Reklama

Reklama

The Green Hornet

(seriál)
USA, (1966–1967), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

George W. Trendle (rozhlasová hra) (více)

Hudba:

Billy May

Hrají:

Van Williams, Bruce Lee, Wende Wagner, Lloyd Gough, Walter Brooke, William Dozier (vypravěč), Bill Baldwin, James Best, Celia Kaye, Signe Hasso (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Přes den je obyčejný novinář jménem Britt Reid, ale v noci se mění na maskovaného bojovníka se zločinem, zvaný The Green Hornet (Zelený sršeň). Geniální detektiv a mistr bojových umění v jedné osobě, vždy neodmyslitelně doprovázený svým asijským pomocníkem Katem a technicky dokonale vybaveným automobilem, přezdívaným "Black Beauty".

Ve své době velmi populární televizní seriál, inspirovaný stejnojmennou comicsovou sérií se natáčel v letech 1966-67. Do dějin se zapsal především jako startovní můstek pro kariéru budoucí hongkongské legendy - herce a přeborníka v bojových uměních Bruce Lee, jenž ztvárnil úlohu Kata. Hudba ze seriálu byla použita v klíčové akční sekvenci filmu Quentina Tarantina Kill Bill z roku 2003. (TongPo)

(více)

Zajímavosti (10)

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

  • Scéna rvačky Cliffa Bootha (Brad Pitt) a Bruce Leeho (Mike Moh) je inspirována příběhem, který už desítky let koluje Hollywoodem. Lee se měl jako řidič Kato ze seriálu The Green Hornet (od r. 1966) v crossoverové epizodě seriálu Batman (od r. 1966) poprat s Batmanem (Adam West) a Robinem (Burt Ward) a souboj s nimi měl prohrát. Lee se ale údajně naštval a odešel z natáčení s tím, že on by souboj s Robinem určitě neprohrál. Scenáristé tak Leemu měli vyhovět a z prohry se rázem stala remíza. (Rollo_Tomasi)

Návrat Chen Zhena (2010)

  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)

Zelený sršeň (2011)

  • "Zelený sršeň" byl původně rozhlasový seriál, poprvé vysílaný roku 1936 a běžící až do roku 1952. Ve 40. letech bylo několik dílů seriálu upraveno do 100minutového představení, a několik epizod z televizního seriálu, jenž běžel v roce 1966, bylo spojeno ve dvojici 90minutových filmů. Přesto je tento snímek prvním původním ztvárněním příhod Zeleného sršně v Hollywoodu. (Caszidy)

Reklama

Reklama