Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

Hopper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôkaz o kvalite seriálu je aj fakt, že je tu s nami už vyše 11 rokov. Áno, niektoré Seasons sú podstatne slabšie ako tie najlepšie, z originálneho obsadenia tu už máme prakticky len Cartera, všetko ostatné sa vymenilo. Niektoré postavy majú priam kultový nádych (Romano), niektoré by bolo treba vyhodiť už po prvej sezóne (Abbie). Veľmi veľa známych hercov, ktorí sa tu raz kratšie, raz dlhšie objavili (Alan Alda, Kirsten Dunst, Don Cheadle... Skvelí herci, uveriteľné motivácie a psychológia postáv. Na každú novú Season sa neviem dočkať, a aj keď po medicínskej stránke to v realite úplne takto nefunguje, veľmi veľa vecí je skutočne "vystrihnutých zo života". Humor je správne medicínsky čierny a cynický ale niektoré diely dokážu ísť emotívne veľmi pod kožu (škoda ale občasného citového vydierania). Dúfam, že to ešte nejakú tú sezónku potiahneme... ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Říct, že je tento seriál realistický, je poněkud troufalé. Věřím, že všechny medicínské případy se takto někde mohly stát, ovšem ne na jednom místě a v takové koncentraci. Co už je trochu na pováženou, je tvrzení, že by všichni doktoři a sestry na pohotovosti byli tak snaživí a ochotní. Obojí je nebetyčný extrém. Ale copak by méně extrémní seriál byl tak poutavý bez přestávky už 13 let? Odpověď je jasná. Bezkonkurenčně nejlepší nekomediální seriál, co je možné v televizi vidět. Pokud jste v Pohotovosti nováček a děsí vás představa shánění a sledování bezmála tří stovek dílů, začněte klidně tím, co v televizi běží zrovna teď. Pokud vás její kouzlo dostane, k tomu prošvihnutému se jistě rádi vrátíte, třeba až Prima bude znovu reprízovat. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moment, prosím vás, ještě jednou a pomalu. Kolik jednotek a čeho intravenózně..? ER - Rolls-Royce mezi seriály z lékařského prostředí, ve kterém příjem pacienta probíhá v takovém tempu, že by se rozvážný primář Sova vůbec nechytal.. Tušíte, co jediné může být důvodem toho, že matka osprchuje dítě studenou vodou, vystrčí ho v mrazu na balkón a přivodí mu zápal plic? Ne? Tak já vám to řeknu. Následná návštěva u pediatra Douga Rosse.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Cože? Já ještě neohodnotil tenhle seriál? Tak hodnotím. Tedy aby bylo jasno - seriály fakt nemusím. Většinou je přímo nesnáším, protože nesnáším i zdlouhavost a rozvláčnost. Ale v devadesátkách jsem pracoval několik let ve špitále, konkrétně na operáku a na ARO, a považuju to za hodně významnou kapitolu mýho života. Takže když se nějaký čas na to objevil na televizních obrazovkách tenhle (dabovaný) seriál, a já tehdy ještě čuměl na bednu, docela jsem ho žral, respektive ty jeho pohotovostně akční scény, ta telenovelická vata mezi nimi mě tolik nebrala. A říkal jsem si, že na takový pohotovosti pracovat a nervově se nezhroutit by byl učiněný zázrak. No jo, hollywoodští scénáristi to s tím hektickým tempem (ne)pěkně přeháněli, ale koukalo se mi na to tehdy dobře. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Vyniakjúci seriál, technicky zvládnutý na jednotku, psychológia postáv na jednotku, scenár na jednotku. Veľkým plus je to, že tvorcom sa vždy podarilo nájsť kvalitné náhrady za odchádzajúcich hercov. Častokrát ma príjemne zaskočilo do akých problémov sa pustili tvorcovia a ako ich riešili. Či už to bola eutanázia alebo americká zahraničná politika. Zároveň to bolo aj emotívne (hlavne Mark Green s dcérou v dome na pláži) ale nikdy nie presladené. Občas trochu surové ale nie brutálne. Vyvážené ako kvalitná strava. Poteší ma každá repríza tohto seriálu. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • V epizodě, kterou režíroval Quentin Tarantino, se objevil i gangster, jenž přijede do nemocnice s uříznutým uchem, což byl odkaz na film Gauneři (1992). (SallyZen)
  • Tvůrcem seriálu je spisovatel Michael Chrichton, který mimochodem napsal i předlohu k Jurskému parku. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama