Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Dovolim si tvrdit že v TV a na DVD jsem viděl velkou většinu pohotovosti, ale ve snaze alespoň o trochu objektivity hodnotím po prvních čtyřech sezonách, co vyšli na dvd a mohl jsem si je teda připomenout v kratším časovém horizontu. Jednička skvěle navozuje divákům úvodní vztah s postavami, každý si najde hned několik oblíbených a jejich vývoj během tří sezon je opravdu, oproti jiným seriálům nevídaný. To je taky důvod, proč tento seriál sledovat - nemá jeden příběh, který by se vyvíjel, ale spousty podpříběhů. Jde o postavy. Navíc každá sezona má několik opravdu hustých dílů, jako například, když George Clooney, celý díl zachraňuje kluka, co se zasekl v kanalizaci, nebo když Ewan McGregor přepadne lékárnu s Juliannou Marquilies uvnitř... Prostě top seriálová kvalita. Sezona 1 - ***** Sezona 2 - ***** Sezona 3 - ***** Sezona 4 - ***** ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Doktor Carter je sympaťák, kterého provázíme od jeho lékařských začátků, u loučení Anthonyho Edwardse (dr. Green) s Pohotovostí jsem se regulérně rozbrečela, románek Gerge Clooneyho (Doug Ross) se sestrou Hatawayovou je prostě srdcervoucí, na doktora Kovace (Visnjic) se vážně dobře kouká, no a pak tu máme asi desítku ostatních důležitých postav, které jsou bez výjimky zajímavé a divákovi sympatické. Navíc má Pohotovost švih, humor, skvělý scénář. Když na ni začnete koukat, hrozí, že nebudete moct přestat. ()

Reklama

Vesman 

všechny recenze uživatele

Jak prostředí nemocnic v reálném životě nenávidím, tak ho v tomto seriálu zbožňuju a zrovna na takové pohotovosti bych se rád nechal hospitalizovat. Velmi dlouho jsem tento seriál ignoroval, protože jen ttak z doslechu mě prostředí nemocnice příliš nelákalo, nesledoval jsem Nemocnici na kraji města jako moje matka. Jedním z kladů Pohotovosti, který velmi oceňuji je dobrý poměr citové a profesionální části životů jeho hlavních postav. Z pár epizod Chicago Hope, které jsem viděl jsem nezískal tak dobrý dojem. Pohotovosti navíc nahrává samotné prostředí, ve kterém se odehrává, je atraktivnější a akčnější. Další světlou stránkou je charakterová pestrost personálu pohotovosti, kde si snad každý najde svého oblíbence (u mě John Carter). Pro mě osobně jde o jeden z vrcholů seriálové tvorby. 6.7.2013: hodnocení sníženo na 4* (druhá půlka je holt slabší) ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

I když seriál vznikl v témže roce jako "Chicago Hope", nemůžu si pomoct, ale subjektivně mám pocit, že bylo od "Pohotovosti" opisováno a to průměrně ... Profesionální práce na profesionálních lékařských úkonech a případech se vyrovnaně mísí se vztahy, charaktery a problémy lékařů, kteří jsou úplně obyčejní lidé s obyčejnými starostmi. A přesto neobyčejní hrdinové, což nám ale není dominantně servírováno, ale ani opomíjeno. V porovnání s následujícími seriály z lékařského prostředí mi "Pohotovost" stále vychází jako jejich moudrá a naprosto vyrovnaná matka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Cože? Já ještě neohodnotil tenhle seriál? Tak hodnotím. Tedy aby bylo jasno - seriály fakt nemusím. Většinou je přímo nesnáším, protože nesnáším i zdlouhavost a rozvláčnost. Ale v devadesátkách jsem pracoval několik let ve špitále, konkrétně na operáku a na ARO, a považuju to za hodně významnou kapitolu mýho života. Takže když se nějaký čas na to objevil na televizních obrazovkách tenhle (dabovaný) seriál, a já tehdy ještě čuměl na bednu, docela jsem ho žral, respektive ty jeho pohotovostně akční scény, ta telenovelická vata mezi nimi mě tolik nebrala. A říkal jsem si, že na takový pohotovosti pracovat a nervově se nezhroutit by byl učiněný zázrak. No jo, hollywoodští scénáristi to s tím hektickým tempem (ne)pěkně přeháněli, ale koukalo se mi na to tehdy dobře. ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • V čase cca 04:39 se objeví Mark Green (Antony Edwards), přestože již nemá na Pohotovosti být z důvodu nemoci (odletěl na Havaj). (Reiner)
  • George Clooney (Doug Ross) na seriál později, když už byl velmi úspěšný filmový herec a režisér, vzpomínal: "I teď je to dobrý seriál, ale když jsme začínali, byl úplně úžasný, protože prvních několik sezon vůbec neměl příběh. Byly tam jen odborné lékařské dialogy a tak podobně. Nikdo tomu doopravdy nerozuměl. Šéfové Warnerů a NBC nám dovolili natočit první díl, a když jsme jim ho pak promítli, byli úplně rozzuření: 'Do čeho jste to, sakra, nacpali naše tři miliony?' Zeptali jsme se, jestli se jim to líbí, a oni odpověděli: 'Na tom, jestli se nám to líbí, vůbec nezáleží! Tohle Amerika nikdy nepochopí!' Když jste manažer televizní sítě, evidentně jste chytřejší než kdokoli jiný. Tak jsem udělali zkušební promítní pro normální diváky, ale oni nevěřili ani takovému testu. Nakonec ta show měla v průměru každý týden čtyřicet milionů diváků, kteří z ní nechápali ani slovo. A cítili se díky ní chytřejší a dokonce je svým způsobem ovlivnila. (...) Když se na publikum díváte spatra, automaticky snižujete laťku, místo toho, abyste se ji snažili nechat tam, kde je, nebo ji zvýšit. A možná jsou lidi obecně chytřejší, než si myslíme, a jsou ochotni klást si i složité otázky." (NIRO)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama