Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (557)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Áno, príbeh je v podstate rovnaký ako v roku 1992, vrátane všetkých hudobných čísel, po stránke napínavosti či dejových kľučiek teda nemá nový film čo ponúknuť. Na prstoch jednej ruky by sme spočítali významné rozdiely medzi oboma verziami. Film to však bohato vynahrádza skvelou výpravou (zvlášť potom nádherné kostýmy), v ktorej sa stretávajú blízkovýchodné aj indické vplyvy a rad hudobných čísel je vyslovene pôžitok sledovať. Herecké výkony sú veľmi dobré. Prakticky nemôžem povedať, že by mi v tomto smere niekto vyslovene vadil. Ústredná dvojica Aladin a Jasmína je vybraná naozaj bravúrne a chémia medzi nimi naozaj nechýba. Jasmína je oproti staršiemu filmu možno ešte o niečo silnejším charakterom, navyše je pekelne sexi. Ortodoxní fanúšikovia pôvodného filmu budú najskôr brblať nad zbytočnosťou celého počinu, pokiaľ ide o skutočne nové prvky. V tomto ohľade musím do istej miery súhlasiť, avšak dozaista sa nájde rovnaký počet ľudí, ktorým film udrie na nostalgickú strunu. A napokon je to snímka, ktorá má film predstaviť novej generácii divákov a ako taký si vedie výborne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nová filmová doba a s ním i nové digitální publikum zákonitě potřebuje k životu nové moderní zpracování Aladina. Zpracování, které hýří barvami takovým způsobem, že se podle něj dá vybírat nová televize. Hodně lidí této pohádce natolik podlehlo, že začalo otvírat jednu láhev za druhou až místo setkání z Ginem se setkali s protialkoholní. Tady k otevření láhve vybízí zejména první část filmu, která nás seznamuje s hlavním hrdinou, princeznou, sultánem, hajzlem, opičkou a je to tak trošku nuda i když otvírací honička při který si hlavní hrdina zpívá není úplně marná. To podstatný se začně dít až s vypuštěním modrýho Will Smitha. Jeden efekt stíhá druhý, nápady se nešteří, někdy mě to až přijde až digitálně přehuštěný, ale oči maj pořád co sledovat. Samotný příběh taky začne mít větší spád, když se do příběhu s větší vervou přihlasí zlo, aby se pokusilo o souboj s dobrem a láskou. Když bych přemýšlel o tom co si kdo z filmu veme, tak u dětí je to jasný, je to prostě moderní pohádka s ambicí pobavit i dospělé. My starší kluci jsme v pohodě, máme tam hnědookou Naomi Scott a to nám bohatě stačí k tomu aby jsme nelitovali peněz, děti tam maj krom pohádek i zvířatka a samozřejmě romantická linie pro holky rovněž nechybí. Jak je to s hlavním hrdinou neumím říct Mena Massoud měl na mě moc velkou pusu i oči. Na své si přijdou rozhodně milovníci karnevalů, protože příchod Aliho do města hýří barvy, tancem, zvířaty, lidmi, prostě pompéznost osobně.Will Smith po delší době na českým plátně nového Aladina táhne, což je především díky digitálnímu pojetí Gina a jeho kouzel- těch především (což nemyslím vůbec zle ). Na to jak jsem se toho bál a čekal že mě kýč dobije pod sedačku jsem byl velmi mile překvapen, že se dá udělat v dnešní době pohádka jejiž sledování se nemění v horor. Někde na hranici mezi 3 - 4 * ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původního Aladina jsem zatím neviděl (shame one me, I know), nicméně po zhlédnutí hraného (i tak ale do značné míry animovaného) remaku si na něj musím co nejdříve udělat čas. Začátek filmu byl poněkud sušší a zkratkovitý, ale posléze se to vše rozjelo na plné obrátky a zastavilo se až při závěrečných titulcích. Snímek oplývá neskutečným množstvím barev, ze kterých přecházel člověku zrak, nabízí množství akčních scén a své si zde najdou i romantické a vtipné momenty. Džin v modré podobě působil možná příliš steoridně, ale ve výsledku mě to až zase tolik nerušilo. Děj hezky ubíhal a člověk se vůbec nenudil, což je hlavní. Mezi nejlepší scény patří první setkání Aladina s Džinem a poté příjezd prince Aliho do města. P. S. Jelikož jsem byl na 3D, viděl jsem film s dabingem, takže si musím najít někdy čas i na originální verzi - už jen kvůli těm chytlavým písničkám. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná a především ohromně zábavná pohádka pro celou rodinu, která konečně využila plný potenciál, jenž myšákovo portfólio animovaných dobrodružství skýtá a je radost pohledět, že u toho je Guy Ritchie, kterému tento úspěch po debaklu s (výborným!) Králem Artušem moc přeji. Jen mě mrzí, že na Aladinovi není jeho tvůrčí ruka tak patrná… Bezesporu odvedl výbornou práci a převedl na velké plátno kultovní Disneyovku s grácií jemu vlastní, poutavým vizuálem, sympatickými herci a ohromnou dávkou zábavnosti, ale jeho starší filmy by jste zde hledali jen těžko. Paradoxně považuji za jediný problém snahu odlišit se od původního filmu, díky které se zde setkáte s mírnými nelogickými lapsy, kterými Aladin v roce 1992 ve své jednoduchosti nedisponoval. Ale co naplat, když to jako rozptýlení od každodenní rutiny funguje na 110% a po skončení závěrečných titulků máte chuť si tuto vizuálně strhující a pohodovou estrádu užít znova. 8/10 (Disney Live Action Reimaginings: Cinderella 6/10 Beauty and the Beast 4/10 The Jungle Book 6/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vďaka tomuto filmu nemusíte zapínať MTV, Očko ani rádio. Každých 5 minút pesnička, ale naozaj spievať tam vie len Naomi Scott. Ale na to, že nemám rád muzikály tu musím uznať, že pesničky boli fakt dobré, niektoré aj lepšie ako samotný dej okolo toho. Inak miestami vtipné a taký modernejší Aladin sa bez problémov vyrovná starším verziám. Herecky bol Will Smith skvelá voľba. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Když Jasmína (Naomi Scott) začne hrát na Sitaru v Aladinově příbytku, Aladin (Mena Massoud) píseň hned pozná a řekne jí, že tuhle píseň mu hrála jeho zesnulá matka, když byl ještě kluk. To samé řekne Jasmína Aladdinovi. V původním filmu Aladin (1992) zachrání Jasmínu před useknutí ruky tím, že obchodníkovi řekne, že je to jeho sestra a je trochu bláznivá. Tím vznikla spekulace, že mohou být sourozenci. (LaserJet)
  • Maskérka a vlásenkářka Christine Blundell vytvořila paruku, plnovous a knír, které nosí Navid Negahban v roli sultána. Jednotlivé součásti masky, které byly nabarveny tak, aby odpovídaly reálné barvě jeho vlasů, pečlivě doplňovaly jeho skutečné vlasy. Aplikace masky zabrala každý den 45 minut. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama