Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je smutné, nie neočakávané, povedať, že ďalší superhrdinský film od DC je podpriemerný. O postavu Blue Beetla sa nikdo nezaujíma, a preto by štúdio muselo urobiť niečo špeciálne, aby publikum uchvátili, ale nestálo sa tak. Xolo Maridueña z ,,Cobra Kai'' je ako hrdina dostatočne sympatický. Ale každý v tomto filme (okrem Susan Sarandon) je hrdina. Buď to, alebo sú to otravní „komediálni“ parťáci. 4,5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No, nejlíp to za mě asi řekne zasloužilá plagiátorka a normalizační mumie soudružka Zagorová: Na projekční stěně mi přistál modrý šváb, mexický svrab, tuze vážný / Nestřík jsem na něj insekticid, kokot já, nerozvážný / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. // Och jakou trýzeň schovává švábí plíseň mokvavá, ta plíseň zlá. / Přitrouble trapný Mexikán, rodinných hovnot pán / mě pěkně sral…// U-u-u-úúú. Do mé pohody vlétl šváb / jak hnědý splav hajzlem bílým / Kreténa ze mě udělat chtěl, smůlu měl, už jsem zmrd, plán nevyšel. / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. / Kam tím mířil, když se jen dva čuráci zkoksovali před Sarandonkou prodejnou? *** Jediným pozitivem této furtdokolové pásové pičidity je, že se tentokrát zcela obešla bez negrů a buzerantů, neboť Aztékové hrdě nevycházejí ven, páč neteplají, a otročili jen pro Španěly a Portugalce. Čili až pro Dislektického Cigána přestanou kopírovat scénáře juvenilní oligofrenici, může se stát i hvězdičkovatelným. P.S.: Jakube, poďuž! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Black Panter pro Afroameričany, Shang-Chi pro komunitu asijských Američanů, Ms. Marvel pro americké muslimy ...přitom nejpočetnější národnostní skupina v USA jsou Hispánci/Latinoameričani, tak kde to vázne? Jediný hrdinský, či superhrdinský film s compadros je kreslený Spider-man. A možná tak ještě Zorro mstitel. Jinak se to v komiksech jen hemží otrokáři a imperialisty. A to je řeč převážně o Marvelu ... . DC zatím zaostává mnohem víc....proč už dávno nevznikla Supergirl se Salmou, nebo Penelope? Proč se v Batmanovi neobjevil Del Toro, nebo třeba Peňa? Superman s tváří D. Treja by byl taky pecka... . No, co už. Teď tady máme Bugmana. Další přírůstek do Insekt Team America, kde už si hoví Ant-man, Vesp, Spider-man... . A jak si oproti svým hmyzím kolegům Modrobrouk vede? Co se týče originu, tak příběh je nejtuctovější z tuctových a to včetně úmrtí člena rodiny...je neuvěřitelné, že všechny komiksové postavy musí být zdeptaní sirotci, nebo musí projít traumatem z úmrtí některého z rodičů. Asi je to má posílit a jinak by to nešlo. Superman je v tomto nepřekonatelný...ten příjde o rodiče, druhého otce a ještě celou rodnou planetu... . Blue Beetle může být v klidu, protože mu pořád zbyla velká část rodiny, která je ústředním motivem celého příběhu. Naštěstí to není tak otravné, jak by se mohlo zdát a dokonce se najde i pár vtipných momentů. V tom má brouk blízko k pojetí prvního Ant-mana a to včetně prvního testování schopností. Ta odlehčenost je na místě, divák pak snáz odpustí, že se jede podle notně ohraných notiček a že je toho CGI opravdu hodně. Z toho poblikávání a světýlkování se chtělo mým očím blinkat. Zvlášť v závěru, už na mě bylo té svítivé modré a červené moc. Jinak co dodat...je to lepší než třeba poslední Transboti a co se týče scénáře, tak asi i než Black Hrouda a Flašinetář, ale pořád je to druhá liga...spíš krmivo pro jasnou a zanedbanou cílovku, než film na kterém by se mělo stavět, nebo by měl doplňovat nějakou rozsáhlejší ságu. Prostě jednohubka. PS: Vzhledem k tomu, že je mi toto etnikum díky svému temperamentu a naturelu mnohem sympatičtější, než "to druhé", ukřivděné, uplakané a protěžované, jsem možná smířlivější...pokud to tak nemáte, půl hvězdy z mého hodnocení ignorujte. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

No takhle, HBO Max by tomu slušelo víc :) Není to špatné... pokud divák neviděl tuny jiných komiksových originů. Mexičan nebo Číňan, je to už definitivně únavné. Ještě kdyby se drželi té šílené mexické rodiny, dejme tomu, ale byly to jen takové náznaky (babička bývalá revolucionářka, strejda jako paranoidní geek), potom honem zpátky do vyšlapaných kolejí. 50% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jaime Reyes nechtěl být superhrdina, ale mimozemský artefakt si ho vybral, takže mu nic jiného nezbývá. Teď musí ochránit svou rodinu před armádou zloduchů, kteří by rádi získali jeho schopnosti. Blue Beetle je nečekaně fajn starosvětská komiksovka, která má solidní akci, funkční postavy a nesnaží se diváka umlátit hromadou přepálených efektů. Spoléhá víc na sympatického hrdinu a ukazuje, že u superhrdinů opravdu není nutné dělat všechno vždycky jen větší, trikovější a hlasitější. Nic nového nebo převratného nečekejte, ale je to fajn. A po failech jako Flash a Ant-Man 3 to vlastně stačí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Blue Beetle měl být původně uveden jako exkluzivita na HBO Max, ale to bylo později změněno a film si odbyl premiéru v kinech. (wesi96)
  • Keď Nana (Adriana Barraza) listuje kanálmi, televízia nakrátko ukáže scénu z hororu Stroj času (1993). Tento film obsahuje mechanické zariadenie proti hmyzu, ktoré sa spája s jeho používateľom, podobne ako skarab Khaji-Da v tomto filme. (Arsenal83)
  • Oblek hlavního hrdiny byl skutečný, nikoli digitální – Xolo Maridueña se nechal slyšet, že v rámci možností byl kostým vcelku pohodlný. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama