Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem jako dítě hrady a zámky. A měl jsem rád (a dodnes mám) Marka Ebena, který se tyčí nad dnešními moderátory jako mohykán - asi proto ho do telky moc nedávají. Tenhle pořad jsem měl fakt moc rád. Samotná soutěž byla o ničem. Ale vše kolem jsem hltal. Jak moderátory, tak i prostředí, ve kterém se soutěž odehrávala. Dnes po letech musím hodnocení ubrat. Protože to, co by se tu mělo hodnotit, je soutěž samotná. A ty byla fakt dost trapná. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Pořad, který si ze svého dětství pamatuji jen matně, si nyní díky repríze na kanálu ČT3 mohu vychutnat naplno. Skvělou a zábavnou formou nahlížíme do historie různých období a panovníků a může sloužit jako ochutnávka z českých památek. Rozhodně pomůže při výběru míst, která navštívit. A taková plejáda zvučných jmen, která se objevila v rolích mnohých panovníků či umělců, to se dnes již nevidí. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Z návštěv zámků mám trauma od dětství. Kdekoliv jsme s rodiči trávili dovolenou, neodpustili si zajít alespoň na čtyři. Než chodit po vyleštěných parketách a poslouchat výklad o tom, v které oboře ulovil hrabě Prdiberk svého osmnáctého jelena, to si raději pustím tenhle pořad se sympaťákem Ebenem. (499.) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ondřejem (uživatel Nach). I v mých očích šlo o jednu z nejlepších vědomostních soutěží té doby. Možná jsem nevynechal ani jeden díl, ale přísahat bych na to už dnes nemohl. Jako děcka jsme to sledovali, líbili se nám dobové kostýmy, hrané scénky i historické fakta, no a samozřejmě v té době mladičká Klára Doležalová. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Soutěž která nepodléhá zubu času neb dějiny, o nichž předně pojednává, ty jsou dávno známé. To hodnocení tady mě mrzí, dějepis asi nepatří mezi oblíbené předměty na školách, navíc blbnout nebo kravit v prostředí zámků a hradů se nehodí a nemám to rád, dnešní móda pořádat v takových prostorách kdejaká ejchuchu aby parchanti měli na co vzpomínat je v tomto šílená a v dětech to nevytváří žádný vztah ke kulturní památce. Hrané scénky nebyly vždy nejzábavnější, ale víc se pro zpestření pořadu asi udělat nedalo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno