Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám strašne rád tento film. Ten chrapľavý hlas R. Harrisa, to som v čase VHS čumel. Bola to spolu s filmom Čata asi jediná VHS, ktorá vyšla v 90-tych rokoch s titulkami. Navyše mala netradičný obal. Spomínam ako som si to pýtal v požičovni a spoza pultu sa ozvalo: "Toto chcete? Veď to nemá dabing, nikto to nechce..." A ja na to, že práve preto to chcem. Krásny film, nádherný a smutný záver. Sympatie ku kosatke i rybárovi budú kolísať počas celého filmu od nenávisti až po ľútosť. R. Harris zahral fantasticky. A ten Morricone, to je nádhera. 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film o pomstychtivé Kosatce dravé (Orca Orca) tu ještě nebyl. Tento predátor, který ve vodním živlu nemá konkurenci je prý i nesmírně inteligentní. Na rozdíl od Jaws a nablblých žraloků lovících lidi jen pro žrádlo, tato kosatka má jasně spadeno na konkrétního rybáře. Za zabití družky čekající navíc mládě se velryba rozhodně zlikvidovat rybáře Nolana ( Richarda Harrise ) a chvilkami se zdá, že ani souš pro ni nebude problém... Můžeme tak sledovat snahu Nolana, pro nějž moře znamená živobytí, jak se snaží té svojí osudové rybě na své lodi uniknout. Ačkoliv film může dnes někomu připadat už staře (1977) nenechte se mýlit. Budete jej sledovat až do konce v pořádném napětí a možná se budete i třást, nejen při pohledu na ledovce ve vodě... Skvělý díl na zážitku z filmu má skvělá hudba z pera mistra Morriconeho. Dávám 4 harpuny. * * * * ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno viděl jsem film tento v kině, a tehdy jsem jsem ani nedutal, když ďábelská kosatka (evidentně chytřejší než běžný námořník) páchala své dílo pomsty. Bohužel po všech těch letech toto dílko dosti zestárlo. Ani by nevadilo, že se přihřívá na úspěchu Čelistí a exploatuje motivy z Bílé velryby, ale to jak je to naivně a smrtelně vážně zahráno, to dnes až hraničí s nechtěnou parodií. Tak asi jediným originálním vkladem zůstává ten ekologický nátěr. Za rajcovní vědeckou pracovnici v podání Charlotte Rampling, která mi pevně v mysli utkvěla již při prvním shlédnutí, přece jen slabé 3*. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který dělá z diváka blbce. Msty chtivá kosatka v tomto filmu byla opravdu nevšedně inteligentní. Vědomě vytrhne benzinové potrubí a následně shazuje zapálenou petrpolejovou lampu, čímž způsobí lidskému tvoru velké ztráty. A to závěrečné "pohrávání" se zlým lidským tvorem, .... to mě dorazilo. Probůh, už dost takových tupých a omezených filmů!!!! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HE FOLLOWED YOU. HE SAW YOU ON THE DECK OF THE BOAT! Film který byl určitě natočen na hype filmu čelisti a není divu. Námět a zpracování je sympatické, i když konec trošku pokulhává, protože náš neohrožený kapitán Nolan se tak trochu zcvokne. Orca je nelítostná mašina na zabíjení a Nolan v tom stále hledá něco romantického. Škoda, že ho vždy nalíčená Rachel nenechala použít Nobelův vynález a vyhodit tu nelítostnou bestii z pekel do vzduchu. Fandil jsem samosebou i kosatkám a bylo mi jich líto. Hlavně když začali vydávat ty své zvuky smutku a bolesti. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)
  • Přídavné jméno orcino znamená "démon pocházející z pekla" (Orco byl římský bůh podsvětí). (AngelusCZ)

Reklama

Reklama