Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze (85)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Capricy je to, že od ní všichni čekají druhou Galacticu. To je asi důvod, proč jsem se do tohohle seriálu ze začátku nemohla dostat. Tempo je pomalý, akce pomálu, a co si budeme povídat, hrdinové toho charisma taky nemají zrovna na rozdávání. Dokonce jsou tu postavy, který mě přímo štvou (hlavně Zoe Graystone, ztělesněná tak neskutečným nemehlem, že se nemůžu ubránit myšlence, čí je to dcerka / komu dala blow job). Prvních pár dílů je solidní nuda a proto to asi spousta lidí vzdala. Kdo vytrval, byl po zásluze odměněn. Ono to totiž nakonec ke Galactice nemá tak daleko, jak se zdá - psychologie, propracovanost příběhu, nečekaný zvraty, hrdinové dostávají řádsky na prdel, demagogie atd. Děj se rozjíždí podobně jako herci a posledních pár dílů jsem se od bedny prostě nehla. Kdybych hodnotila druhou půlku seriálu, dala bych 5 bez mrknutí oka. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě je v tomto seriálu podávána myšlenka rozdělení reálního světa od toho virtuálního: "v reálném světě Capricy jsem nula, ale v tomto V-světě mohu něco dokázat" - sice je to sci-fi, ale dnes mnoho lidí utíká právě do virtuálna, když nejsou moc úspěšní v tom reálném...po pěti dílech celková spokojenost, občas kolísá tempo filmu a doufám, že se to ještě pořádně "rozjede". Vynikající kamera (už u BSG byla skvělá) a dobré herecké výkony hlavních postav...uvidíme, jak to bude postupovat :) ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natěšen úvodní epizodou přišly první díly a já osobně pocítil lehké zklamání. Samozřejmě celý ten svět byl naprosto úžasný, byla tam politika, náboženství, Mafie a mě to bavilo, jenže bohužel to celé trochu zabíjela řekněme "hlavní linie" první devítky epizod týkající se V-worldu a překvapivě i Cylonů. Naštěstí se to všechno částečně změnilo a druhá polovina seriálu nabrala na obrátkách . Poslední epizoda byla rozhodně perfektně vygrádované finále se vším všudy a naneštěstí i včetně jakéhosi konce. Přesto je škoda, že další příběhů už se nedočkáme - potenciál to rozohodně mělo, alespoň minimálně vyrovnat se BSG nejlepší epizoda: 1x18 - Apotheosis ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Ošklivý a chudý mladší sourozenec seriálu Battlestar Galactica... Navzdory tak strašně nízkému rozpočtu, že se divák cítí až trapně za příšerné CGI animace, se podařilo vytvořit seriál, který jde dál než seriály jiné. Tématizuje etickou a náboženskou problematiku, otevírá zcela nové perspektivy a k různým problémům se staví, tak jak si to může dovolit jen seriál z vlastního vesmíru. Geniálně je zde budovaná vlastní mytologie, inovativně se pracuje se stylem, pestře jsou vybírány motivy a témata.... Smutné je, že seriál kvůli nepříliš vábnému povrchu a komplikovanému jádru se stal nezkousnutelelný pro diváky, nedostal víc peněz, ale byl zrušen. Na druhou stranu potěší, že závěrečný díl docela šikovně uzavírá celý seriál.. ()

bidja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti nadějnému pilotu, překombinované a moc tlačené k robotizaci (po třetím dílu). po deváté episodě přidávám hvězdici. Začíná to být hodně zvláštní. To propojení filozofie robotismu, náboženství, terorismu, lidských problémů, byznysu, mafie, herního světa avatarů atd. Ani nedokáži domyslet kterými všemi zákoutími nás to ještě provede. Škoda jen, že výkony, herců, režiséra, animátorů, scénáristů, nejsou více vyrovnané. a pak v té deváté epizodě úžasně volená hudba. Další pokračování má bohužel sestupnou tendenci. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • Když Daniel (Eric Stoltz) a Joseph (Esai Morales) sedí na obědě, je přes ulici vidět firma s názvem Yagger´s. Yagger's je v reálu skutečná restaurace/sport bar nacházející se ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, kde se Caprica a Battlestar Galactica (od r. 2004) natáčely. Původní logo a styl písma na markýze obchodu tak byly zachovány i pro seriál. (Caszidy)
  • Jako exteriéry pro natáčení scén z Athénské akademie byly použity budovy University of British Columbia. Jako kancelář ministra obrany Chamberse (William B. Davis) byla použita místnost na právnické fakultě Simon Fraser University. (Caszidy)

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama