Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (510)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#13 DCEU. Po dekádě od Man of Steel jsem se dočkala hraného Flash(pointu). Animovaný The Flashpoint Paradox nebyl vůbec špatný, v sekvenčním umění to byl výrazný event v roce 2011 určený k restartu v DC, na který navázala celá ta slavné éra The New 52. A samozřejmě jsme viděli na stejné téma i seriálový crossover ve světě Arrowverse. Ale podobně složité téma přišlo jednoduše moc pozdě. Povrchní filmoví diváci, kteří odmítají číst komiksové předlohy, a kteří normálně plní pokladny, jsou ztraceni. Ti, kteří odmítají animáky a seriály, polovinu toho propojeného světa nechápou. A proto se nedaří ani v kinech. Ok, sama za sebe musím říct, že jsem cele nadšená z návratu Batmana 89 (a Batmana 97), absolutně mi nevadí Ezra Miller, jsem naprosto spokojená ze všech zápletek kolem Michaela Shannona, užila jsem si další scénu s Gal Gadot... Je toho hodně, co mi sedlo, samozřejmě milion poct filmové minulosti DC. Jenom tu sběratelskou Barbie s tváří Sashy Calle tentokrát vynechám, protože Supergirl je jen jedna. Za mě tedy velmi dobré, mohlo to být geniální, kdyby šlo o plánovaný vrchol celé filmové DC dekády už od počátku, ale rozhodně to není prohra. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sice nás nečekal žádný zázrak, ale i tak se Andymu Muschiettimu povedlo Snyderverse hezky uzavřít. Film bohužel plně nevyužívá potenciálu, který mu tento materiál nabízí. Animák to zvládl rozhodně líp. Ezra tu opět hraje tak trochu debila, ale na to už jsme si časem zvykli. Dost se tu hraje na humor, což mě u DC dost překvapuje. Ale většina vtipů funguje dobře. Batmanů se nám tu taky vystřídá dost. Hodně pracují s tím, co si ve filmovém světě za ty roky nastřádali. Baryy je tady už dost zkušený a svoje schopnosti skvěle ovládá. Stále ho ale tíží tragická smrt matky a to, že je jeho otec ve vězení za její vraždu. Nenapadne ho tedy nic jiného, než jít do minulosti a zabránit tomu. Tím se ale spustí kataklysmitický řetězec událostí. V minulosti se k němu v boji se Zodem přidá o Kara. Možná, že jsou některé části trochu uspěchané, ale jinak to funguje skvěle a je tam spousta pomrknutí pro fanoušky. "Leťs go nuts!" ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po nie najlepších recenziách som dúfal, že "The Flash" nebude žiadnou filmovou komixovou tragédiou. To sa chvalabohu nestalo. Vlastne si myslím, že v rámci toho, čo sme tu mali vidieť to bolo celkom dobré. Výraznejším problémom je pre mňa len veľké recyklovanie námetov a fórov, ktoré sme videli miliónkrát. No rovnako má v sebe malé momentky, ktoré sú samé o sebe vynikajúce a dávaju filmu to niečo, čo ho robí pre mňa zapamätateľným. Mimo toho, že ide o komixový film. Najlepšie časti sú pre mňa keď je Barry so svojou mamou. Najmä v závere. Celá tá časť je tak skvele spracovaná, že sama o sebe je veľmi silným a kvalitným momomentom. A nebudem to nijakým spôsobom zahmlievať. No film nevyzerá veľmi zaujímavo, príbehovo nemá toho veľa na ponúknutie a koncept o teórii motýlich krídel je už neskutočne starý a tento do toho moc veľa neprináša. Dokonca miestami Barry robí ďalšie chyby, ktorými sa nejako snaží vykompenzovať tie, ktoré urobil a veci sú len horšie. Neviem. Som rád, že som film videl, no vrátiť by som sa k nemu už asi nevrátil. Aj pre jeho dĺžku aj pre fakt, že mi nepriniesol niečo, čo by som výraznejšie ocenil, okrem niekoľkých skvelých momentiek, ktoré stoja za to, aby si človek pozrel film aspoň raz. Hodnotenie: C+ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jen očekávání a následný přístup diváka razantně ovlivní vnímání Flashe. Komiksová revoluce se rozhodně nekoná a věrní fandové vize Zacka Snydera si nejspíš opět najdou dost důvodů k bezduchému prskání, v zárodku ovšem Flash pořád má dost sympatických vrstev, ve svých nejsilnějších momentech je dokonce potencionálním zábleskem něčeho většího. Ta pravá událost se ovšem nekoná a Flash je přes všechna pozitiva důkazem, že filmové DC Comics nejspíš restart propojeného světa skutečně potřebuje. Samotný Andy Muschietti ovšem u nějaké případné další komiksovky skrývá potenciál, i když chvílemi působí jako Sam Raimi z Wishe.... Viděno v kině: 2x ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Nápis na väzenskej uniforme Supergirl (Sasha Calle) znie „Samaya Opasnaya“, čo v ruštine znamená „Najnebezpečnejšia“. (Arsenal83)
  • Keď sa nedokončený zostrih tohto filmu v roku 2022 ukázal testovaciemu publiku, údajne získal jedny z najvyšších hodnotení v testovacej projekcii akéhokoľvek filmu Warner Bros. od Temného rytiera (2008). Warner Bros. boli s touto reakciou tak spokojní, že takmer okamžite potvrdili dátum vydania. (Arsenal83)
  • Film byl po neúspěchu Ligy spravedlnosti (2017) několikrát odložen, původní premiéra měla proběhnout v roce 2018. (JG9)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama