzoufání a situaci nezachraňuje ani návrat retarda a dvou MILFek. Všechno se hroutí na základech položených velmi naivním, hloupým a debilním scénářem, který je k smrti nudný a absolutně vyčpělý. Více nepodařený byl snad jen třetí díl. Tenhle je někde na úrovni ubohého předchozího dílu. [20 %] ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Více jsem se bavil než bál, ale to k této sérii patří. Pátý Vřískot nedělá svým předchůdcům žádnou ostudu, naopak se hlásí ke svým kořenům, komentuje všelijaké rebooty, toxické fanboye a celé je zkrátka báječné. Wes Craven může být v nebi úplně v klidu, nový tvůrčí tým klasickou značku příjemně osvěžil. Asi nejlepší scéna je s Dylanem Minnettem, která odkazuje na jistou scénu v jistém filmu. Tomu říkám šponování napětí. :D ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama