Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Uplne presne nevim, co mi na tom vadilo, ze zustanu u jen slusneho nadprumeru. Pravdepodobne az to prilisne lpeni na retro vlne/ucte k originalu (u me lehce precenenho, ale co uz)? Tezko rict, ale na pokracovani jsem minimalne zvedavej. ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Majký je zpět. S ním i naše oblíbená Laurie, která je letos ještě víc bad ass než-li obvykle. A jejich návrat stál za to. I přes nepříliš zajímavý úvod jsem si film užil, především potěší druhá polovina filmu spolu se závěrečným vypjatým soubojem. Nový Halloween zaujme i hudebním doprovodem, jenž nás nostaligcky vrátí do časů původního dílu. Technické stránce asi není co vytknout, takéž příběh bavil. Potěší i slušná dávka brutality, která si v jistých scénách nebere servítky. Za mě se nový Halloween povedl. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Výborné! To, co se nepovedlo Predátorovi, na kterého jsem se těšil, se tady povedlo. Nejnovější Halloween skládá poctu originálu, obsahuje mnoho narážek a scén z Carpenterovi klasiky, též kamerové jízdy a záběry, ve kterých jsem si vzpomněl do dobu dávno minulou. Žádnému dalšímu Halloweenu se nepovedlo zopakovat tu tíživou atmosféru. Tenhle je však jednoznačně nejblíž. Ale Green se snaží jít i vlastní cestou a tak se dočkáme i jednoho na slasher velice nečekaného zvratu. Jak píše kolega JASM, dnešní horory se snaží i o nějaký přesah, takže ani Green nechtěl zůstat pozadu. A mě se to líbilo. Maska je též velkou devízou tohoto kultu. Je v podstatě stejná, jako před 40 lety a když například kamera zabírá Michaela zespoda a vidíme ten jeho strnulý výraz a žádnou mimiku než někoho zabije, to je přesně to, co od něj čekáte a na co se "těšíte". Navíc ty úvodní titulky. To je zkrátka nostalgie jako prase. Přirovnám to ke Star Wars. Když jsem šel před lety do kina na Epizodu VII a slyšel po těch více než 10 letech v kině hudbu k úvodním titulkům, skoro mi to vehnalo slzy do tváře. Tady ne, ale nahnalo mi to ten stejný strach, jako když jsem před lety viděl originál. Jo Carpenterova hudba je i po 40 letech stále skvělá a mrazivá. Navíc tržby dokazují, že slasher se konce bát nemusí. Doufám, že nás čeká nová vlna těchto hororů a hlavně kvalitních. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nejmíň zajímavej slasher charakter, kterej nemluví a ani vizuálně nezaboduje. Znepokojení tedy nevzbuzuje (natož strach), i když se o to film asi snaží. Postavy jsou otravné a tupé (tudíž si umřít zaslouží), což na zábavnosti filmu ubírá a divákovi je vlastně úplně fuk, co se tam děje. Jde z toho cejtit scénář, plno nešťastných rozhodnutí a špatných hereckých výkonů. Film selhává téměř v každém svém aspektu. Neměl jsem žádná očekávání, ale vlastně jsem to přepokládal. Sice jsem si film stáhnul, ale občas mám pocit, že by spíš filmaři měli platit svým divákům už jen za naší snahu udržet alespoň trochu pozornosti nad takovou sračkou. Dávám 1/5 a to jsem ve 30 minutách filmu. Pokud se to zlepší, hodnocení zvednu - k tomu nejlepšímu ještě nedošlo a film má tedy dalších 75 minut na pozvednutí skóre. Tak schválně... DODATEK: Takhle otravnej film jsem dlouho neviděl. Když to nenudilo, tak mě to otravovalo. Člověk dostane možnost natočit horor a přijde s timhle? To si zaslouží jen opovržení. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Michael bohužel zůstal v 80 letech a navždy zůstane. Věřil jsem, že díky dnešním možnostem a počítačové technice se z toho udělá něco víc. Výsledek ? Působilo to spíš jako umělá fraška. Michael už nepůsobí tak děsivě, chodí spíš jak obyčejný člověk na ulici. Nejde z něho strach, ztrácí to celkový dojem na strašidelnější atmosféře. Obzvlášť, když se použije hudba jen na začátku a na konci (pokud mi neunikla ta oblíbená znělka ve flmu). Vražd tu sice bylo dost, ale opravdu hodně zjednodušených. Kreativita, fantazie a peníze zůstali stranou. Scénář se sice povedl , naopak i překvapil co se týká promyšlených pastí na Michaela, ale to bylo asi tak všechno. Můj první oblíbený horor co jsem kdy viděl jako malý. Bohužel tohle provedení už nevrátí staré časy. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Ohlasy a hodnocení hovoří jasně, nový Halloween propadák není, ale pro mě osobně zůstal Zombie nepřekonán. To jen tak pár slov k porovnání, ale více se ke starším kouskům nevracím a hodnotím to čistě jako samostatný horor. Slashery celkově nejsou mým oblíbeným subžánrem. Většinou se v nich moc nehraje na psychický nátlak nebo fyzické mučení, vrahovi jde vždy jen o jedno, zabít. Mnohdy je to až nuda sledovat, protože je většina hororů s tímto zaměřením jeden jako druhý, ale co dělá Halloween nadprůměrné, je kultovní Michael. Tichá, bezcitná a brutální hora, proti které nemá nikdo šanci a sbírá tak jeden ,,zářez'' za druhým a je jí jedno koho oddělá. Při své ,,zábavě'' nám ukazuje obstojné explicitní gore, kde se nešetřilo krví. Pomalejší ,,kecací'' rozjezd se postupně stupňuje do výborně atmosférických scén a graduje skvělým finále Michaela vs Laurie. Nicméně je to slasher, takže se to neobešlo bez stupidního chování většiny postav, ale na to už jsme si asi všichni zvykli. Halloween tak obstál jak pro fanoušky původních snímků, tak pro nezasvěcené diváky. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

...a Zlatou malinu za scénář získává...aha on ji získal někdo jiný (také zaslouženě), nicméně má v novém Halloweenu silnou konkurenci, stupidnější scénář jsem dlouho neviděl a všechny postavy jednak byly tak nesympatické, že jsem si přál ať už je ten důchodce ve strouchnilé masce sejme, a navíc jednaly tak hloupě, nelogicky a debilně, až mi bylo za autory stydno, tím to celé zabili a snížili až na jednu ubohou hvězdičku. To snad i dvojka od Roba Zombieho byla lepší. Už nechte proboha Myerse spát a nesnažte se navázat tam, kde je nit již přetrhaná. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Slasher nie je zrovna môj štýl , nemám rád keď normálneho vraha postrelia, prepichnú a on vás aj tak vždy chôdzou dobehne. Tuto som to však neriešil a celkom som si film užil. Akože bolo tu kopec nelogických vecí ale dobre. Vraždy niektoré pekne natočené, iné mimo kamery alebo lacné. Hluché miesta film má, ale celkovo som sa vôbec nenudil a ubehlo to rýchlo. Koniec taká hra na mačku a myš, ušiel. Pôvodný Halloween som nevidel, porovnávať nebudem ale za ten známy soundtrack tú hviezdičku prihodím. Medzi 3 a 4*. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zklamání. Legacy horory nemají moc dobrou pověst a z dost dobrého důvodu. Když jsem se proto dozvěděl, že má Legacy horor i Halloween, celkem dost mě zajímalo, jak se jim povedlo přivést Michaela Myerse zpět. No? A ono se to fakt povedlo! Michael je stále děsivý, jenom jeho přítomnost na obrazovce přináší nepříjmný pocit a díky modernější době jsou vraždy také o dost brutální, což k Michaelu Myersovi hodně sedlo. Ano, jsou tu scény, které mají být děsivá a já se u nich spíše smál. To vše jsem ale ochoten odpustit po několika brutálních a napínavých scénách, kdy nemůžete odtrhnout oči. Naposled bych tu chtěl vyzdvihnout finále, které je napínavé, táhlé a opravdu si přejete, aby Laurine Michaela konečně zabila... ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Zklamaný rozhodně nejsem. Pokračování Halloweenu má parádní atmosféru i soundtrack, který Carpenter pěkně vylepšil (připomnělo mi to hodně 80's). Samotný Michael i v šedesáti je pořád silný a creepy a "nová" maska se tvůrcům opravdu vydařila. Laurie je správně paranoidní po 40 letech, jelikož nikdy neví, který Halloween si Michael zrovna vybere. Laurie je fakt ready na všechno a má doma hotovou pevnost, kterou náš "Shape" stejně proplíží. Líbí se mi, že úvodní titulky zůstali skoro stejné jako v originále a vůbec celý film pěkně odkazuje, aniž by vykrádal. Zabíjení se také drží při zemi, i když bych klidně uvítal jednu brutální vraždu jako v Zombieho verzi. Halloween byl vždycky nejsilnější v budování napětí, které je ke konci fakt intenzivní. Je tu i jeden zvrat, což docela umlčelo uřvané publikum malých spratků, kteří seděli přede mnou. I když byli 2x napomenutí, tak tu hubu nezavřeli Vřískoti! Sám jsem myslel, že se proměním v Michaela a půjdu je vykuchat, ale měli to štěstí, že jsem si nevzal ani revolver. To by byly krvavé orgie! Jak já tyhle lidi z hloubky svého černého srdce nesnáším. No jo, u nás bylo zase vyprodáno. Kdyby se tato pubertální invaze nestala, užil bych si to naplno. Nicméně je to více než důstojné pokračování a pocta originálu. 80 %. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

(viděno v kině) Halloween je již navždy pro mě filmem, na který se rád podívám znovu. Celá série má sice trochu kolísající úroveň, ale já osobně ji (tedy až po určitém, poměrně nedávném, čase, kdy jsem si znovu připomněl skoro celou sérii) považuji za skutečný hororový kult. ... Zatím poslední film jsem nutně potřeboval co nejdříve vidět. Jedním z hlavních důvodů byla Jamie Lee Curtis, která se pro mě stala žádanou herečkou - ne přímo původním Halloweenem, ale zejména jejím účinkováním v seriálu Scream Queens. Nyní trochu více k viděnému (bez spoilerů). Režisér David Gordon Green byl pro mě neznámým tvůrcem (jiné jeho filmy či seriály jsem neviděl). Ovšem spolu s kolegy odvedl poctivý kus práce. Od scénáře (kde jsem uvítal, že se na něm podíleli 3 lidé, a byl tak pro mě velmi zajímavý, i když některé věci bych pojal jinak), výbornou atmosféru (vynikající kamera a výběr hudby) přes velmi dobré vedení herců (a jejich výborné výkony i ve vedlejších rolích) po celkové pojetí. Na postavě Jamie Lee Curtis se mi nejvíce líbila její výtečně sehraná paranoia, která velmi úzce kontrastovala s její touhou po zdárném ukončení a završení jejího příběhu. Uvítal jsem výborné efekty (hodně gore, naprostá většina vražd přímo v záběru). Má očekávání byla velmi vysoko překonána. EDIT: Před završením trilogie jsem se znovu podíval na oba předchozí filmy. První díl je nepatrně slabší, asi 2 dny jsem váhal, ale nakonec jsem jednu * ubral. Je to také z důvodu, že Halloween zabíjí je naprosto špičkový film, a proto při porovnání (což prakticky nedělám, ale dvojka přímo navazuje, tak to je výjimka) to musím nějak vyvážit. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Snaha o mix moderního slasheru a povedených lekaček v duchu prvního dílu mi nesedla. Nespočet stupidních rozhodnutí a nelogické uvažování celého osazenstva nevedlo k vtipným smrtem ale maximálně k tomu, že si člověk k postavám nevytvořil vztah a vůbec jim nedržel palce. Tři hvězdy jsou apoň za atmosféru dokreslenou DOKONALOU nestárnoucí hudbou a povedeným posledním deseti minutám s dvěma super hláškama. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Druhá návštěva kina mě utvrdila v tom, že by klidně mohla následovat třetí. Halloween, můj nejoblíbenější horor a nejlepší negativní postava. Čisté zlo Michael Myers. Konečně pokračování, které je hodné počátečním dílům. Drží s nimi krok a jsem moc rád, že si někdo dal tu práci a připravil tak skvělou atmosféru a herce. Dlouho se mi nestalo, že by mi nikdo nevadil a třeba taková vnučka Laurie byla skvělá. Michael se v zabíjení nijak nevyžívá, jen je prostě popraví a hotovo. Žádné emoce, lítost, nic. Atmosféra se dá místy opravdu krájet a je to krása sledovat. Hudba se vrací ke kořenům, ale má své nové prvky a tím to posouvá ještě výš. Jsem naprosto spokojený a dávám nakonec plný počet. Počet hodnocení: 1 622 ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Halloween 2018 aneb "Když chceš prostě jen slasher". V bodycountu, krvavosti a tempu plynutí děje poplatný dnešní době, ale jinak přísně se držící mantinelů, které jeho čtyřicet let starý předchůdce pomáhal nadefinovat. Snahám o dekonstrukci subžánru se vysmívající, psychologizaci zla odmítající oldschoolová vyvražďovačka, která přesně trefila poměr parafrázování originálu a šetrně pojatých inovací, aby na jednu stranu svůj předobraz neshodila, ale aby na stranu druhou nepůsobila zastydle a zastarale. Tomuhle návratu jednoho ikonického filmového zabijáka v podstatě nelze nic zásadního vytknout, možná až nečekaný kasovní úspěch je více než zasloužený. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ty vole, proč se do toho ten Carpenter pořád štve? Všichni víme, že první díl přinesl před lety něco unikátního, ale bez soundtracku to byl podprůměrný slasher, o něco lépe na tom byl druhý díl, který už se přeci jen jako slasher povedl více, ale tenhle remake (ostatní nepočítám) je prostě o ničem. Postavy tu jsou těžce nezajímavé a bez jakéhokoliv charisma, atmosféra je tu až na pár výjimek na bodě nula (jediná scéna se skříní se povedla) a ani samotný Michael Myers se tu nijak extra nepředvedl... obecně celá série Halloween je taková zvláštní... ani jeden díl na to, jak je série známá, mě vyloženě nepoložil na kolena a tenhle díl je tak neoriginální, kopírující a bez myšlenky, že mi to je upřímně líto a tuhle chybu upírám právě hlavně Carpenterovi, který vlastně kromě jednoho výborného soundtracku, neudělal v téhle sérii filmů vůbec nic. Slabší 3* ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween sa vrátil presne po štyridsiatich rokoch a nadviazal na Carpentera jemne obmeneným soundtrackom a hravým pretvorením jednotlivých identických scén. Chvíľu trvalo, kým som si zvykol na obraz bez zrnitosti a dokonalých kamerových jázd. Rapídne sa navýšil akurát počet obetí vyčíňania čistého zla, kde nás tvorcovia neochudobnia v zábere ani o jedno originálne úmrtie, resp. to potom. Nevidieť atmosféricky dokonalý originál skôr, zrejme by ma starší Myers ohúril viac. He's waited for this night... he's waited for me... I've waited for him... 60% ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama