Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4

(série)
USA / Velká Británie, 2014, 8 h 44 min (Minutáž: 48–63 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington, Maisie Williams, Rose Leslie (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lannisterové, posílení po masakru na Rudé svatbě v Řekotočích, kde bylo zrazeno a povražděno mnoho jejich nepřátel z rodu Starků, stále drží železný trůn. Dokáží však překonat vlastní egoismus a odolat neustálému ohrožení z jihu, severu i východu? Zatímco nepřemožený Stannis Baratheon pokračuje v budování armády na Dračím kameni, bezprostřední nebezpečí přichází z jihu, když Oberyn Martell, Lannistery nenávidějící Rudá zmije z Dorne, dorazí do Králova přístaviště, aby se zúčastnil svatby Joffreyho a Margaery z rodů Tyrellů a možná vyřídil nějaké další záležitosti. Na severu, zdá se, vyčerpaná Noční hlídka již nedokáže dále odolávat útoku Divokých Mance Rydera. Těm však hrozí ještě větší nebezpečí ze strany nesmrtelných Bílých chodců. K tomu ještě, Daenerys z rodu Targaryenů v doprovodu svých tří draků a armády Neposkvrněných osvobodí největší otrokářské město Meereen na východě. Získá tak sílu uskutečnit svůj hlavní plán - přeplout Úzké moře, dobýt Západozemí a usednout na železný trůn, který jejímu rodu ukradli Lannisterové. (HBO Europe)

(více)

Recenze (64)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím viac akcie a hororu a nových postáv, tým menej atmosféry. Kúzlo prvých sérií už je nadobro preč, ale stále je to dobrý seriál. Príbeh Khaleesi ustupuje dianiu v King´s landing a bitke s divokými; vrcholom je emotívny súd s Tyrionom, záverečná bitka a paradoxne (k tomu čo som písal) aj gore súboj Oberyn versus Mountain. Sansa mala svoju prvú naozaj dobrú scénu, Arya hneď niekoľko, a Kit Harrington je každým dielom horší herec. Na niektoré veci si treba zvyknúť. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, bezesporu zatím nejlepší série. Oproti minulým sériím příběhově vypiplané, také výborná práce s postavami, které dostávají více prostoru v jednotlivých dílech, a fakt že výčet hlavních postav značně prořídl tomu taky pozitivně přispěl. V čem ale tenhle velkolepý seriál doposud exceloval nejvíc, jsou zvraty, které jsou naprosto nečekané, nekompromisní a často velmi brutální. Finále dovedené téměř k dokonalosti. Jinak odkazuji na trefný komentář uživatele Kaka. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série jede na stejné vlně jako ty předchozí, takže co se týče technického zpracování, není moc co vytknout. Problémem začíná být scénář, který v předchozích sériích vyslal mnoho postav na nejistou cestu za očistcem nebo smrtí, a nyní jimi musí mechanicky pohybovat po šachovnici, aby se jejich osudy tu a tam na nějakém políčku proťaly, či je nechat čekat na nějakém místě, aby posléze v dalších sériích došlo k předpokládanému střetu. A tak občas dostane logika na frak, jen aby se figurky pohybovaly kýženým směrem napřed dle spisovatelovy vůle (Martin odešel po druhém dílu této série), či posléze dle scénáristů dirigentů. Nic proti, udržovací epizody, tj. ty, ve kterých se rychle "přepíná" mezi jednotlivými osudy mají tempo a spád, a když se seriál zastaví, aby se věnoval jenom jedné lokaci, je to strhující podívaná. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější. Před ni řadím jen první a na stejnou úroveň šestou. Dialogů jsme si užili dost a dost v předešlých sériích, tady se jde rovnou na věc. Snad kromě Meereenu jsou všechny dějové linky strhující. Hned na začátek dostaneme smrt zmetka Joffa, vidíme úžasné putování Ohaře s Aryou a můžeme sledovat jejich rozvíjející se vztah. Více prostoru dostala má oblíbenkyně Brienne. Na zdi se děly neuvěřitelné věci. Ramsey a Theon se také objevovali častěji. Celé sérii ale opět vládl Peter Dinklage se svým Tyrionem. Skvostné. Jen škoda, že pátá sérii se nedokázala udržet na stejné úrovni. ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria zahŕňa málo, no predsa tak mnoho. Je určite naozaj zložité do desiatich častí zahrnúť to nespočetné množstvo dejových liniek a príbehov všetkých postáv. Tento seriál si ma získal už dávno, milujem tento svet, milujem tie postavy. A budem zlý, ak budú i naďalej zomierať moji obľúbenci. Uff, bol to pekný mesiac s GOT, no bude to opäť veľmi dlhý rok bez.... ()

Galerie (781)

Zajímavosti (28)

  • Na otázku, jak je Tywin (Charles Dance) starý, Davos (Liam Cunningham) říká, že je mu 67. Charlesi Danceovi, který hraje Tywina, bylo v době vysílání 67 let. V knize bylo Tywinovi v tuto chvíli 58 let. (mikki089)
  • Herec Hafþór Júlíus Björnsson byl tak vyčerpaný bojovými scénami mezi jeho postavou Gregorem „Horou“ Cleganem a princem Oberynem (Pedro Pascal), že většinu scény, kdy je v komatózním stavu, skutečně prospal. (mikki089)

Reklama

Reklama