Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Cože? Já ještě neohodnotil tenhle seriál? Tak hodnotím. Tedy aby bylo jasno - seriály fakt nemusím. Většinou je přímo nesnáším, protože nesnáším i zdlouhavost a rozvláčnost. Ale v devadesátkách jsem pracoval několik let ve špitále, konkrétně na operáku a na ARO, a považuju to za hodně významnou kapitolu mýho života. Takže když se nějaký čas na to objevil na televizních obrazovkách tenhle (dabovaný) seriál, a já tehdy ještě čuměl na bednu, docela jsem ho žral, respektive ty jeho pohotovostně akční scény, ta telenovelická vata mezi nimi mě tolik nebrala. A říkal jsem si, že na takový pohotovosti pracovat a nervově se nezhroutit by byl učiněný zázrak. No jo, hollywoodští scénáristi to s tím hektickým tempem (ne)pěkně přeháněli, ale koukalo se mi na to tehdy dobře. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na seriály jsem nikdy moc nebyl, zvlášť ne na takové, které by měly přes sto dílů. Pohotovost je výjimka potvrzující pravidlo. Skvělé obsazení, skvěle řemeslně zvládnuté, skvěle napsané, realistické... Každý díl je zajímavý a neotřelý. Samozřejmě netuším, jak moc je to reálné, ale je to vlastně jedno. 90% ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z nemocničního prostředí (až do příchodu Grey's Anatomy :-)). Bohužel tvůrci nectili pravidlo, že v nejlepším se má přestat a hnali seriál dál k dalším a dalším dílům, které mě začaly nudit. Někdy kolem jedenácté sezóny jsem přestala seriál sledovat. Takže hvězdička dolů, bohužel. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 55. ročník (za rok) 1997 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards + nominace (24) - 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (drama), 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Sherry Stringfield, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julianna Margulies, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Sherry Stringfield, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, Nejlepší herec v seriálu (drama) - George Clooney, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Gloria Reuben, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Eriq La Salle, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Anthony Edwards, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Noah Wyle , 57. ročník 1999 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies, 58. ročník 2000 - Nejlepší seriál (drama) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Seriál z lékařského prostředí kombinující osudy doktorů a jejich případy. "Pohotovost" působí velmi realisticky a dynamicky. Perfektní technická stránka je podpořena zajímavými a psychologicky věrohodnými postavami. I po mnoha sériích si "Pohotovost" stále drží svůj vysoký kredit. 9/10 ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • Devatenáctá epizoda 8.řady je crossoverem se seriálem Třetí hlídka, který je produkován téměř stejnými producenty jako Pohotovost. (ČSFD)
  • V čase cca 04:39 se objeví Mark Green (Antony Edwards), přestože již nemá na Pohotovosti být z důvodu nemoci (odletěl na Havaj). (Reiner)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama