Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf místní policie Martin Brody společně s policistou Hendricksenem na pláži objeví hlavu a část ženského trupu. Lékař je přesvědčen, že žena byla napadena žralokem. Brody si uvědomuje nebezpečí a chce nechat zavřít pláže, což se ovšem nelíbí starostovi. Městečko, zcela závislé na krátké turistické sezóně, si podle něj nemůže dovolit takový luxus. O pár dní později se další obětí stane šestiletý chlapec. Přestože starosta stále odmítá vydat zákaz koupání, zpráva pomalu prosakuje na veřejnost. Do pátrání se zapojí nejen policie a ichtyolog Matt Hooper, ale také desítky amatérských lovců, kteří se do městečka sjeli pod vidinou odměny, kterou za dopadení žraloka nabídla matka zabitého chlapce. Teprve když je přímo před očima stovek turistů v mělké zátoce napaden další muž, je starosta přinucen přiznat vážnost situace a pod nátlakem Brodyho najmout profesionálního lovce Quinta. Společně s ním se na moře vydává i Hooper a přes svůj strach z moře i Brody. Když se jim konečně podaří žraloka přilákat, jsou šokováni jeho velikostí? (TV Nova)

(více)

Recenze (915)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Na Čeľustiach sa mi páči snáď všetko - od skvelého a napínavého príbehu a samotnú réžiu, cez, na tú dobu realistickú podobu žraloka, k vynikajúcej hudbe od Johna Williamsa, ktorá stupňuje ešte to napätie až po herecké obsadenie a veľké finále. Určite nejeden režisér by chcel takto veľkolepo odštartovať svoju kariéru. ()

Liberi 

všechny recenze uživatele

Kinematograficky dobré řemeslo, ale už jako malému klukovi mi bylo strašně líto toho žraloka... A připadalo mi zvláštní jeho chování. A když k tomu přidám, jak po odvysílání tohoto filmu v kinech různí lovci amatéři likvidovali žraloky, nemohu jít s hodnocením už ani o hvězdu výš. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Z historky Roberta Shawa o stroskotanych vojakoch v obkluceni krvilacnych predatorov mam nedobry pocit dodnes a z jeho nasledneho zozratia ustrednym "bastardom" pocas potapania lode az uzkostny pocit. Podprahovo pulzujuca klasika tuseneho, ale malo videneho nebezpecenstva, ktora urobila z vysmievaneho, dovtedy silne podcenovaneho zanru "animal attacks" serioznu blockbusterovu zabavu s oscarovymi parametrami. A do toho "najzhavejsi" prvok ako dobre odstate, takmer patdesiatrocne znackove vino... az "biblicky" legendarna "ta-da-taa-daa" (tak jednoducha) instrumentalka maestra Williamsa, bez ktorej by "Stevo" nebol Spielbergom, ako ho dnes pozname. ()

Kritickej 

všechny recenze uživatele

9/10 Tenhle film ve mně vypěstoval strach z moře. Spielberg ale nemůže za to, že jsem posera a servíruje podle mne jeden z nejlepších thrillerů ve filmové historii. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Spielberg v jeho 30 rokoch natočil svoj prvý blockbuster Čeluste. Na tomto filme badať znaky veľkej vízie tvorcu, ktory dokáže chrlit jeden nápad za druhým s (ne)obyčajným žralokom, z ktorého spravil postrach mora. Taktiež ale cítiť ešte filmarsku nevyzretost v scenári a zvláštnom preexponovanom chovaní postáv, napriek tomu film ponúkol niekoľko skutočne veľmi silných scén a inšpiroval mnohých tvorcov do námetov o krvilačných zvieratách. 70% ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

Jedna z nesmrtelných legend světové kinematografie a dodnes asi nejlepší Spielbergův film, který pro mě nikdy nezestárne! Čelisti patří k titulům, které jsem viděl nejvíckrát, ale s jistotou vím, že i příště budu fascinován tou napjatou atmosférou, že i příště budu trnout hrůzou při Quintově vyprávění toho válečného příběhu a že si i příště po zhlédnutí Čelistí budu donekonečna omílat geniální Williamsův soundtrack.. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z hororů, které se natočily podle stylu ,,něco takového se může opravdu stát". Skvělé efekty a děsivá atmosféra tomu dodaly nejen skvělou sledovanost ale i obavy, které v mnozích divácích vyvolaly panický strach z vody. Mimoto byly Čelisti předlohou pro desítky béčových hororů, které z nich vycházely. Dávám plný počet. ()

VanStan 

všechny recenze uživatele

tak ked som si začal objednávať originálne filmy tento rok tak Jaws som si hned objednal ako prvé. velice dobrý film a dobrý výkon hercov a na tú dobu veľmi dobre spravený mechanický žrout:) ()

dikmoreon 

všechny recenze uživatele

co viac povedat? Odkedy som videl celuste, strasne sa bojim kupat v mori, a najistejsie sa citim v bazene. Majstrovsky kusok, radsej som to ani nemal vidiet. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

To je horůrek. Na 1975 skvěle natočený. Akce, která je drásající, skvělá hudba. Kultovní filmek, na který se dá vždy koukat. ()

Metropolit 

všechny recenze uživatele

Česť pamiatke ROBERTA SHAW a ROYA SCHEIDERA, už asi nikdy nikto so žralovskou tematikou neprekoná tento TITUL s veľmi T. Výborne!!!!! ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Klasika. Jenom tak trochu chudáci bílý žraloci. Ano občas toho člověka napadnou, ale ne vypočítavě. Vynikající hudba(95%), výborné napětí, dobré herecké výkony. 90% ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Horor? Moc ne. Dobrodružný thriller spíš. Ale bál jsem se taky. Spielberg prostě umí a umí a i když má rád happy-endy, rodinu a tak dále, dokáže naservírovat neskutečné napětí za použití minima prostředků. Geniální. 100% ()

luek 

všechny recenze uživatele

Diky tomuhle filmu se spustila zraloci manie. Ve sve dobe velmi dobre triky, vse samozrejme "zive" modely. Zbyle tri dily nestoji za rec. Jeste tak dvojka staci diky dobremu vykonu Roy Scheidera pokulhavat a z dalky sledovat stopu dilu prvniho. Treti a ctvrty dil je uz jen tyrani divaka. Puvodni cesky dabing jednicky neni vubec spatny. ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

16.01.2019

Kultovní Čelisti se 23. ledna vrátí na jediný den na velké filmové plátno. Díky projektu Symphonic Cinema se uskuteční projekce tohoto oscarového filmu Stevena Spielberga za doprovodu živé hudby… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Reklama