Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 237)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Warneři konečně s DC univerzem najeli na tu správnou vlnu a doufám, že už to tam budou sekat bez průšvihů...nerad bych další rebooty a odklady. Nicméně tu máme další z řady mých neoblíbených originů, ne nepodobný Kapitánu Amerikovi se standardním dějem, který fanoušky animované verze zřejmě ničím nepřekvapí, ale na tom vlastně ani tak nezáleží. Bylo tu již několik verzí, ale konečně přichází ta hollywoodská první liga, která tuto postavu představuje širokému publiku...a že se je tedy na co koukat. Jelikož už o postavě z různých jiných než komiksových zdrojů a zejména animáků mám určité povědomí, tak zdaleka nejlepšími momenty pro mě byly akční sekvence, které jsem si, až na některé až moc přepálené momenty, užíval (kostel) a ačkoliv jsou válečné vřavy tři, ve 140 minutové stopáži bych si možná představoval ještě jednu navíc. Narozdíl od mnoha kolegů jsem ale s finální stopáží spokojen (ačkoliv bych přesně věděl, jaké scény bych vystřihl), dle mého se lze na tempo filmu řádně naladit a nechat se naplno seznámit s Gal Gadot, kterou jsem dříve nemohl vystát, ale v jejím prvním působení v roli Amazonky mě loni velmi příjemně překvapila a na blockbuster je určitě dobrá volba (i když by si to geeci asi představovali jinak) a její sekání mečem rozhodně dokáže navodit pocit husí kůže. Záporák je klasicky u komiksových spektáklů poslední dobou slabinou filmu, ale beru to jako záminku k temné finální snyderovské digitální vřavě, která tentokrát není tak megalomanská jako když jí točí sám Snyder, ale v mnoha ohledech připomíná první třístovku. Feministky určitě potěší, že šestký komiksový snímek s hlavní ženskou hrdinkou, ovšem první s řádnými ambicemi točí žena a Patty Jenkins rozhodně dokázala řádně naladit na další průběh DCEU...7,5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI BOJOVAT ZA TY, CO NEDOKÁŽOU BOJOVAT SAMI ZA SEBE...“ /// Akcí a fantasií našlapaná komiksovka, která se dá brát vážně tak ze 3(4?)%. Ten zbytek má prej bejt zábava! A já uznávám, že třebas tenhle Superman ji tu zábavnost může (klidně nahlas) závidět (navíc má tahle baba výhodu, že nosí tělo Gal Gadot). WW je filmová komiksová omalovánka, která slouží k totálnímu mozkovýmu vyčištění. Často si říkám, že to přehnali se stopáží, ale jelikož jsem totálně „vyčištěnej“, nemám sílu jim odporovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksový sešity s příběhy o Wonder Woman od DC Comics jsem nikdy nečetl. 2.) Přestával jsem věřit, že se někdy zhmotní. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Parádní chemie mezi Dianou a Stevem. Závěrečná destrukce spíše na škodu. DC tentokrát nabídl podstatně větší hloubku postav než Marvel a přestože svůj filmový vesmír staví poměrně chaoticky. Zcela určitě na mě působí o něco dospěleji. Wonder Woman je svým způsobem Captain America. 75% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem se u toho necítila tak trapně jako u Batman vs Superman a celkově mi Wonder Woman přišel jako neškodný film. Ve filmu se najde pár parádních momentů (prakticky celá první část je hodně fajn). Jeden z největších záporů pro mě byla délka, film by opravdu o takovou půlhodinku potřeboval prostříhat. No a bohužel, vlil Zacka Snydera je až moc patrný a já si nemůžu pomoct, mě celá ta Snyderovská akční stránka už vůbec nebaví. Je to pořád stejné, čili naprostý digibordel, kde všechno vybuchuje a vy se v tom snažíte najít smysl. Záporák taky vzbuzuje spíše úsměv než respekt, ale mám dojem, že záporáci jsou tak celkově problémem posledních DC filmů. Nicméně jsem si jistá, že Wonder Woman si najde své fanoušky a rozumím tomu, je to krok tím lepším směrem. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman (2017) je od Supermana (1978) zřejmě první filmový komiks, který se nesnaží být "temný", "realistický" ani "něco jako...", nýbrž kráčí hrdě ve stopách té nejnaivnější tradice vlastního média. Sice jeho jednotlivé části působí jako samostatné sešity téže komiksové řady pro malé kluky... pokaždé od jiného scenáristy i kreslíře, leč bez oněch meta-meta-rovin to zejména v dnešní době vyvolává vlastně osvobozující dojem upřímného braku. Jako onen typ komiksu, o němž Umberto Eco psal ve Skepticích a těšitelích. (S těmi ostatními DC filmy to naštěstí moc společného nemá, i když se prolog a epilog snaží sugerovat.) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Hlavní role byla v roce 2005 nabídnuta Angelině Jolie, která pak byla v roce 2015 chvíli zvažována i na post režisérky. (Spidey3)
  • Jedná se o první prequel filmové série DC Comics, která začala filmem Muž z oceli (2013). (tyzmrde)
  • Poprvé se postava Wonder Woman objevila v roce 1941 v komiksovém sešitu "All-Star Comics #8". (Bube1)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama