Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

MIMI.kry odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu nepřesvědčivá, bezkrevná a poměrně brakovitá červená knihovna, která se nepovedla. Přitom romantiku, zvláště odehrávající se v historických kulisách, fakt můžu a mám v oblibě. Akorát tento seriál mě zcela minul a vůbec nezaujal. Usilovně a marně jsem opakovaně hledala něco, co by bylo zajímavé, dramatické nebo kouzelně poetické, protože někteří blízcí seriál chválili. Nakonec jsem to po několika marných pokusech vzdala. Kladným ohlasům ani zdejšímu vysokému hodnocení nerozumím, telenovela Cizinka mi přišla příliš chladná, nudná, předvídatelná a povrchní. Nevím, jestli jsem tak náročná nebo mám jen specifický vkus, protože jsem se zase minula s většinou. ()

York 

všechny recenze uživatele

Prvni poznamka - posledni veta z popisu tady na CSFD je hovadina. Nekde jsem cetl, ze je to serial pro zenske (mozna jsem si to ale myslel proto, ze hrdinkou je zena a je to romanticke). Kazdopadne jsem cely serial sledoval s pocitem, ze je to serial pro zensky. A bylo to dost zajimavy :-) Skotsko je tu nadherne, ale ponekud nerealne - prselo asi jen jednou, jinak bylo hrozne hezky. Sexu bylo vic nez v Strike Back (ktery jsem videl pred timto serialem) a to uz je dost rict a celkove byly sceny delsi a vic takove jakoze romanticke. Nejvic romanticky byl ale hlavni hrdina, (krome toho, ze to byl pravdepodobne hezoun), tak mel hrozne pochopeni pro svou zenu a uplne bezmezne ji miloval (no, aspon, ze ji narezal na holou...). Kazdopadne to byl hodne dobry serial, jen jsem cekal vic interakce mezi pritomnosti a minulosti (Claire se pokusila jen jednou "dostat zpatky"). Co me ale dost zklamalo, byl posledni dil, ten byl dost o necem jinem, nez ty predchozi a mam z neho hodne pocit, ze to byla hovadina... ()

Reklama

sallyann 

všechny recenze uživatele

Takže vážení, tohle je láska na první pohled do Jamieho očí a pod jeho kilt (ano, trapný, infantilní fórek). Když se spojí historie, Skotsko a romantická zápletka, vznikne tato skvělá věc. Navíc soundtrack je naprosto epesní! A když se Vám ještě poštěstí narazit na skupinu dalších fanynek seriálu a vytvořit český fanclub, máte vyhráno! A to jsem ještě nezmínila fakt, že jsem se i dostala do těsné blízkosti hlavních představitelů, když natáčeli v Praze. :D ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Takový hodnocení u Cizinky? To teda čumím... Nicméně ano, hudba je skvělá, prostředí a skotská angličtina a gaelština taky. Obávám se ale, že to je asi všechno, co zajímavého na tomto seriálu hledat.... Bohužel se děj ve Skotsku odehrává pouze v první sérií a ty další už se nesoustředí jen na tuto lokalitu. Nebýt Jamieho, asi bychom místy ani nevěděli, kam a do jaké doby to celé zařadit. Neustále zvraty a žádné období "klidu a míru" mi trochu znechutily celý seriál. Mnohdy i dost drastické momenty mi přišly naschvál vyhrocené, aby se zdálo, že seriál může konkurovat dobrodružným historickým seriálům dnešní doby. Přitom je na první pohled jasné, že jde jen a jen o červenou knihovnu...  ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádhera kaledonské krajiny, gaelština, dudáci, barety, kilty.......prostě SKOTSKO a to mám rád. A k tomu cestování v čase a šmrncovní mladší vydání Cate Blanchett a řada dalších herců, kteří jsou se skotskou vrchovinou jakoby srostlí. Vím, že to je strašná, místy až moc pomalá, romanťárna, ale pro mě je prostě vše, co je spojené s modrou vlajkou a křížem svatého Ondřeje fascinující. 80% ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (50)

  • První díl knižní série, která má 8 dílů, byl uveden v USA již v roce 1991. (Zdroj: en. wikipedia.org) (Jolinar)
  • Tuto epizodu režírovala Anna Foerster, stejně jako epizodu Svatba (2014). Měla za úkol propašovat do děje několik paralel, a tak např. v okamžiku, kdy Jaime (Sam Heughan) poprvé dovolí kapitánu Randallovi (Tobias Menzies), aby spatřil jeho jizvy, Randall kolem něj krouží stejně jako Claire (Caitriona Balfe) o svatební noci. Další podobnost je později, když Jaime padne na zem, nebo když Randall natahuje ruku a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby cítil Jaimeho záda. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Jáma, v níž jsou Claire (Caitriona Balfe) a Geillis (Lotte Verbeek) vězněny, byla vytvořena ve staré opuštěné továrně. Natáčení zde bylo náročné nejen pro herečky, ale i pro štáb – byla zde použita mlha, sprej i voda. Caitriona Balfe byla velmi rozčílená, když se dozvěděla, že při natáčení budou i krysy. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama