Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Michael je zahrany super a s tou desivou aurou, co ho obostiera, je to paradny a legendarny zaporak. Tolko ku hlavnemu a asi jedinemu vyraznemu pozitivu. Avsak konanie ostatnych zucastnenych je, az na vynimky, uplne stupidne, neprirodzene a divacky otravne. A tak, napriek tomu, ze sa pokusali o 40rocny sequel s velkymi fanfarami, minul sa svojmu ucinku. Popravde, som velmi prekvapeny, ze film je v cervenych cislach. Slaby priemer. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Nevim dokedy sa týto dvaja budú navzájom loviť,už su vo veku kedy by si mali dávať čajové dýchanky.Zaujimavý zaciatok,slabší už tuctový priebeh,slušný konec.Celkom to ale bavilo.ten kill s prepichnutym krkom bol paradny. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Michael Myerse se dočkal spousty pokračování a remaků,ale ty dobré se dají spočítat na prstech jedné ruky vysloužilého dřevorubce,jak říká Jaromír Bosák.Jestli jsem to správně pochopil,tak tohle mělo navázat na první díl a všechny ostatní popřít.Došlo mi to,když bylo ve filmu řečeno,že Michael zabil 5 lidí,což by na 10 filmů určitě bylo málo.Každopádně tu byly i horší díly.A ty dobré?Kromě jedničky bych zařadil určitě i dvojku,pak H20 a remake od Zombieho. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Za mě naprostá spokojenost. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Zdařilé pokračování od prvních dvou dílů, které patří mezi základy hororových slasherů, takže lidé co na tomto odrostli by si tuto kruťárnu neměli nechat ujít. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle Halloween je docela dobrý horor. Postavy jsou ale docela na nic. Michael je dobrej a jeho vraždy sou dobré. Film je celkově nadprůměrný a já se na něj vždy kouknu jednou za rok. 6/10. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

BRILANTNÍ!!! Konečně je tu zas opravdu skvěle řemeslně odpracovaný horror! Kvalita snímku předčí očekávání. Nejlepší věcí co mohli u snímku udělat je to že děj ignoruje díly mezi původním Halloweenem ze 78 roku, nový Halloween navazuje na první původní díl. Je tam spoustu odkazů na první díl což fanouška vyloženě nadchne nemluvně o hudbě a i třeba o samotných titulcích. Děj je napínavý a diváka okamžitě vtáhne, tempo kterým film ubíhá vás drží přikovaný v sedačce k tomu spousta lákavých momentů které divák od kvalitního horroru očekává. Opravdu tu máme hodně povedený film který více méně vzdává holt původnímu snímku. A ještě navíc se vrátilo původní obsazení dvou již ikonických postav a těmi jsou Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) a Nick Castle(Michael Myers). K závěru je to velmi povedené dílo o legendárním vrahovi, každý fanoušek horroru i kvalitního napínavýho příběhu si přijde na své! Tak bacha ať vám Michael nevleze do kuchyně pro nůž a obzvlášť když nastane.... HALLOWEEN ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Určitě se vám to někdy stalo taky. Sednete si na nejlepší místo v kině, krásně uprostřed, k plátnu to máte tak akorát a film pomalu začíná. Jenže vedle ob jednu sedačku sedí parta teenagerů a krafají. Říkám si, ok, snad přestanou až se to začne rozjíždět. Přestali. Jenže každou chvíli jeden z nich ukazuje na plátno rukou a říká, koukej, vidíš to. Nevím na co přesně ukazuje a co ho tak zaujalo, ale periferní vidění mám dobré, tak mě to začíná srát. Po dalších pár minutách chroupání a srkání pitiva přichází poslední hřebíček do rakve. Teenager v pravidelných intervalech promačkává prázdný kelímek zasunutý v držáku na pití, přičemž se ozývá typické cvaknutí, jak se stěny kelímku vrací do původní polohy. V duchu si říkám, že tohle snad nepotrvá věčně a pokud není úplně mentálně ztracenej, tak si to uvědomí a přestane to dělat. Nepřestává a já už si formuluji větičku, kterou mu řeknu. Nakonec to pojímám v Halloweenském stylu, nakloním se k němu, kouknu do očí a pronesu: "Tohle si vezmu." a odebírám mu kelímek z držáku a pokládám si jej na zem vedle své levé nohy. Klučina trochu vyděšeně pokývá hlavou a kinem se nese hrobové ticho. Srdce mi buší. Buší docela dlouho. Já to prostě jinak neumím a když se někdo nedokáže takříkajíc "napravit" sám, musím ho napravit já. Možná jsem to přehnal, ale třeba ho to naučí. Jo a teď k tomu filmu. Nějak mě to moc nebavilo. Začátek byl rozvláčný, nezáživný a Jamie Lee Curtis mi od začátku nesedla. Vím, že je to dobře natočený po té řemeslné stránce, hudba a zvukové efekty jsou famózní, ale jak už tady určitě několikrát zaznělo, tak mě prostě vadí, když to nemá příliš hlavu a patu. Postavy se chovají nelogicky (že by šok?). A tak nějak to zabíjení a utíkání nedává smysl. Jasně, je to Myers, proč by to taky mělo dávat smysl a proč mi to vlastně tolik vadí? Atmosféra je v druhé části filmu slušná, cítil jsem se neustále napnutý, ale nebylo to spíš kvůli tomu kelímku? Nevím, možná mi ten zážitek opravdu narušil ten mladík s kelímkem a úplně mi to nesedlo ačkoliv vím, že to bylo natočeno s maximální péčí a odkazem ke starším Myersovkám. A jak to dopadlo s tím kelímkem ptáte se? Kluka jsem nechal žít a po filmu jsem mu kelímek vrátil a upozornil ho, ať ho vyhodí do koše. Jsem prostě lidumil. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Ani nemůžu jinak hodnotit než plným počtem. Nový Halloween se tolik přiblížil k původnímu filmu a v některých aspektech ho i překonává. Příliš nemá cenu se pozastavovat nad příběhem, je to hlavně o tom, že se Michael a Laurie opět postaví proti sobě. Než se tak stane, zanechá za sebou Michael pěknou spoušť. Nikdo před ním není v bezpečí a když si usmyslí, že navštíví zrovna Vás, je to Váš konec. Je to prostě starý dobrý Michael, který ke svému počínání nepotřebuje dva metry výšky, jako ve filmech Roba Zombieho. Samotné útoky jsou pořádně brutální a krvavé, nový Michaelův psychiatr by mohl vyprávět. Hudba z dílny Carpenterových je naprosto skvělá, zmodernizovaný halloweenský motiv je úderný a dodává atmosféru po celý film. Výborný horror, Skvělý Halloween! Jsem rád, že je pan Myers zpět, třeba ne naposled. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem čekal, že to dopadne špatně. Nicméně nic takového nepřišlo a ba co víc, byl jsem i mile překvapen. Postavy se díky bohu nechovají jak typičtí idioti z hororových filmů (no, i když výjimka potvrzuje pravidlo) a celé mě to dokázalo vrátit do odmdesátek - hlavní příčinou toho byla hlavně Carpenterova hudba. Avšak i přes to všechno si moc přeji, ať tímto filmem skončí Michaelova éra a netočí se další. Jak se říká, v nejlepším se má přestat a tento díl rozhodně ostudu neudělal. 85%. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování. Michael se sice musel přizpůsobit době, takže zabije několikanásobně víc lidí a mnohdy zbytečně mnohem krvavěji (rozšlápnutá hlava je už moc), ale jinak stylová oldschool podívaná s dobrými postavami (Curtis samozřejmě vládne), kterou mírně kazí jen zbytečný zvrat. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý sequel, který navazuje na původní Halloween, je o parník lepší než ostatní díly od trojky přes H20 a Ressurection a o dvě třídy jinde než Zombieho bezduché remaky. Opět se vrátila atmosféra svátku všech svatých, vraždami ani gore tvůrci nešetří a umírá se v hojném počtu. Laurie je správně weird a její bratr Michael možná zestárl, ale v killování ze cviku nevyšel. V kině jsme se s kamarády pozastavovali nad různými klišé, tolik typickými pro žánr slasherů, jako hloupé chování postav nebo rychlost přesunu vraha, ale to už je tak nějak klasika. Příjemné překvapení podzimu 2018. 4* ()

JankaJBLK 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšie natočených Halloweenov, skvelá hororová atmosféra tomu vôbec nechýba, napätie by sa mohlo krájať. A k tomu perfektná halloweenská klasická hudba....Michael Myers je skvelý, s obeťami nemá žiadne zľutovanie....Skvelo som si to vychutnala v kine, túto lahôdku pre moje oči a uši:)) Supeer:) ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Nejlepší slasher minimálně od Zombieho prvního Halloweenu. Vše funguje na výbornou a kdo má rád původní film, bude si chrochtat blahem. Úplně mě to vrátilo do dob, kdy mi bylo 8 a já viděl prvně jedničku. Je to temné, napínavé, má to spád a Jamie Lee Curtis je prostě pořád ultimate scream queen. 11/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Michael Myers opat na filmovom platne masakruje vsetko zive,len bohuzial uz to nie je to,co byvalo,urcite sa nejedna o najlepsi diel,Jamie Lee Curtis je uz zjavne stara,vacsina vrazd je mimo kameru,aj na brutalite nejako ubudlo,co je skoda,tesil som sa na novy Halloween,no je to mierne sklamanie,ale aj tak dam 4 hviezdicky,no len z protekcie,lebo tuto hororovu seriu zboznujem...:-) ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Čakal som všetko, ale takto dementne (a to sa veeľmi krotím) napísaný scenár, kde z postáv a policajtov robia ešte väčších debilov než Funes z četníkov som neočakával. Banda debilných scenáristov, ktorí nás divákov majú za volov ?! Cmon.. SPOILER: Keď mám svojho dlhoročného úhlavného nemesisa konečne v pasci, tak mu hlavu rozmrdám brokovnicov, že by ho ani vlastná DNA nespoznala.. a oni prídu z plamienkom nádeje. Nádeje, že sa to ľuďom zapáči, a zasa spravia dvojku, ktorá bude ešte debilnejšia, ako tento brak. A tak už vopred klobúk dole, túto nastavenú laťku bude ťažké podliezť ! 2** za nostalgiu a hudbu. Inak je to sračka ktorá robie Zombieho vec z 2007 najlepším dielom série (od jednotky) 22,202% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Dostatečně kompetentně natočené a staronová maska je cool. A to je skoro všechno, co tomu můžu dát k dobru. Odpich to má super, ale jakmile se děj přesune do Haddonfieldu, je pryč veškeré napětí a atmosféra (i přes OST, takže fakt congrats, Greene). Je tu příliš mnoho postav, na kterých vám nezáleží, a věci, co jim lezou z pusy, jsou tak nepřirozené (expozice), hloupé a často i afektované (vztah všech k Laurie), že jediné, co chcete, je, aby je Michael konečně vykydlil. A to ještě předtím, než začnou dělat všechna pitomá rozhodnutí (a dělají je fakt skoro všichni, včetně zconnorované Laurie) a chovat se nekonzistentně (Karen). Má to dvě a půl zajímavé scény (z toho dvě jsou v traileru), pěknou jednozáběrovou pasáž (s využitím Halloweenu jako svátku, což letos uniklo Predátorovi, tak aspoň malá záplata), zajímavý nápad s Lauriným domem a zajímavý, i když polovičatý zvrat s novým Loomisem. A odkazy na minulé filmy. Jeden dokonce i chytrý. Jo a vtipy o tom, že někdo musí na záchod. Protože přesně to Halloween potřeboval... Seriózně, tahle série má jeden legitimně dobrý film a dva zábavné díly – a z toho jeden de facto ani není její součástí. Nechte ji konečně bejt. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na tom všem je, že z kůl zabijáka udělají jen tupý stroj. Jeho příznivci jsou bezmozci a jeho protivníky bych bodnul na první dobrou. Těžko se v tom pak člověk orientuje, těžko Myerse nachází nějakou vzpěru, která by mu to pomohla táhnout. Jako už asi 15815. díl hezky natočeno a konečně doufám naposledy. Myerse si zasloužil konec, který doufám přišel. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Michaelův návrat nedopadl nejhůř, i když z trailerů to vypadalo na větší řežbu. Najde se zde řada super scének, ale mezitím jsou bohužel hluchá místa. Ve výsledku nelituji, že jsem se na remake podíval, pokud vás původní film aspoň trochu zaujal, tak se na to kouknout vyplatí. What are we going to do, cancel Halloween? ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama