Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (581)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc mi pomohlo, že jsem byl v rámci tohoto filmu opravdu připraven na nejhorší možné utrpení a nejhlubší filmové dno. Očekával jsem opravdu extrémní sračku, která bude ještě horší než ta reklama na lobotomii Shazam 2. Píčovina to byla, o tom nemůže být sporu. Navíc ve filmu bylo více černo, než bych si přál. Nejvíce mě sralo, že to byla taková negro-feministická agitka. Pochvalu si zaslouží snad jen naprosto skvostné kostýmy. S tím si tvůrci neskutečně vyhráli a to byla naprostá pastva pro oči. Příběh byl naprosto laciný a debilní. 100 x zopakovaná zápletka. Záporák zcela o ničem. Navíc je tato sračka nesmyslně roztahaná skoro do tří hodin. Černá panterka se ukáže až na závěrečný fight. Do té doby je to jen přehlídka kostýmů a kecačka. [22 %] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Skromná, citlivá a uctivá pieta ikony, která z nepochopitelných důvodů je ve filmu, který trvá ke třem hodinám. Méně je někdy opravdu více a bez několika akčních scén bych se v klidu obešel. Ať už to bylo kvůli rozpočtu nebo náročnosti natáčení, první polovina filmu se prakticky celá odehrává ve tmě, šeru či pod vodou pokaždé, kdy se schyluje k boji nebo se děje něco obzvlášť dramatického. Nedokážu vysvětlit, jak může poslední sbohem Chadwicku Bosemanovi, terapeutický návod, jak se vyrovnat s odchodem blízké osoby, politický thriller, souboj říší a snaha překročit vlastní stín fungovat dohromady, ale přece jen se to povedlo. Snad díky fenomenální Angele Bassett, snad díky dlouho odkládanému, ale ve své nevyhnutelnosti efektnímu objevení se titulního obleku. 70% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to prakticky převyprávěná jednička zase od znova, jen ten nový záporák je tentokrát tak moc v právu a je tak rozumný (na jeho straně jsou i velryby!), že už vůbec nedává smysl, proč tu existuje nějaký konflikt, když všichni přítomní by měli být schopní své spory vyřešit rychlým emailem. Jsem taky naprosto zhnechucený kvótovým natáčením - kdyby tu nemusel být aspoň jeden běloch v podobě naprosto zbytečné linky Martina Freemana, mohlo to mít o půl hodiny míň a třeba by to bylo o kus lepší. Takhle, nechci hejtovat, protože to je lepší než jednička, a kdyby to existovalo izolovaně, možná dám i čtyři. Ale v tuhle chvíli už prostě tohle nestačí. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších marvelovek čtvrté fáze, užila jsem si to a téměř tři hodiny mi dobře utekly. Škoda, že pro mě nejzajímavější politická linka dostala tak málo prostoru, přestože se na začátku zdálo, že to bude hlavní téma filmu a dále mi přišlo, že nejepičtější část přišla už v polovině a samotné finále už nemělo takový tah na branku. 70% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Chadwick Boseman je obrovská ztráta jako i Black Panthera. Tvůrci se však s jeho smrtí, resp. se smrtí T'Challi skvěle vyrovnali a nabídli nám výborně natočené akční drama. Celá Wakanda samozřejmě truchlí, ale objeví se nový národ a nový záporák a tato dějová linie mě neskutečně bavila, protože Tenoch Huerta je v roli Namora fantastický a každou scénu si krade pro sebe. Scénář tedy musím pochválit, nemám námitek, jen se mi moc nelíbil nový, drobný, hubený Black Panther, ale to bohužel asi jinak vyřešit nešlo, protože dotyčná osoba má na ten oblek právo. Ale v kostýmu Black Panthera bych očekával velkého statného chlapa. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Během ceremoniálu je zmíněn Bashenga jako první Black Panther a první král Wakandy. Jeho sochu a sochu královny můžeme vidět při taneční sekvenci před bránou. (Kubaaa97)
  • Během svátečního ceremoniálu si můžeme všimnout pod bubeníky na oranžové budově nápisu ve wakandštině. Zní „Wakandští architekti,“ a pod ním jsou uvedena jména: Jack Kirby, Hannah Beachler, Marlie Arnold a Kelsey Brennan. Jack Kirby byl kreslíř a také spoluautor postavy Black Panthera. Hannah Beachler je výtvarnice, která pracovala již na předchozím filmu, číky němuž získala Oscara za nejlepší výpravu. Marlie Arnold je uměleckou vedoucí filmu a podílela se také na seriálu Loki (od r. 2021). Kelsey Brennan je výtvarnice, která, stejně jako Hannah, pracovala již na předchozím dílu. (Kubaaa97)
  • Scény ze školního prostředí se opravdu natáčely v Massachusettském technologickém institutu ve městě Cambridge. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama