Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Viděla jsem dost horrorů s maskou, abych věděla, že cvok nebývá přátelský!" Svatá pravda! Nejlepší je začátek - klasický horror evokujicíc gothické snímky. Hřbitov, mlha, noc, vykopávání rakve, mrtvola plná červů. Oko uprostřed kroutící se havěti se otevře a zlo je zpátky. První oběť zemře opravdu krvavě, ale pak už se jen opakuje podobný scénář. Co taky v sérii s Jasonem čekat, že? Koneckonců, divák určitě usedá k filmu s tím, že chce vidět, kolik a jakým způsobem sprovodí ze světa Jason svých obětí tentokrát. Nečekám žádnou logiku, ale napětí a vynalézavost tvůrců. Jenže vraždy jsou tentokrát tuctová řezničina nepřinášející nic originálního. Snímek ale odsýpá, a tak 3 hvězdy si zaslouží. Škoda, že se režisér bál pustit Jasona mezi drobotinu, alespoň něčím by se tak šestý díl lišil od ostatních... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Jsem příjemně překvapen, že se tento ŠESTÝ PÁTEK TŘINÁCTÉHO víceméně vydařil. Určitě nepřekoná kvality (u mě zatím) nepřekonatelného třetího filmu, ale je hned po trojce nejlepší. Bez nějakého okecávání, Jason se vrátil a to ve velkém stylu. S vraždy opravdu nešetří a jsou různými způsoby provedeny. Režijní stránka je tak akorát na úrovni, takže tu nemáme žádnou amatérsky natočenou scénu. Hudba je opět solidní jako vždy. Jediné co chybí je napětí, které se bohužel někam vytratilo. Atmosféra je taková rozporuplná, ale nemám s ní větší problém. Nový představitel Tommyho je tentokrát sympaťák, stejně jako zbytek postav, se kterýma nemám problém. Určitě by se toho dalo vylepšit víc, aby to bylo víc zapamatovatelnější, napínavější apod. Je to trochu už ohrané, ale nakonec tu 4*, slabší, ale zaslouženou hvězdu dávám. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je nejlepší z celé serie (7,8,9 díl jsem neviděl). Tohle má vtip akci napětí. prostě vše co má horor mít. Jason si klidně hníje v hrobě ,když ho Tommy musí vykopat a blesk ho probudí. Jason masakruje hlava nehlava. Naštěstí Tommy si uvědomuje co má dělat a s pomocí dcery šerifa jde Jasona přivéct do pekla. Ps- jedna zajímavost všilmi jste si ,že ve dvojce ,kdy má Jason ještě místo hokejové masky pytel. A když ho sundá má jen jedno oko a to pravé ,kdež to tady má obě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznáte to, keď sa chce pani X dostať do "Erotickej Guinnesovej knihy rekordov?" za čo najvyšší počet partnerov, vystriedaných za toľko a toľko minút? Tak Jason Voorhees by jej mohol zdatne konkurovať; ibaže on ich zabíja. A to tak rýchlo, že i so štvorkou z matematiky to spriemerujete na jeden mord za cca štyri minúty. To je, myslím, viac ako len solídne slasher skóre. Snáď až príliš. Na pohlaví a veku nezáleží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po trojce se jedná o můj druhý nejoblíbenější díl. pětka nebyla tak špatná, ale chtělo to Jasona! Tady se nám vrátil a svůj comeback si užívá plnými doušky. Bodycount především v první půlce filmu je neskutečný. Ze všech likvidací pak vyčnívá kill paintbolistů kdy si Jason nedělá žádný starosti a rovnou vezme tři jednou ranou. horor už tohle opravdu moc nepřipomíná. Bát se moc nebudete, ale smát určitě nadsázka je tu zřejmá už podle úvodní scény a titulků ve stylu Jamese Bonda. Je to prostě takový už spíše komediálně laděný slasher ovšem na to, že se jedná už o šestý díl obsahuje neskutečný množství nápadů. Jediný co bych možná lehce vytknul je fakt, že po totálním masakru v první půlce filmu už tomu přeci jenom v půlce druhé trochu dochází dech. Naštěstí to skončí dřív než je šance se začít opravdu nudit. Takže ano pro mě druhý vrchol série.95% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Šestý Pátek třináctého je nejkratší film z celé původní osmidílné série. Jeho délka je 86 minut a je jen o minutu kratší než druhý díl. DVD verze je ještě kratší (1:23:33). (Stocki)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)

Reklama

Reklama