Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct... Ten Nicholas Cage je tak úžasný, tak kladný, dobrý a spravedlivý, tak lstivý, vzdělaný, inteligentní i fyzicky zdatný, na všechno přijde a všechno mu vyjde. Má svého sidekicka, aby nemusel být k smíchu on sám. A samozřejmě okouzlí krásnou a vzdělanou ženu. Taky má přísného, zahořklého otce, ale to je maličkost, ten pochopitelně včas prohlédne, pozná a docení dokonalost a genialitu svého potomka. Co by to bylo za dobrodružný film kdyby chyběli zlodouši? Tak jich tady skupinku máme, jsou sice bezskrupulózní a celkem tvrdí, ovšem proti božskému Nickovi úplní žabaři. Pravda, hlavní záporák Sean Bean je docela chytrý, má postřeh a hlavně má dvě důležité věci oproti svému kladnému protějšku: peníze a CHARISMA. Víte, je to docela otrava, sledovat film, kde jsou karty od začátku jasně rozdané a držet přitom palce chlápkovi, kterému scénáristé určili potupnou roli padoucha bez šance na úspěch. Jakkoliv je tenhle snímek zdařilou parafrází Indiana Jonese, Nicholas Cage prostě není Harrison Ford; z mého hlediska nemá patřičné kouzlo osobnosti. Přes veškeré výhrady, nesmysly a klišé jsou však "Lovci pokladů" lepší podívanou než "Indiana Jones a křišťálová lebka", hodnotím tedy mírně nadprůměrně. 61% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Z produkcie Jerryho Bruckheimera k nám znudene (hoci v Amerike to bol kasový trhák, nechápem) doklusala HONBA ZA POKLADOM TEMPLÁROV so štandardnou dávkou klišé. Sympatický hrdina (Cage), inteligentná kráska (meganudná Nemka Kruger) a tuctový zloduch (Bean). Nechýbajú klasické figúrky - komický hrdinov poskok, prísny, ale "správny" vyšetrovateľ FBI (alias Harvey Keitel zarába na nájom) a hrdinov otec v podaní Jona Voighta z VYSLOBODENIA a ANAKONDY. Ten už hral otca inému indianajonesovskému hrdinovi (či skôr hrdinke – konkrétne Lare Croftj). Plusmi v tomto rutinne zbúchanom stereotype sú dan-brownovské mystifikačné drobnosti (stopy na bankovkách, Deklarácia nezávislosti) a svižný hudobný sprievod. Čas vám napriek tomu bude ubiehať obdivuhodne pomaly. Nie je to vyložene atraktívny akčný titul, ale ak ho porovnám s televíznou šou Tii Carrere Lovkyňa tajomstiev, je to (o čosi) lepšie. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Tento film sa diváka snaží presvedčiť že história začala 4.7.1776. Nechcem tu pracne vypočítavať koľko historických chýb som vo filme objavil. Bol by to príliš dlhý a nezáživný zoznam. Ak vypnete mozog alebo máte IQ niekde okolo 80 tak sa vám to bude páčiť. Ja sa však neradím ani k jednej z týchto skupín a preto dávam tomuto vyfabrikovanému shitu (už len tá drzosť nazvať poklad , o ktorom nikto nevie či vôbec existoval "national") plnému najslizskejšieho naivného amerického patriotizmu dve hviezdičky čisto za Harvey Keitela a Johna Voighta. Ostatní herci si (možno okrem Seana Beana a šteku Plummera) nezaslúžia ani zmienku.3/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po prevde čakal som od toho viac veď producentom je Buckhaimer, akčný film s Cageom a v USA prekonaná 100 mil. hranica. A ponúkli mi len putavý dobrodružný príbeh, zaujímavé dialógy (ktoré dnes vo väčšine komerčákoch nahradzuju vypeckované akčné scény) odrecitované príjemnými hercami, sem tam trošku napätia pri krádeži a hľadaní novej indície a veľmi decentnú réžiu s prehľadnými zábermi deja na plátne čo nie je až také zlé. Ano. Na začiatku ma tento film veľmi upútal, no na koniec to nestačilo. Tak 2 a 1/2*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zpracování filmu, výprava a výběr hereckého obsazení je nadmíru povedený. Ale... jak já nemám ráda tolikrát v tomto filmu zazněných, a jim podobných, otřepaných žánrových frází. Proč se musí pořád někdo někomu omlouvat a ten druhý ho pak uklidňuje tím, že to přece není jeho vina? Jenže to se asi nikdy v případě hollywoodských hvězdných blockbusterů nezmění. "Promiň, že jsem tě pustil, chtěl jsem zachránit deklaraci." - "Neomlouvej se, já bych udělala to samé..." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Než film dostal svůj rating přístupnosti, objevoval se v reklamách pod hlavičkou Touchstone Pictures, která patřila pod Disneyho a obvykle distribuovala "dospělejší" látky. Když mu Motion Pictures Association of America dala označení PG, což v podstatě znamená neomezenou přístupnost, přesunul se známé pod ušaté logo Disneyho, které bylo pro mnohé rodiny zárukou nezávadnosti. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama