Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (695)

Maq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost. Údajná rekonstrukce skutečného případu posedlosti, exorcismu a jejich soudní dohry. Napětí a hrůza zůstávají spíše v pozadí. Sympatický je pokus představit problém posedlosti na kolbišti racionální argumentace v rámci soudního procesu. Dialogy ani herecké výkony ovšem nejsou prvotřídní. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Skĺbenie dvoch žánrov do pôsobivého celovečernho filmu núti filmových nadšencov na porovnávanie s kultovým Exorcistom, avšak V moci diabla je filmom predsa len z iného súdka. Viac než priaznivcov hororu poteší milovníkov právnických drám. Nečítal som rovnomennú knihu, v podstate s týmto (vraj pravdivým) prípadom som sa stretol až pri pozeraní tohoto filmu, takže nemôžem porovnávať film s predlohou. Čo ma však okrem hlavnej predstaviteľky pozitívne prekvapilo, boli napínavo natočené hororové scény, pri ktorých ma neraz mrazilo na chrbte. Pokiaľ sa z toho nevykľuje ďalší blaf typu Záhada Blair Witch, možno označiť V moci diabla za silný emocionálny zážitok, ktorý nás donutí o mnohých veciach ak už nie diskutovať, tak aspoň sa nad nimi zamyslieť. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No dalsi film podle skutecne udalosti. OMG!!! Nejsem z to to jakkoli posoudit, kolik se to drzelo realu, ale kdyby se ho to vubec nedrzelo a fikli by z toho ty otravne scenky ze soudni sine, kde vsichni mluvi jako kniha a mne je z toho nevolno, mohlo se jednat o solidni zabavu na hodinku. Takto to bylo porad prerusovane recnicnymi eskapadami a piruetami, ktere to odsuzuji k tomu, ze to svym starsim bratrickum (namatkou EXORCIST, OMEN, STIGMATA) dela jenom ostudu. Skoda, velka skoda. Soudni drama zkrizene s horrorem? Hnus velebnosti! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší exorcistický film považuju a zřejmě ještě dlouho budu považovat Vymítače ďábla. Tady jsem do příběhu nemohl skoro vůbec ponořit, přišlo mi to takové trochu odtažité. Kdybych neznal toho Vymítače, tak možná by to byla jiná... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Největší chyba a zároveň klad tohoto snímku tkví v tom, že je natočen alespoň nějakou měrou podle skutečných událostí. Na jednu stranu mrazí, ale opravdu MRAZÍ v zádech při pomyšlení, že se to z části opravdu stalo! Na druhou stranu absence konce. Toho KONCE, který se teď nosí ve všech hororech a žánrově podobných filmech. Prostě to celé skončí a co? Pořád nevím, jestli je to klad, nebo mínus. Když ohlédnu od konce, film je velice dobře natoceny, má perfektní hudbu a herci se fakt snaží. Navíc některé momenty mě fakt vyděsili a když to člověk sleduje v práci na noční, má těžký problémy jít přes celou potemnělou chodbu čůrat. Ta soudní rovina mohla být trchu kratší na úkor sledování hlavních protagonistů. Po dlouhé době dobrý "ďábelský" horor. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam bylo více vymítání a méně soudního přelíčení, hvězdičku bych přihodila. Takhle je to jen průměrný thriller při kterém občas zamrazí. Toto téma se dalo podle mě využít mnohem lépe. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

co se mi na tomhle filmu opravdu líbilo, že vám dá na konci na výběr...můžete tomu věřit nebo o tom pochybovat a přiklonit se k vědeckýmu vysvětlení ..nepochybně po té druhé volbě nebudete příběhem tak uchváceni..a vymítačský scény byly taky parádní a herecký výkon Jennifer Carpenter tak přesvědčivý, že se jsem jí to všechno spolknul i s navijákem a jako dezert jsem si dal časopis udice.. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Vyloženě horror v soudní síni - a ono to překvapivě funguje. Kvalitních hororů je jako šafránu a toto je jeden z nich. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová chuťovka ktorá poteší ale nestraší ako by chcela a nemá ani charizma a silné spracovanie aké by si zaslúžila. 113 minút súdnictva a exorcismu ktoré vo mne vykryštalizovali v púhe jednoduché "Bolo to celkom fajn." ()

salalala 

všechny recenze uživatele

De facto nejlepší variace na Vymítače ďábla, jaká v posledních desetiletích vznikla. Derrickson tu ukázal to, co pro něj po následující roky bude typické. Na velmi malé ploše dovede vybudovat opravdu hutnou a znepokojivou atmosféru, která vyvolá lehké mravenčení i zkušenému žánrovému divákovi, nikdy ale nesklouzne k žádným laciným lekačkám a vše udrží v mezích normy a jakési "reality". The Exorcism of Emily Rose má navíc tu výhodu, že tu skvěle kombinuje vlastně standardní a nepřekvapivé soudní drama s vyvedeným hororem a ono to kupodivu skvěle funguje i díky režijní invenci a místy hodně zajímavé kameře. Za zmínku stojí i výtečná práce s napětím a postupné odhalování celého případu, které až do konce udržuje diváka v nejistotě, co se vlastně stalo. K velmi dobrému zážitku přispívá i výborné obsazení, jemuž dominují spolehlivá Laura Linney, jako vždy skvělý Tom Wilkinson a hlavně Jennifer Carpenter, která posedlou dívku zvládla s bravurou a nikdy se neuchýlila k nepříjemnému přehrávání, čímž by to vše bylo nechtěně směšné. Takhle je to opravdu děsivé a o to působivější. Pozitivní také je, že po skončení to donutí i toho nejskeptičtějšího diváka přemýšlet o tom, zda opravdu mohou být přítomny věci, které racionálně nevysvětlíme. Vytkl bych ovšem to, že někdy je to přece jen všechno až moc na efekt, začátek je poměrně roztahaný a vnitřní proměna ústřední právničky je dost předvídatelná a klišovitá. Milovníka hororů ale musí snímek potěšit i po skoro deseti letech, protože podobných je pořád hodně málo. 75% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Horor a ještě k tomu soudní atmosféra a scény ze soudní síně tj terno. Vše zde klapalo jak hodinky a byl jsem velmi příjemně potěšen z toho co jsem viděl. Kéž by bylo více takových hororů. Doporučuju. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dá se po Vymítači ďábla natočit na téma exorcismu ještě něco zajímavého? Myslel jsem si, že ne, ale mýlil jsem se. V moci ďábla se sice nezapíše do dějin hororového žánru jako zmíněný Vymítač ďábla, nicméně své kvality jistě má a rozhodně stojí za zhlédnutí. Ten film je uváděn jako podle skutečných událostí. Beru to sice s rezervou, ale i kdyby byl jen z části podle pravdy, tak na mě Emily docela udělala dojem. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Málo hororové...brát tento film jako soudní drama také moc nejde. Výsledek? Průměrný a místy laciný (např. neustálé opakování 3:00 AM v bytě právničky - jen pro udržení napětí - mi přišlo dost trapné) "mišmaš" dvou žánrů. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený snímek. Na začátku a na konci se však nevyvaroval účelových a hloupých frází hlavních postav. To je jeden z velkých nešvarů amerických filmů, kdy hlavní nebo jiná postava de-facto divákovi říká, jak má danou situaci vnímat. Tyto věty jsou pak vloženy do rozhovorů, které potom působí zcela nesmyslně. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se skvělou atmosférou. Nenechal mě vydechnout a chvilkama jsem se i bál. Skvělý způsob jak seznámit svět s příběhem té posedlé dívky a se skutečností, že duchovní svět opravdu existuje a není radno ho pokoušet. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Samotný námet naháňa hrôzu, ale to, akým spôsobom to bolo podané divákovi je neuveriteľné. Prvú pol hodinu som takmer nedýchala (doslova) a musím sa priznať, že som sa občas aj bála. Démonická atmosféra plná tajomna a strachu, perfektný výber hercov (uf, Jennifer Carpenter sa budem asi odteraz báť:) a k tomu súdna sieň... paráda. PS: Kam sa hrabú horory a iné "strašidelné" filmy?! Odporúčam všetkým, ktorí v horoch hľadajú niečo, čo tam nie je a radi by zažili taký ten skutočný pocit úzkosti a strachu. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najmä veľmi dojímavý príbeh, v správnych momentoch mrazivý, podopretý výbornou hudbou a výpravou (najmä spolupráca art director&kameraman bola, najmä v prvej polovici filmu zaujímavá, trošku sa to rozriedilo ku koncu v dlhých, herecky možno už prehrávaných súdnych prelíčeniach a proslovoch).... no a prirodzene, pre každého, koho priťahuje tragický príbeh dievčaťa Anneliese Michel je toto "povinná jazda", aj keď mnoho tu bolo dramaticky prispôsobené a pozmenené oproti známym, dostupným faktom ("faktom")...... a keďže by bolo asi nefér, nevyjadriť sa, čo si o celom prípade myslím, tak áno, Anneliese bola síce možno chorá, ale verím, že medzi ľuďmi pôsobia aj "sily zla", ktoré jej priniesli obrovské utrpenie (a snáď už aj zaslúžený pokoj)....a nemôžem sa ubrániť túžbe navštíviť miesto posledného odpočinku jej pozostatkov v Klingenberg am Main http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel http://youtu.be/uvTOE_bAxhA a kto má veľa času (alebo záujmu), môže si vypočuť aj originálne nahrávky ... http://youtu.be/blLJk3PqHl4 ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Exorcistom a naivným súdnym procesom. Film V moci diabla určite povznáša zvuková stopa, v ktorej sa bezvýznamné scény stávali o to desivejšie a napínavejšie. Herecky mi to pripadalo solídne, Wilkinson ušiel a hlavná obhájkyňa Linney podávala dobrý výkon. Réžia slabá, film určite dobrý len kvôli pár desivým scénam. Inak priemerný vývar so štipkou hororovej súdržnosti. 60% ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama