Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 029)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi jedince, kteří netrpělivě vyhlížejí na nebi přílet dalšího superhrdiny statečně hájícího nekonečnou svobodu občanů USA, ale v rámci své orientace ve filmovém světě se snažím jejich přílety registrovat. Tenhle zeleňouš nebyl obdařen nijak výjimečnými parametry, vlastně jednoho podobného potkávám takřka denně polehávat před zdejší nálevnou, ale zase s ním občas byla sranda. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Letošní nejslabší komiksovka, která nevyužila svůj potenciál a 200 milionový rozpočet spláchnula do ztracena... kde nechali hlavu? Vždyť Green Lanter prstenem a svojí představivostí může vytvořit cokoliv a tvůrci se mohli ve filmu mocně vyřádit, ale to by jim nesměla chybět fantazie... tak je to jen nudný slepenec, který necitlivě skáče ze scény na scénu a při tak rozmanitém rozpočtu ani eye-candy moment nenacházím. Herci nemají co hrát, záporáci jsou též nevýrazní, napětí nebo pocit nebezpečí neexistuje a tak celkově mdlou podívanou hodnotím jen 1,5 hvězdičky… "In brightest day, in blackest night / No evil shall escape my sight / Let those who worship evil's might / Beware my power, Green Lantern's light!" ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nespravedlivý. Arabela by totiž byla lepším (a vedle všech těch škaredých mimozemšťanů určitě i nejpohlednějším) strážcem galaxie, jelikož její prsten uměl vykouzlit zajímavější kousky než ten Lanternův. Jenže se nejspíš zrovna při výběru nového majitele nabíjecí lucerničky toulala kdesi v pohádkovém království a ne u nás na Zemi, tudíž k mání zelenáčům zbyl leda Ryan Reynolds. Musím napsat bohužel, protože v komiksovém světě se pohybuje jako slon v porcelánu. Respektive kam jeho noha vstoupila, tam už superhrdinům pšenka nekvetla. Co naplat, že je na co se díky slušné CGI dívat, když akce je prabídná, herci toporní a děj k uzoufání nudný. Ještě klika, že s pokračováním se počítá až někdy kolem roku 2020, což je dost času k sepsání mnohem zajímavějšího příběhu, než byl k vidění teď .. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo. Naivní osmdesátková pohádka (v moderním nazelenalém CGI neoprenu) o tom, jak se Hal Jordan přestal bát ve zpracování, které je podobně přeplácané jako Spider-man 3, ale mnohem zábavnější než třeba takový Superman Returns, byť samotní scénáristé viděli chytrost jen z vlaku. Škoda, že kiny prosvištěl, aniž by po sobě zanechal výraznější stopu. Takže zatímco ostatní píší o tom Why the World Doesn't Need Green Lantern, já jsem za jeho existenci zcela upřímně rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $116,601,172Tržby Celosvetovo $233,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,969,837 //počet predaných kusov 1,051,870Tržby za predaj DVD v USA $22,342,478 //počet predaných kusov 1,423,029║ V prvom rade dosť zamrazuje ten veľký rozpočet, na to že tam nehrajú žiadne veľké hviezdy, nepríde ani triková stránka že by bola až tak prelomová za tie peniaze hlavne v porovnaní s rovnakým rozpočtom aký mali Transformers 3, ktorý by v danom pomere potom museli stáť 3x viac, príbehovo klasicky otrepaná šablónka, ktorá ničím neprekvapí, jediná výhoda je že dej nejak nenudí a nemá tam až tak oklieštené scénky čo by podrážali dej. čístý priemer bez ambícii, škoda /50%/ ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Po druhé světové válce se prodej komiksů znatelně propadl a vydávání vlastní série Green Lanterna bylo zastaveno v červnu 1949 ("Green Lantern #38"). Po dvou letech bylo zastaveno i vydávání "All Star Comics", a to číslem 57. (Danny F.)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno