Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech - hm, zajímavý příběh i když už sto a jedenkrát viděný, skvěle zahrané, nepříliš děsivé, sakra chytlavé.. Očekávám, že příběh udrží svůj standard a stále bude co doplňovat - vražd může být do aleluja:), herci byli vybráni opravdu dobře, takže tady neočekávám nějaké výkyvy, oceňuji zejména to, že do svých rolí skočili opravdu bravurně a jsou v nich uvěřitelní od prvního dílu, s čímž se v seriálech zas tak často nepotkávám. Posun směrem nahoru však očekávám v děsivosti, hergot má to být i horor a já se zatím trochu lekl jen v pilotu. Prozatím jasné čtyři. Po 10. dílu ..ač víceméně platí to co jsem psal výše, s hodnocením jdu o hvězdičku níž, protože po hororové stránce se seriál nikam neposouvá a scénářem začíná trošku připomínat vztahově "složité" seriály české produkce :( ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezké, bizarní, znepokojivé. Ryan Murphy. A nejen výborný nápad spojit příběh Viktora Frankensteina s Lindbergovým dítětem. Černá Dahlie taky vždycky potěší a dvě tváře Moiry, to je, oč tu běží. Alexandra Breckenridge mi od konce Dirtu neskutečně chyběla... A kdo by konečně nechtěl koupit dům v La La Landu na trase slavných vražd? Jessica Lange válí, stejně tak Connie Britton a kupodivu je to opět celé jedna velká romantika. Constancin koloušek je toho důkazem. Závěr je pak rozkošně uspokojivý a dává příležitost nadchnout se pro pokračování, stejně jako být spokojen se zacyklením. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejoriginálnější a nejbizarnější seriál posledních let. Duo Murphy-Falchuk si s na první pohled klišoidním námětem (1 rodina + 1 creepy dům) poradila opravdu bravurně. Příběhově je to našlapaný a plný zvratů a otázek a hlavně to má hodně specifickou atmosféru, na kterou jsem si přeci jenom musel nějaký čas zvykat. První 2 díly člověk totiž ani pořádně neví, co se to tam sakra děje, ale stejně to člověka vtáhne nevídaným způsobem. Po herecké stránce je (ne)překvapivě taky excelentní a překvapil mě hlavně pro mě dosud neoblíbený Dylan McDermott a neokoukaný Evan Peters jako prvotřídní psychopat, kterýho bych rozhodně nechtěl někde potkat. Potěší také známé tváře v menších rolích jako např. Kate Mara, Zachary Quinto nebo Eric Stonestreet z Modern Family. Zkrátka Murphy s Falchukem vytvořili další seriálovou závislost, kterou se určitě vyplatí alespoň zkusit. Jenom doufám, že 2. série nebude v tomhle případě už spíše nastavenou kaší a že si ještě tvůrci nechali nějaké trumfy schované. Proto si radši tu 5* ještě nechám do zásoby :) 90% 2. série: Bohužel daleko přeplácanější a poslední díly už vlastně absolutně o ničem. Po herecké stránce ovšem stále parádní a výtečná atmosféra se tomu stále také upřít nedá. 70% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

5 dílů jsem zvládl celkem v pohodě. Ovšem v dílu šestém začíná seriál značně debilovatět a nemíní s tím přestat. Začal jsem se v tom dosti ztrácet. Pořádně nevíte, kdo je naživu, kdo ne a kdo je naživu jen na Halloween a čekat na nějaké přihlouplé vysvětlení dalších 5 dílů se mi tedy příliš nechce. Ta rodinka mi také příliš nepřirostla k srdci. Žena je opticky tak o 10 let starší než její choť. Kdybych ji potkal na ulici odhadoval bych jí tak 55. Není se tedy moc čemu divit, že jí manžel zahýbá s nějakou mentálně indisponovanou studentkou s rozumem přibližně někde na úrovni 10 letého dítěte. Společně vlastní dcerku se sebepoškozovacími sklony, která se od retardované sousedky a její kamarádky dozví, že je vlastě vyvolená. Co to bude obnášet se kvůli předčasnému ukončení mého sledování tohoto seriálu už asi nikdy nedovím. Ledaže by byl někdo až tak hodný a řekl mi to. Postav je tu spousta. Tak 70% tvoří retardovaní duchové, 20% klasičtí duchové a zbytek rodinka, sousedka, jejiž existence je pochybná a jeden černý policista, který určitě brzy sesmilní s paní domu. Upřímně to s hororem, jak název optimisticky uvádí, nemá společného vůbec nic. Mám takový nepříjemný zlozvyk. Jekmile se rozhodnu, že daný seriál mě natolik nebaví, že už z něj nemám potřebu vidět ani jediný díl, tak mám silnou tendenci dát odpad. V tomto případě tomu nebude jinak. Berte však ten odpad jako odpad z kategorie těch lepší a hlavně mi za to nenadávejte, nedsuzujte mě a zbytečně nespamujte moji poštu, která se má nejlépe, když je prázdná... ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • V prvním díle druhé série nalezneme odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), a to sice ve scéně, kdy jde Lana Winters (Sarah Paulson) se setrou Mary Eunice (Lily Rabe) chodbou okolo cel a jeden z pacientů ji vhodí do obličeje kus exkrementu. Jedná se o parafrázi na scénu, kdy jde Clarice Starling (Jodie Foster) poprvé navštívit do vězení Hannibala Lectera (Anthony Hopkins) a jeden ze spoluvězňů ji pošpiní spermatem. Epizoda ale odkazuje i na další jiné horory. Například dívka Pepper (Naomi Grossman), která měla zabít dítě své dcery a ještě jej zohavit uřezáním uší, je odkazem na film Zrůdy (1932). (Reiniš)
  • Vo „Vražednom dome“, keď agenti obklopia Tata v jeho dome po masakre v škole, sformuje ruku do tvaru pištole a zastrelí sa. Toto je odkaz na Taxikára (1976), keď Travis Bickle (Robert De Niro), ktorý robí rovnaký pohyb ruky po streľbe v nevestinci. (Peter.N.5688)
  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama