Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 390)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že gangsterka, co se ze tří čtvrtin odehrává v prázdné místnosti jednoho skladiště a místo akce ja postavena hlavně dialozích, nemůže fungovat? Může. A zatraceně dobře. Jestliže "Pulp Fiction" vytvářejí pomalu jakousi gangsterskou filozofii, tohle je ještě pěkně surové a přímočaré a s charaktery, které hned tak nezapomenete. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlapík z videopůjčovny má vizi...má vizi, kterou pokaždé dokáže proměnit v tématický film, zakládající převážně na dialozích. Ne každému Tarantinův styl sedí, to je pochopitelné...ne každého baví sledovat dlouhosáhlé dialogy nebo moře krve. V tom je však ta krása...v tom je to kouzlo a genialita...a samozřejmě důraz na herecké výkony. Tim Roth ftw...80% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Natřikrát fascinující, protože podobného režijního uvědomění a "dospělosti" dosáhl Quentin ve své kariéře znovu jen dvakrát, resp. o pět a dvanáct let později. A to je to jeho celovečerní debut! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Manifest Quentina Tarantina a celého jeho filmového vidění, aneb Takhle budu točit. Nízkorozpočtová konverzačka, zábavná po celou hodinu a půl. Enormní množství hlášek, krev teče proudem, kurvy, píči a čuráci létají vzduchem a v každém druhém záběru znatelná pocta znatelnému množství filmů od jednoho poblázněného filmového fanouška. Již v této prvotině sesumíroval vedle sebe své později domovské herce a všichni podali maximální výkony. Michael Madsen svého psychopata už asi nikdy nepřekonal. 95%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec nejčistší esence "tarantinismu"... Mafiáni v oblecích, bavící se o nejobyčejnějších věcech co možná nejsprostším jazykem, stará zápletka oživená nechronologickou narací, zajímavé postavy, výborní herci a špičkové dialogy. Takový je zkrátka Tarantino, čerpající tématicky ze všech možných i nemožných pramenů popkultury. Gauneři jsou syrovější a ucelenější než Pulp fiction, který jde víceméně brát jako několik jen náhodou se protínajících příběhů. Ve většině ostatních věcí jsou hodně podobní jako Tarantinův slavnější kousek, schází jim však něco... nějaké fluidum dokonalosti, kterým (alespoň pro mě) oplývají legendární Historky. Michael Madsen je opravdu nezapomenultený, Steve Buscemi trochu připomíná svého zabijáka z Farga. Celkově výborný film, který by byl za čtyři, ovšem poprvé v plné síle ukázal, co se scénářem a herci umí Tarantino, za to dávám i tu slabší pátou hvězdu, i když... Necelých 90% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

První pořádný snímek Quentina Tarantina neprávem leží ve stínu mladších Pulp Fiction.A to se přitom může pochlubit neméně hvězdným obsazením,vypilovaným scénářem a citováníhodnými hláškami.Taky se vám to líbilo tak jako mě? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento film som si uz dlho robil zalusk, kedze som videl takmer vsetky Tarantinove filmy a prave k tomuto jeho debutu nie a nie sa dostat. Az teraz konecne. A vysledok? Parada! Fanusikovia PULP FICTION (1994) ma asi roztrhaju, ale tento film sa mi pacil este viac, nez kultovy Pulp Fiction. Na zaciatok skvele herecke obsadenie, opät brutalny Michael Madsen, ktoreho som mimochodom spoznal v rodinnom filme ZACHRANTE WILLYHO (1993), preto som si ho ako hereckeho zabijaka nezaskatulkoval. Naopak Tima Rotha som spoznal v role odporneho sadistu v historickej drame ROB ROY (1995), takze pre tento film bol ako stvoreny, aj ked som ocakaval inu rolu. Dialogov bolo mozno trosku viac, ako by som si prial, ale ani to mi nevadilo, pretoze boli skvele. Asi aj Madonne sa to ratalo, ze bola o nej rec hned v uvode filmu a mozno aj preto si s radostou zahrala vo filme CTYRI POKOJE (1995), kde boli styri poviedky a jednu z nich natocil Tarantino. Taktiez je tu spomenuta Fantasticka stvorka ako komiks, ktora ma dnes natocene dve casti. Reservoir Dogs neodporucam tym, ktori maju averziu na krv :-) ... 03.06.2009 ___ Harvey Keitel - (Pán Biely - Larry) +++ Tim Roth - (Pán Oranžový - Freddy) +++ Michael Madsen - (Pán Blond - Vic Vega) +++ Steve Buscemi - (Pán Ružový) +++ Quentin Tarantino - (Pán Hnedý) +++ Edward Bunker - (Pán Modrý) +++ Chris Penn - (Eddie Cabot) +++ Lawrence Tienrey - (Joe Cabot - šéf) +++ Produkcia: Harvey Keitel +++ Výber hudby: Nancy Lynn Hurlbut, Kathy Nelson, Karyn Rachtman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna nevydařená loupež a parta prapodivných zlodějů hledá onen zádrhel, který všechno zkazil.. a najít tak mezi sebou práskačkou krysu!! Drsný i komický debut kultovního tvůrce Quentina Tarantina nejprve ústřední hrdiny šikovně představí, dá jim pomocí mistrovsky napsaných dialogů tvář a pak vše otočí o stoosmdesát stupňů a my jsme svědky toho, jakých sviní sledujeme příběh. Gauneři, které tvůrci sfoukli za dva týdny, otevřeli dveře řadě nezávislých filmů, Tarantina začala řada lidí kopírovat, stal se pojmem. Všemi možnými vulgarismy proložená jízda je především hereckým představením všech zúčastněných, má řadu agresivních scén, např. hraní si pana Světlého s připoutaným policistou a jeho uchem!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nářez a překvapení v jednom. Totiž, od tohohle jsem nic nečekal hlavně kvůli tomu, že Tarantino je pro mě symbol jednoho z nejpřeceňovanějších režisérů současnosti, který jakmile dokončí film, tak pět minut na to se stane film kultovním snímkem. A tak jsem dal Quentinovi poslední šanci. Říkám si, že jeho debut by nemusel být špatný. Ale že bude až tak dobrý, to jsem fakt nečekal. Už začátek, kde (celkem logicky :-)) rozebrali Madoninu píseň "Like A Virgin" mě dokázal nakopnout na tu správnou vlnu, která se mě nepustila až do konce tohoto skvělého filmu. Jenže, co je důležitější, u tohohle filmu CHÁPU, že se z něj stal kult, protože si to právem zaslouží, asi stokrát více, než Pulp Fiction (kterému jsem sice dal plné hodnocení, ale nepřesvědčil mě o tom, že by byl hoden nálepky "kultovní film"). Takže, pokud jste na tom s Tarantinem stejně jako já, zkuste Gaunery a možná, že přece jen dokážete pochopit, co na něm ostatní vidí... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prekladala som k tomuto filmu titulky do slovenčiny...takže som ho v tej dobe poznala odpredu aj odzadu a obľúbila som si ho. A poviem vám, na to, že je to hnusná drsňárna, je to sakramentsky dobre natočená hnusná drsňárna ;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Gauneri". Je ich osem. Mafiansky boss Joe Cabot, jeho syn Nice Guy Eddie Cabot plus pán Biely, pán Oranžový, pán Blond, pán Ružový, pán Modrý a pán Hnedý. Plán je jednoduchý, premyslený a dôkladne pripravený. Krádež šperkov. Lenže niečo sa pokazí. Akcia nevíde. Polícia, streľba, chaotický útek, mŕtvi ľudia. Niekto z nich je krysa, zradca, tajný agent. Výborný komorný, konverzačný krimi thriller od progresívneho amerického režiséra Quentina Tarantina. Dokonalá práca. ***** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Upřímně je mi úplně jedno co víš nebo nevíš, ale mučit tě budu stejně...Je to pro mě zábava mučit poldu. Nemůžu si pomoct, ale ať to beru odkudkoliv zůstává pro mě tahle nekompromisní krvavá a nahláškovaná Tarantinovská prvotina bez pochyby jeho nejlepším filmem a je dalším důkazem, že v prosté jednoduchosti je skryta největší genialita. Neuvěřitelný gangsterský výkony (především Madsen) Neuvěřitelná mluva (sjíždím pouze verzi z původním cz vhs dabingem) a především čirá radost z filmařiny a snímek natočený bez sebemenších skrupulí. Úplně totálně bezchybný to sice asi není, ale i tak si to tu plnou palbu zaslouží.95% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bombasticý debut Q.Tarantina,škoda,že dnes sa mu až tak nedarí.U mňa si to s tým svojím Autom riadne posral,ale teším sa na jeho pripravovaný vojnový film.Uvidíme.Čas si môžme skrátiť pripomenutím na pána bieleho a jeho krvavý tanec s britvou,výborné dialógy, v ktorých každé piate slovo je fuck,výborné skladby a suprový záver:"Kurva,přestaň mířit pistolí na mého tátu!"Bang,bang bang,bang.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestli budou Inglourious basterds vypadat nějak takhle, vůbec bych se nezlobil. I já nyní nerozumím tomu, jak se mohl tento skvělý Tarantinův snímek ztratit v davu, nebo lépe řečeno, být ušlapán rozhodně méně kvalitnějším (nebo jinak řečeno ne tak dobrým) Pulp Fiction. Tenhle skvost by si jistě zasloužil obsadit místo v žebříčku několik příček nad zmiňovaným kultem, stejně jako bych se nebál jej prohlásit za nejlepší gangsterský film vůbec. Bravurní! Když jsem se poprvé začal kamarádit s panem Modrým, Hnědým, Bílým a Růžovým (...), myslel jsem, bůhví jakou zapeklitou matematickou hádanku pro mě režisér nepřipravil, až tak mi to připomělo zadání ze starých sbírek úloh. Ale ona je to taková sranda! Scénka s uchem pak patří mezi to nejhutnější, co může snímek nabídnout, a divně mi z ní je ještě teď. Navíc tolik sprostých slov jsem naposledy slyšel v mém oblíbeném Running Scared, a během doby, co snímek prachsprostě "posloužil" mé přítelkyni jako zvuková kulisa při práci na PC, se ta vztekala, na jaké chujoviny to zase koukám :-). So shut the fuck up and keep watchi´n you piece of shit! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

tarantinova prvotina ktorú mám radšej než pulp fiction.už len tomu zkurvenému českému dabingu :)žánrová lahôdka s perfektnými hereckými výkonmi. ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama