Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek o dospívající mládeži z roku 1980 . Zřejmě jediná hlavní role sígra dětského herce Daniela Šediváka. Dostalo se mi překvapivě kvalitní kopie a ta atmosféra Prahy těch let , kdy se budovalo a nic nebylo dostavené , vše staré se bouralo , a všechno zároveň zůstávalo rozvrtané a nedodělané , tak to byla klasika. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený a mírně odvážný film z dob, kdy Karel Smyczek byl brán ještě za kontroverzního režiséra. Příběh problémového chlapce a chlapce ze slušné rodiny je podán nepodbízivou formou a nehodlá posuzovat dobré či špatné, ale spíše čeká, jak na to bude reagovat divák. Dětští herečtí představitelé si vedou opravdu skvěle a sígr Dana Šediváka umí u diváka probudit emoce, Michal Suchánek v roli slušňáka je přesným kontrastem k němu. Nakonec ani nejde o to, za jakou cenu si ti dva "tak trochu pískli", ale jde o to, že tak zajímavě podané snímky o mládeži se přestaly točit, nebo či spíše už není kdo by je natočil. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že mladý Michal Suchánek byl mentálně starší (vyzrálejší) než byla jeho postava v příběhu. Musím uznat, že režisér Karel Smyczek měl pravdu, když v jednom rozhovoru řekl, že tenhle film je o tom, že něco jiného se dětem říká a něco jiného se ve skutečnosti dělá. Přesně takhle to ve filmu bylo. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí ve filmu ty rodiče na rodičáku, jeden větší blb než druhý, pak se nelze divit. Děti nebudou jiné. Tenhle film je o tom, že děti jsou jiné než rodiče, mají průsery, ale čistý štít. Dospěláci v socialismu? To byl zvláštní přírodní úkaz. Ta touha mít víc než druzí v beztřídní společnosti dala vzniknout novému společenskému druhu. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Celý film se natočil v Praze. (M.B)
  • Dramatická televizní scéna, kterou děti sledují a ve které se potkávají herci Galatíková, Urbánek a Dymek, je natočena pro film. Tito herci se v televizní a filmové tvorbě nikdy nepotkali. (sator)
  • Dětští představitelé byli vybrání na základě náročného dvouměsíčního konkurzu, kterého se zúčastnilo na 2 000 dětí. (Olík)

Reklama

Reklama