Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný film so zaujímavým námetom. Zo začiatku to vypadalo na veľmi milé prekvapenie, ale časom film strácal na nápadoch a zaujímavosti. Chcelo by to ešte nejaký zvrat deja, viac dramatickosti a okresať film o nejaké tie minútky. Dej bol rozvláčny a ničím nenadchol, ale miestami sa na to fakt dalo pekne pozerať. Konské závody boli nasnímané kvalitne, ale rozhodne tomu niečo chýbalo. Film postrádal dynamiku, len sa vliekol, herci síce hrali, ale nijak výnimočne. Maguireho nemám moc v obľube, ale miestami sa snažil. Mal by som dať tomu vyššie hodnotenie, ale ja som bol pomerne sklamaný a 7 nominácií na Oscarov je podľa mňa prehnané. 70% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných snímků se většinou mění prostředí, ve kterých se odehrávají, ale jejich vyznění je totožné. Tady aspoň chybí „povinná scéna“ s rodiči a navíc je tu dostatečně zdůrazněn i prvek selhání. Chvilku jsem byl v nejistotě, protože trvalo než se příběhové linie propojily. V mžiku si však sednou a dál už film působí sebejistě a optimisticky si jde za svým, takže jsem se jím nechal strhnout. Jen jsem si po celou dobu nedokázal zvyknout na rezavého Tobeyho Maguirea. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Žokej s bičíkem koně popožene, ale přidat do tempa by potřeboval i tenhle film. Převažovalo hodně pasáží, ve kterých se nic moc nedělo, sice citlivě natočených, ale tak nějak bez většího dopadu na moji signální soustavu. To nejlepší přišlo se závěrem a film tak nějak nenaplnil spojená očekávání s ním. Sláva vítězům, čest poraženým a seno pro koníka Seabiscuita. Tenhle film naplno ocení milovníci koní. Klady: dobrá práce s kamerou, množství citlivě natočených scén, věrné zachycení dostihového prostředí, pěkné záběry, zajímavé charaktery postav. Zápory: film postupně ztrácí s přepálenou stopáží svoji sílu a jde do nudy, slabé tempo, v překecaných pasážích se film vleče, nepříliš vyvážené spojení dramatu se sportovním filmem, slabší emocionální křivka, přehnaně slzopudné scény. Mé hodnocení: 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Golfistom, ze prva polhodinka bola trosku zdlhava a spravne tempo dostal film az ked sa dal vitazny tym dohromady. Preteky na konoch boli napinave, ale zaroven krasne aj vdaka hudbe skuseneho Randyho Newmana. Pacilo sa mi, ze v pribehu ukazovali aj zle casy hospodarskej krizy v USA a prave preteky dokazali ludom aspon trosku zlepsit naladu........ 30.06.2008 _______ Jeff Bridges - (Charles Howard) +++ Tobey Maguire - (Red Pollard) +++ Chris Cooper - (Tom Smith) +++ Elizabeth Banks - (Marcela Howard) +++ William H. Macy - (Reporter) +++ Hudba: Randy Newman +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak uz to v tehle filmech podle skutecnejch udalosti bejva, ani tady jsem osudy hlavniho hrdiny neznal a tudiz jsem se s Seabiscuitem seznamil az v tomhle filmu. A jelikoz jsem nevedel co cekat, myslel jsem, ze pude o tu klasickou cestu za vitezstvim, kdy se furt nedari, vsechno je spatny a nakonec se povede velka vyhra. Coz se tu nastesti nekonalo. Samozrejme se tu na zaver takovy dva velky zavody nachazej, ale i pred tim Seabiscuit vyhrava a tim se krapet podobnejm filmum z tohohle zanru vymyka. Prislo mi, jak kdyby film tocil Ron Howard, protoze i kdyz se hlavne jedna o kone, jsou tu videt i utrzky tehdejsi doby atd. Hlavni trojice hercu byla paradni, sice Maguire opet nasadil svuj ospalej vyraz, ale presto mi prislo, ze podal asi nejlepsi vykon svoji kariery, Jeff Bridges se taky prekonaval a Cooper si odehral svuj slusnej nadprumer. Ale i pres vyborny vykony tehle tri hercu, je tu jeden, kterej je, pokazdy kdyz se objevil, naprosto zastinil. Je to William H. Macy, jen skoda, ze tu byl tak malo. Filmu nedam 5* ze dvou duvodu. Jednak mi hlavni hrdina neprisel az zas tak moc sympatickej, abych mu pekelne fandil a byl strasne dojatej, kdyz se mu stane nakej problem a za druhe kuli delce. Zaverecna pulhodinka by uz bejt nemusela, ale to bych jeste pochopil, kdyz tvurci jeli podle skutecnejch udalosti. Ale cekat ze zacatku 45 minut, nez se konecne Bridges, Cooper, Maguire a Seabiscuit daj dohromady, je prece jen krapet moc. Ale i presto se tenhle film radi mezi ty lepsi filmy, co byly natoceny podle skutecnejch udalosti. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Seabiscuit zemřel ve čtrnácti letech na infarkt. (Geriel)
  • Ve filmu vystupuje přes 40 koní, z nichž 10 se dělí o roli Seabiscuita. (D3VIL)
  • V Santa Anitě stojí Seabiscuitova socha. (Geriel)

Reklama

Reklama