Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (557)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Idem si pre... chlieb.“ – „Na ten džem.“ Skvelé, vtipné, dojemné, predvídateľné, ale i osviežujúce (niektorými modernými vsuvkami to pripomína Ritchieho predchádzajúceho Kráľa Artuša). Prekvapivo výborne fungujú neznámi herci (+ parádny Will Smith, ktorý bol taký boží naposledy v r. 2007 hádajte v čom), výborná vizuálna stránka (nie som na arabské krajiny a aj tak sa mi to páčilo, čiže ak vy na ne ste, budete z Aladina v siedmom nebi) a pre mňa nečakane príjemné, veselé a optimistické muzikálové vystúpenia, ktoré síce vyložene nestrhnú, ale sú urobené s chuťou a s chytľavou radosťou zo života. Trocha mi vadili logické nezrovnalosti (džin vyplní množstvo prianí zadarmo, tým pádom v podstate protizákonne, ale keď mu pred očami takmer vraždia milovanú ženu, tak sa zrazu strašne profesionálne drží bokom... a kam sa vlastne podela Aladinova armáda?) a sem-tam to bolo asi až príliš prestrihané (kam zmizol princ č. 1 a čo sa stalo s kobercom?). Ale radšej sa v nich nebudem zbytočne piplať. Myslím, že je najvyšší čas sfilmovať Sandokana. Čo ty na to, Jason Momoa? ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než sľuboval nablýskaný trailer, no rezervy film samozrejme má. trocha ma nasrali spievané scény, ktorých bolo celkom dosť, myslel som, že bez nich by to bolo lepšie, ale len do scény v ktorej Naomi Scott zaspievala výbornú a chytľavú pieseň " Speechless ". Občas je film zbytočne nablýskaný, až príliš farebný a pompézny , chcelo by to trochu spomaliť a skľudniť. Modrý Džin by mal byť ťahúňom filmu, no mne prišiel Will Smith úplne mimo. Bol skôr otravný ako vtipný a tipovo by som určite hľadal iného herca. Ako rodinný film uspokojí, ale pocit, že to šlo urobiť lepšie vás po filme bude ešte chvíľu prenasledovať...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zvířátka zaujmou děti, pro dospělé nic nového kromě stále zdůrazňovaného a opakovaného feministického motivu.Nemluvě že původní animované kouzlo originálu nelze napodobit. Stylem to není Arábie, ale ryzí indický Bollywood což je dětem jistě jedno. Na džina se dlouho čeká. Film je únosný kvůli tanci a gymnastice a nejsilnější pasáže vidím ty netrikové ze světa pouličních zlodějíčku. Točeny v britských ateliérech a přírodní scény v jordánské poušti. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už jen pouhá zmínka o hrané verzi Aladina mi dlouho naháněla hrůzu. Nejde totiž o inspirovaný příběh, ale o převyprávění té klasické Disneyovky, což je naprosto zbytečný počin. A přitom stačilo málo a mohli jsme dostat shodně zajímavé nové pohádkové dobrodružství, jakého se dočkala Alenka nebo Maleficent. Ale světe div se, i při tak špatných vyhlídkách dokázal Guy Ritchie natočit crazy barevné cosi, co velmi rychle a téměř zábavně spěchá ke svému předepsanému happy endu. Není to nic, co bych komukoli doporučila, leč předpokládaná katastrofa se nekoná. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Když Jafar (Marwan Kenzari) v paláci poprvé vyvolá džina, džinova levá ruka mizí a objevuje se, zřejmě kvůli efektům na zeleném pozadí a kytkám ve vysokém květináči. (LaserJet)
  • Rovnako ako pri animovanej predlohe, aj tu v českom dabingu Jasmínu nahovorili a naspievali dve rozdielne herečky. V prvom filme rozprávala hlasom Jasmíny Sabina Laurinová a spievala Jana Mařasová, v hranej adaptácii princeznú nahovorila Nina Horáková a naspievala Martina Placrová. Paradoxné je, že v skutočnosti by Laurinová aj Horáková dokázali svoje party aj odspievať, keďže herečky za sebou majú niekoľko úloh v muzikáloch a spev im rozhodne nerobí problém. (matthew.17)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno