Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHO PŘED ZROZENÍM SVĚTLA TU BYLA TEMNOTA. A Z TÉ TEMNOTY VZEŠLI TEMNÍ ELFOVÉ. PŘED TISÍCILETÍMI SE NEJNELÍTOSTNĚJŠÍ Z NICH, MALEKITH, SNAŽIL PROMĚNIT NÁŠ VESMÍR ZPĚT VE VĚČNOU NOC.…“ /// Tentokrát frajerovi s perlíkem hodnou chvilku trvá, než se nadechne k souvislý (zajímavý) podívaný. Hlavně díky vtipu (nebo aspoň snaze) je to nakonec taková vodlehčená komiksová zábavička, která nezklame, ale že bych vo tom vyprávěl vnoučatům… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ty ,,ze shora“ neuměj moc dobře parkovat (nebo to maj v píči?). 2.) Mohl by bejt James HuntBůh? (a nebyl?...) 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejzoufalejší marvelovka. Spousta peněz, luxusní triky, kinetická kamera a dynamický střih ženou dopředu absolutně prázdný příběh, který by nevadil, kdyby Taylor uměl kočírovat. První třetina je odzívaná (klasická marvelovská nahrávka na smeč, vyměňte už dramaturga), druhá regulérní nuda (u Ódina, to těm hercům nikdo neřekl, že jejich postavy mají i něco prožívat?) a závěrečná vás už regulérně bere do vývrtky (čti: sere s každou vteřinou). Ačkoliv finále v Greenwichi je příjemná zaoceánská změna a vtípek s metrem boží (to fakt scénáristi nepochopili, že Asgardská vážnost by se měla naředit?), nebýt Hiddlestona, užívajícího si každou Lokiho vteřinu v ději, chcípnul bych z té sterility jak muňka. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Generické fantasy zcela mimo charisma Branaghova Thora. Navíc záběrované jako televizní seriál, ne kinofilm, nebo se mi to jen zdálo? Furt čumět na horní třetinu plátna je otravné. A jako by to nestačilo, obraz byl celou dobu hrozně tmavý a "rozplizlý" - nevím, jestli je to chyba filmu, nebo kina. To vše ale spíš na okraj. Dál bych tomu mohl vytýkat to samé, co vytýkám Hře o trůny - mechanickou dokonalost bez duše. Jen tentokrát je zde několik sice trochu očividných, ale povedených gagů, které tu monotónnost poměrně oživují a v důsledku mě mrzí, že se nedokážu přenést přes tři hvězdy. Ale nedokážu. Tentokrát mi dějová nahodilost nevadí, jako mi vadí třeba u Endera, a je vidět, že v tomhle ohledu prostě stačí umět odvést pozornost. PS: Natálka se potvrzuje jako špatná volba, protože humor z jejích úst zní vždy velmi papírově a nepřirozeně. 3 a 1/2 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý Thor není tak špatný, jak tu mnozí prohlašují a přirovnávají ho nějakému televiznímu seriálu. Je to zábava na stále stejné vlně jménem Marvel, ale... je tu ale. Thor je nejsložitější ze současných komiksových hrdinů a sedí mu více shakespearovské drama než nesmyslné vtipkování. Přitom dialogy jsou psané tak, že Thor (a Ódin) působí jako dramatičtí suchaři a klasicky vládne Loki (mimochodem, dokáže být film sThórem bez něj? Já věřím, že ano, ale bohužel Marvel ne... na můj vkus je už na moc místech a moc ovládá plátno a dialogy na úkor hlavních komiksových postav). Thor: Temný svět vládne akcí, dynamikou a i přes strohé prostředí je zábavný v celé své délce včetně mnoha vtipných okamžíků. Mě vadila snad jen pouze už klasické "slovíčkaření", kdy mi někdo řekne, že na zbraň nestačí síla bohů a pak (spoiler:stačí jedna blbá loď...). Navíc mi mnoho věcí, například brány mezi světy a procházení skrz je, působí "jen na efekt" (scéna kdy Thor propadne branou, ale auto které letí za ním ne, přitom dopadne na stejné místo). A na závěr, gratulace pánovi času Christopherovi Ecclestonovi za jeho kvalitního záporáka. PS: dvě potitlkové sekvence, hlavně ta první je velmi, velmi pěkná a do budoucna zajímavá. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z papiera film musel vyznieť sľubnejšie, než s ním Alan Taylor naložil. Branagh a jeho vážnejšia nôta, ale i cit pre dramatický oblúk filmu ako celku, druhému Thorovi chýbajú. Najväčšou slabinou (i na papieri) je napokon odbitý záver. Napriek tomu však stále sympatická oddychovka, herecky šťavnatá, Natáliou ozdobená, fantasy feelingom a epickosťou presiaknutá a zopár skvelými, komickými i dramatickými scénami priebežne nakopávaná. 3D nebrať, má vyblité barvy a postráda jedinú scénu, ktorá by naň upozornila. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Aby bylo možné v počítačích realisticky vygenerovat vodopády, které lemují Asgard, nasedl štáb s kamerami do letadla a natočil si ze všech možných úhlů islandský vodopád Dettifoss (nejmohutnější evropský vodopád). (Zdroj: Falcon)
  • Natáčení filmu provázely problémy se scénářem, se kterým si režisér snímku Alan Taylor nevěděl rady. Joss Whedon (režisér Avengers, 2012) film na poslední chvíli zachránil a přepsal v něm několik scén. (Reapper)
  • Alan Taylor opísal Thorovu (Chris Hemsworth) premenu slovami: „V prvom filme vidíme, ako sa Thor mení z prchkého princa na dospelého muža. Druhý film pokračuje v tomto vývoji, je hĺbavý, dokáže sa obetovať a trpieť." (kacer4)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama