Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (334)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť pomalá, ale dostatočne zamotaná gangsterka z čias prohibície. Všetko pôsobí tak, ako by človek od tejto doby očakával. Má to tú správnu atmosféru, ale jedna chyba dosť bije do očí. Nejedná sa ale o už spomínané pomalé tempo. Veľkým kazom na kráse je osudová žena, ktorá nevykazuje ani jedno % osudovosti. Kvôli tejto pipke sa spustil ten domino efekt? A prečo preboha? Dajte tam pôsobivejšiu ženu a hneď dostanete iný rozmer. Takto sa jedná len o niečo zaujímavé, ale nič extra. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Konverzační gangsterka se špetkou akce a "coenovského" vtipu. Gabriel Byrne podává skvělý výkon, stejně jako John Turturro ve vedlejší roli a potěší i cameo Steve Buscemiho. V podstatě jde o klasický příběh gangstera, který to hraje na všechny strany a přitom vlastně vůbec ne. Provedení však posouvá snímek v podstatě do první ligy filmů s mafiánskou a gangsterskou tématikou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja ktorý doslova zbožňuje vôňu whisky a ktorý sa vyžíva v upršaných mestách, kde nočné ticho pretínajú výstreli s Thomsonov a zvuk policajných húkačiek som sa na Millerovú križovatku neskutočne tešil. Už len preto, lebo je od mojich obľúbených Coenovcov. A po dopozeraní môžem bez okolkov povedať že sa jedná o jeden z najlepších gangsterských filmov aké som mal možnosť vidieť. Uhladenosť Godfathera je ta tam. rozhodne to nie je také komplexné a efektné ale Godfather pri tomto filme vyzerá veľmi samoúčelne. Road to Perdition? film, ktorý som videl aspoň 20 krát a slintal som u neho ako malé decko? efektné, to áno a po čertoch dobre natočené s démonickým Loweom a charizmatickým Hanksom, ale pri tomto filme mi to príde ako upršaná spomienka, ktorá sa zviezla na sláve americkej krásy. Takže u mňa sa do popredia dostali 3 filmy, ktoré vytŕčajú. Vtedy v Amerike a prečo to sa snáď nemusím rozpisovať. Neúplatný - kvôli koncertu dobra a zla tak ako to mám rád a ešte k tomu v prostredí ktoré zbožňujem a Millerová križovatka, ktorá sa nezaujíma o žiadnych uhľadených pánov s čudných akcentom. Aj tí najväčší bossovia sú oblečený úplne normálne a čo ich od svojich podriadených oddeľuje je zapálená cigara v ich ústach. Coenovci napísali jeden z najúžasnejších scenárov, ktorý je plný čierneho humoru, chlapských rečí a efektných záberov, za ktoré vďačím opäť Sonnefeldovi, ktorý to s kamerou skrátka vie a každý záber tohoto filmu je vďaka tomu úchvatný. Hudba taká jednoduchá a pritom taká melodická, že nemá v tomto filme čo robiť a pritom sa tam dokonale hodí. úžasná krvavosť, úžasné scény, fantastický herci na čele s tichým Byrneom a ukecaným Turturrom, ktorý podáva jeden zo svojich najlepších výkonov a tiež veľmi vtipné epizodné úlohy Buscemiho a Raimiho. Pre mňa najlepší film od Coenovcov ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Scéna s Thompsonom je tu zdá sa veľmi obľúbená, ale na mňa to už bolo trochu moc, nevyzerá to veľmi reálne. Keby to bola čistokrvná komédia... Ale inak je to výborná gangsterka so skvelým výberom hercov, čiernym humorom a vtipnými dialógmi. Dej je poriadne zamotaný, musel som dávať veľký pozor, aby som sa v ňom nestratil. Aj pri tomto filme sa mi však potvrdilo pravidlo, že Coenovci síce točia výborné filmy, ale ani jeden z nich nepatrí medzi moje srdcovky.(čo už teraz neplatí - Blood Simple, Burn After Reading) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Můj první film od Coenů. Naprosto nádherný snímek a doufám, že jich natočí víc. Přeci jenom k pěti hvězdám ještě něco chybí. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Opět zde platí ono coenovské pravidlo, že čím více zhlédnutí, tím lepší zážitek. Napoprvé člověk ještě není schopen všechno vstřebat, ale při další projekci už začínáte doceňovat vypiplanou atmosféru, spousty nápadů (Albert Finney s Thompsonem je lahůdka) a samozřejmě bezchybně obsazené herce - těžko říct, zda je lepší Byrne, Polito nebo Turturro, ten si mě ovšem získal ,,lesní etudou", která mě odrovnala. Už se těším na další zhlédnutí Bartona Finka, to bude teprve bomba........A taky že byla! :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozvláčná, převážně na dialozích postavená gangsterka. Vkusně natočená, přehnaně teatrálně zahraná, scenáristicky kvalitně napsaná, ale režijně dost obyčejná. Hudba krásná, ale pořád se nemůžu rozhodnout, jestli k filmu vůbec sedí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka, báječně napsaná, hezky natočená a herci velmi dobří.. Dva mafiáni rozehrají boj o vládu nad městem a mezi nimi se pohybuje hlavní postava, Gabriel Byrne se mi jako Tom moc líbil, k tomu musím zmínit Johna Turturra, jeho Bernie nemá chybu.. Když se hraje o život a úplně přesně se neví, kdo s kým a proti komu, je to napínavá podívaná, u mě filmová spokojenost.. Drobné výtky si nechám od cesty.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Když jsem tenhle velmi velkoryse hodnocený snímek (81%) viděl před více jak 4 a půl lety prvně, těžce jsem se nudil a 3 hvězdičky jsem udělil naprosto bez rozmyšlení, čili žádná sláva. Dnes jsem si dal opáčko a v podstatě mé dojmy nejsou o moc valnější. Viděl jsem již mnoho gangsterek, ale tahle, byť měla pár velmi napínavých momentů, mi přišla až moc ukecaná a to si myslím, že byl hlavní kámen úrazu. Navíc jsem zaregistroval, že se dlouhou dobu (téměř do 60. minuty) nic pořádného nedělo. Takže další důvod, proč si mě toto drama z doby prohibice nezískalo. Charisma Gabriela Byrneho, zajímaví mafiánští bossové Jon Polito a Albert Finney a zuby neustále cenící John Turtorro - to vše mě ale nezaujalo natolik, že bych po druhém shlédnutí zvedl hodnocení o jednu hvězdičku. Bohužel, budu asi krutý, ale bratři Coenové nejsou moje krevní skupina - o tom jsem se BTW přesvědčil i v jiných jejich filmech. Takže Millerova křižovatka má u mě stále nálepku té nudnější gangsterky, kterou si už dobrovolně nejspíš nikdy nepustím. 68% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Gangsterské filmy z této doby miluju, ale tohle mě moc nebavilo. Dlouhá konverzační nuda a mezi tím pár dokonalých scén. I když vizuálně moc pěkné. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Napětí jako ve Fargu Millerova křižovatka nemá ani náhodou, vůbec už ne jeho temný podtext. Tento příběh ze života mafiánů a gangsterů mě nijak zvlášť nezaujal, za nejrušivější element pak považuji Marciu Gay Harden a to, jak podivně svou roli zahrála. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatné, ale chce to sedět hned na několika židlích zároveň, což pro mě v tomhle případě bohužel naplno zdaleka nefunguje. 70% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Šíleně nezáživné, místy vyloženě nudné. Potřebovala jsem 3 pokusy abych to dokoukala bez usnutí. Všechny postavy splývají, těžko říct kdo je kdo, kdo koho podrazil, plánuje podrazit, nebo zrovna podráží... Posledních 20 minut dost napínavých, celý film si držel atmosféru. Ale chraň, abych se na to někdy podívala znovu. 2* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kvalitních gangsterek je dneska jako šafránu, tudíž jsem nemohl vynechat tento produkt od bratrů Coenových. Styl této dvojice je ve filmu patrný již od prvního záběru, komu se filmy od Coenů nezamlouvají, tak si zde asi nepřijde na své, ale já jako velký příznivce jsem si užíval každou minutu. Millerova křižovatka je typickým old-schoolovým filmem, který na mě dýchal po celou svou stopáž nesmírnou nostalgií. Výběr herců byl zase perfektní, Byrne sice hrál kladnou postavu, ale závěr ukázal, že hodný teda opravdu nebyl. Dále se mi zamlouval Turturro, který je jako herec prostě a jednoduše spjatý s filmy této režisérské dvojice. I Polito zahrál dobře, jeho proslovy jsem si užíval plnými doušky. A Finney zaválel asi v nejlepší scéně celého filmu, kdy se ho chystali odkrouhnout zabijáci nepřátelského gangu. Scéna s Thompsonem byla sice přistřižená za vlasy, ale on tak byl pojat trochu celý film. Atmosféra by se dala krájet. Není to na úplně plný počet hvězd, protože bych ocenil trochu více přestřelek. Ale zase se mi nějaké scény s brilantní bezchybnou hudbou Burwella vryjou do paměti. Je to v dané kategorii to nejlepší, co si můžete pustit. Za mě dávám 87 % ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem o tomto filmu pořádně nikdy neslyšel a přitom by si víc pozornosti určitě zasloužil. Docela netradičně pojatá gangsterka se sympatickým hlavním hrdinou, jehož kličky mezi jednotlivými znesvářenými stranami nemají chybu, i když některé situace jsou celkem nereálné. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Trochu svérázný příspěvek k mafiánským filmům, který má své nepochybné kouzlo, pro něž se dá k tomuto filmu vracet. Jsou tu velice výrazné scény, které člověku utkví v paměti, mně se nejvíce líbila ta se psem a malým klukem. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Barevná „noirovka“ o gangsterovi, který ve stoce vražd, korupce, zrad, podrazů, švindlů a milenek rozjíždí svou vlastní hru. Jeho příběh připomíná kolotoč, na který původně nechtěl naskočit. Ale když už v tom jednou lítá, musí ten kolotoč sám ještě víc roztáčet, aby nepřišel o hlavu. Inteligentní a velmi promyšlený film, který (mimo jiné) vypráví, jak je těžké v hnusu a špíně hrát podle vlastních pravidel. S hlavním hrdinou, který nevládne pěstmi, ale rozumem… a taky nedostatkem morálky. S hrdinou, o kterém až do „zlomového bodu“ není tak úplně jasné, jestli je sympaťák nebo slizká krysa. Millerova křižovatka je neprávem zapomenutá perla moderních gangsterek.... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

I Coeni si proste povinne museli udelat gangsterku aby nebyli out. Miller's Crossing by se dala rozdelit na 2 casti, na tu kecaci a na tu kde se neco deje. Kecaci cast je neuveritelne klisovita, klasicka gangsterska nuda, kdy se mafiani bavi o tom koho zabit, kdo komu dluzi a podobny hovadiny. V techto fazich je Miller's Crossing total o nicem a bohuzel je to minimalne 50% filmu. Nastesti existuje i zminena happeningova cast, ktera je vyborna. Skvele Tommy Gun prestrelky, nadherne sceny v lese atd. Nakonec je to o neco lepsi nez prumer. Milovnici gangsterek, necht si pridaji 2 body, pripadne 1 hvezdicku, tohle review pise clovek, ktery povazuje Godfathera za relativne povedeny film a Goodfellas za total shit. 6/10 ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama