Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 3
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 3

Recenze (301)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie doby, kterou jsem naštěstí prospal v různých formách a vůbec toho nelituji. Na druhou stranu to není zas taková tragédie, ale zpětně působí dnes tento krimi seriál spíše jako komedie nebo parodie na skutečnost. Možná tak pro rodiče nebo naše babičky tohle mohla bejt obdoba dnešní kriminálky Las Vegas / Miami apod.., ale to už bylo opravdu hodně dávno a určitě to i oni ve své době brali s úsměvem. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem považoval za nehoráznou pitschovinu, ale pak jsem se nachomejtl k pár dílům (zloděj ze staré školy Hrušínský - herecký koncert jako má ve zvyku, feťáci Preiss a Čepek - ultimátní nářez a pak jsem viděl Töpfera, jak s dvěma dalšími hrají Turky co mj. choděj za kurvama do Jalty a ty je jako správný estébačky udaj). Ten seriál má svoje nepopiratelný retro/amatérský kouzlo a asi si ho začnu dávat pravidelně. Je to srágora, ale není zdaleka tak tendenční jak by být mohla a pracuje s reáliema tý doby, které není špatné si občas připomenout, zvlášť když pro Vás znamenají dětství. Resumé : Podprůměrná krimi, u které se budete královsky bavit nebo ji zhnuseně vypnete, záleží zkrátka na věku, přístupu a zkušenostech. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě odpočinková zábava, která se opravdu hodí k večerní pohodě. Žádné zapeklité přemýšlení, případy až banální, kriminalisté až na výjimky jsou naivní, ale herci jsou příjemní a mnohé díly opravdu povedené. Obzvláště zajímavý je v roli padoucha Lubomír Lipský a také je velmi zajímavý pohled na Rudolfa Hrušínského s pouty na rukou a ve vězeňských teplácích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tunajšie hodnotenie nechápem, je asi výsledkom nejakého syndrómu zakomplexovanosti našich národov a neschopnosti uznať kvality aj nad niečím tuzemským, aj keď iba recyklujúcim zahraničné kriminálne seriály. Prečo sa mám pozastavovať nad tým, že sa v seriáli riešia prípady, nad ktorými by dnes ani pes nezývol, keď sa kedysi takýmito prípadami zaoberali? A keď sú natočené aj napriek zdanlivej nezaujímavosti zápletky napínavo? Veď tu máte občas aj nejakú tu vraždu. Seriál verne zachytáva mravenčiu a detailnú prácu sympatického policajného týmu s vtedajšou hereckou smotánkou. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

,,Svodka událostí o zjištěných případech.... Kriminálka vedená přísným ale spravedlivým Břéťou Kubátem, který má k ruce rozmanitý tým vyšetřovatelů. Nejzkušenější z týmu je rozvážný a bez zbraně sloužící Ruda Pekař který je dobrákem celého mančaftu. Dalším je Libor Krejcárek který se zakousne a nepustí dokud případ nerozlouskne. Hezounkem a seladonem týmu je Kamil Hamřík který nenechá na pokoji žádnou sukni, ale pozor i on umí.-)).Benjamínkem je Jiříček který teprve sbírá zkušenosti ale snahu má moc velkou, někdy musí dostat i přes prsty aby zvolnil a nebyl unáhlený :-)) Moc fajn parta chlapů na straně zákona. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Když poručík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) dává dohromady světlo havarovaného vozu, činí tak tehdy často používaným acetonovým lepidlem Kanagon. Znali ho především ti, kdo lepili mapírové modely. (Robbi)
  • Rozpočet seriálu bol vysoký. Stavby ateliérov vyšli na takmer 700 000 Kčs, honoráre a odmeny hlavných hrdinov i stoviek komparzistov vyšli Československú televíziu na 1 572 000 Kčs. Nákladné autá na prepravu techniky a rekvizít, ale tiež autokary a osobné autá pre hercov, to zasiahlo do celkového rozpočtu sumou 976 000 Kčs. Celkové náklady sa vyšplhali na vtedy neuveriteľných 14 774 000 Kčs. Na dnešné pomery by vyšiel seriál na 136 miliónov. Dochovaný záznam o rozpočte z roku 1982 prezradil, že pôvodné náklady mali byť dokonca ešte o 500 000 Kčs vyššie. (Raccoon.city)
  • V baru, kde pozoruje cvrkot podporučík Kamil Hamřík (Pavel Zedníček), vyhrává v pozadí na housle Otto Sattler, který měl za sebou Osvětim, kde přišel o celu rodinu. Hrál do ouška králům, maháradžům i slavným umělcům. Také sepsal knížku „Celý život v baru“. (Ganglion)

Reklama

Reklama