Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

draggo 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem považoval Reloaded za typické nic-moc pokračování, ale když jsem si nedávno dal všechny 3 díly po sobě, tak zásadně přehodnocuji. Ano, je to velice odlišné od prvního Matrixu a nepohltí to diváka dokonalou myšlenkou. Ale v rámci pokračování to dopadlo snad nejlépe jak mohlo. Co se myšlenkové stránky týče tak to doplňuje a obrací některé zákonitosti z prvního Matrixu, ale pokud to přijmete tak se podíváte na svět Matrixu ze zcela jiného úhlu - zvlášť závěr u Architekta je velice zajímavý. A to je doplněno ještě větší náloží perfektních akčních scén podtržených technohudbou - zkrátka Matrix Reloaded je pastva pro mozek, pro oči i pro uši. /viděno na DVD: 90% a 5*/ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vše co se ukrást dalo bylo použito v prvním Matrixu....Tenhle(i ten následující) blábol je čistě "dolarovým tahem"-a podle toho taky vypadá. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Žánrová odlišnosť medzi prvým Matrixom a Reloaded ma nepotešila. Len samotná príslušnosť k výbornému predchodcovi ma neprinúti sledovať slabý film, keď mám na výber lepšie alternatívy. Súboj Neo vs. Smith nahradím bojovou scénou z Blade 2, diaľničnú scénu vymením za Terminátora (či už dvojka alebo trojka), nadržanú tanečnú párty zo Zionu zaskočí Renton z Trainspottingu a takto by som mohol pokračovať. Nastolené existenčné a kauzálne otázky sú pre bežného konzumenta nestráviteľné a hlavne nezodpovedané. Nie, nie, takto sa pozícia kultu neobhajuje. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Vizuálně byl tenhle díl asi nejlepší z celé trilogie, přece jenom to na jedničku nemělo. Nápad to rozhodě má. Věci se od jedničky zase o krok vyvynuli a to se cenní. Lepší než poslední díl. 75% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo má Reloaded také malé hodnotenie. Veď je to jedno z najlepších akčných scifi. Akcia od začiatku do konca, efekty vynikajúce - niekto môže namietať, že príliš počítačové, ale napriek tomu vyzerali ultra cool. K tomu si pripočítajte vynikajúcu hudbu(najmä pri scéne Nea s agentami Smithovcami sa tá hudba stupňuje tak geniálne...) a máme tu 5 hviezd. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si myslel, že odpor zachovám jedině vůči závěrečnému dílu, který je přehnanou akcí a dutou hlavou. Druhý díl mi připadal poměrně přesným opakem, skvělou akcí a "dobrý příběhem", který jsem nikdy moc nesledoval. Teď po letech vnimám film komplexněji a uvědomuju si, že akce je opravdu skvělá, ale příběh neskutečně plytký oproti prvnímu dílu. Akce už není prvotně mířena proti agentům.. viz především scéna s Mero.."něco". Kvůli inflaci s agenty to ztratilo tu děsivou výjimečnost Smithe. Chápu že příběh to je ošéfované celkem slušně, ale ztratilo to víc než získalo. Samotný příběh už nic nebuduje, jen žije a funguje ve světě nastaveném prvním dílem. Je to škoda, fakt nešlo objevovat matrix více do hloubky a skillovat Neovi schopnosti? ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které ani být nemuselo. Animatrix mi přišel lepší. Zvedl se rozpočet, s čímž se taky zvedl i počet (tehdy) dechberoucích akčních scén, bohužel však zmizelo kouzelné tajemno originálu se svým lore. Všechny ostatní klady originálu jsou však naštěstí zachovány. I tady se najde pár legendárních scén, které vstoupily do paměti popkultury a od té doby tam zůstaly. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sequel, který (jak již bylo v komentářích zmíněno) dojíždí hlavně na to, že je ten prostřední - kdybych předtím neviděla první díl, vůbec bych netušila, která bije a zážitek z filmu by byl hodně blízko nule. Pak je tu ještě místy až vražedné tempo, jenž jako by se snažilo nahradit chybějící překvapení a úžas z prvního dílu, přičemž se postavy vlastně nikam nepohnou. Na druhou stranu spousta sérií si může nechat o takovémhle sequelu jenom zdát. 8/10 ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

6/10 O poznání horší pokračování ve všech směrech. Nabízí se otázka, zda následující dvě pokračování, tak trochu nedegradovali jedničku. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Prostřední film trpí neduhem svých bratříčků, mladšího a staršího. Dohromady v celé trilogii je sice nejslabším článkem řetězu, ale jako slušné béčkové scífko se spoustou akce se dá taky zařadit k těm koukatelným. V Reloaded je patrno, že prostřední část dává jen na odiv svou formu a řemeslný um. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po vynikající a bezchybné jedničce trošku zbytečná akčněji položená nástavba, která sice plní funkci sequelu s největší odvahou a stoprocentně skvěle, nicméně ten feeling z jedničky se nedostavuje. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

OK, koukám, **** a říkám si "Za co jsem tomu kdysi dal čtyři hvězdičky?". Nevím, ale stalo se a zpětně svoje hodnocení neměním. Tehdy někdy se mi to prostě na ty **** líbilo no. Dneska bych tomu dal tak **. Chybou filmu je totiž právě jeho rozdělení na dvě části - druhou a třetí. u filmu to totiž bývá tak, že gradování děje a většinou i to v případě akčního filmu zajímavé bývá ke konci, kdy se divák těší, jak to bude končit a ten Konec má být s velkým K. Jenže tenhle film je první polovinou. Nudnější, s mnohem větší mírou rádoby filozofických kdáků, od cool vizuálu a dění se přesouváme pod zem do šedého hnusného oslizlého tfujky postapo světa a navíc do děje vstupuje příliš mnoho dalších postav a vzájemných vztahů a mnoho z nich je postavena jen jako vata, aby měl kdo ve správnou chvíli pojít. V mých očích přinesení Sionu a jeho obyvatel do děje v tomto druhém díle Matrixu uškodilo. Tehdy mi to samozřejmě tak přijít nemohlo, ale dnes mě při sledování napadlo, že celá ta dvojka je jakýsi mix Trona a Chronicles of Riddick. A násilné useknutí děje kvůli předělu do třetího dílu mi taky nesedlo. Pravdou ale je, že to bylo efektní, byť doprovodná licencovaná hudba už nebyla tak na prdel sednoucí jako v případě prvního dílu. Jediné, co se mi na tomhle celém dílu tak líbilo, byly asi tři věci (ano, jediné... tři věci :) - Nápad s backdoors, bitka v Chateau a pak samotná dvojčata. U dvojčat mě hodně mrzelo, že jejich existence a npád nebyly využity mnohem déle i do třetího dílu. Merovingianova dvojčata vs agenti Matrixu vs postupně Matrix ovládající Smith vs Morpheus a jeho squadra a ke konci filmu mohl nastat začátek konce některých těchto stran, který by vyvrcholil na začátku trojky. Bohužel u filmu mě ani moc nepřesvědčily bonusy na placce. Bylo jich sice hodně a s mnoha informacemi, skutečně kvantem informací, ale herci už ze začátku standardně PR blábolili a navíc se do ukázek a vysvětlování mísily i události z teprve následujícího pokračování. Zpětně bych tak Reloaded hodnotil spíše jako takový lehký zmetek hrachový lusk - vypadá zdravě, bohatě a šťavnatě a když ho otevřete, tak v něm sice jsou velké a dobré hrášky, ale jen dva místo devíti. První méně záživná půlka vyprávění. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička tvořila chytrý amalgám různých děl (GitS, knihy P. K. Dicka atd.), dvojka už přichází s vlastními nápady a je to jenom horší. Akčním scénám není co vytknout, ale v rovině příběhové to drhne až běda. Kromě rozhovoru s Architektem tu není skoro nic zajímavého. Reloaded je prostě takový druhý nálev jinak výtečného čaje. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu akčnější, ale bohužel jaksi dějově prázdnější. Navíc některé bojové scény byly na můj vkus až příliš dlouhé. Je to tak na tři a půl hvězdy, ale za našlápnutý soundtrack to zaokrouhlím na čtyři. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Proti jedničce kvalitativní posun dolů. Efektní triky a zpomalovací vychytávky jsou sice kůl, ale kouzlo a atmosféra jedničky se trošku vytrácí. Ale za tu honičku na dálnici prostě nemůžu jít hůř než pod čtyři hvězdy! ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda rozdělení Matrixu do 3 filmů, ale musím přiznat, že udělit Matrix Reloaded pouze 4* by nebylo fér, a že si moc dobře nedokážu představit délku stopáže, pokud by se trilogie zhustila jen do jednoho snímku. "Dvojka" sice trochu ztratila na wow-faktoru a na kvalitě příběhu svého předchůdce, ale naštěstí pro mě to bohatě vynahradila akcí. Dávám 5*, ale s odřenýma ušima. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ze tří (tedy již 4) a za mě propad, co se příběhu týká, ve srovnání s prvním dílem. Jediné, čím dvojka doslova válcuje jedničku, je množství akce, která je koukatelná a kvalitní, ale je jí zde snad až moc. Příběh tak ustupuje lehce do pozadí. Kromě akce dostává hodně prostoru i romance mezi Trinity a Neem, ale ta mi brzy, stejně jako hromadné orgie na Zionu, lezla krkem. Za čestnou zmínku stojí Hugo Weaving a jeho armáda, potěšila i Monica Belluci. ()

sta 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý snímek. Věta z jedničky "Welcome to the real world!" je naprosto zrelativizovaná. Pokud se někdo po jedničceobčas cítil jako v Matrixu, po dvojce snad už není pochyb. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama