Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mafiánští bossové jsou likvidováni tajemným přízrakem (Phantasm), kterého má Gotham mylně za Batmana, a Bruce Wayne se zmítá ve vzpomínkách na nešťastnou lásku. / Tento netopýří animák je celkově vážnější a osobnější, než na co jsem jinak od DC zvyklý. Rozjíždí se poněkud neakčně a trošku zmateně (ty flashbacky), ale v půlce se do hry vloží pan Joker (celkem podobný Nicholsonově hrané verzi) a ten to zachrání. Takže nakonec nic méněcenného. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud chovám nějaký respekt k DC komiksovým postavám, pak je to Batman. A jestliže si ho získal především díky Nolanovi, pak úplně klidně postavím na stejnou úroveň i tento animák. Atmosféra vynikající, skvěle poskládané a zrežírované, připraveno bez jakýchkoliv větších změn na přepracování na živák. Z Batman: Mask of the Phantasm dýchlo to staré dobré, čím dřív komixový film býval. Přestože nebyl prostor jít víc do hloubky postav a příběh je vlastně klasicky šablonovitý, nějak se povedlo vytvořit kompaktní celek, který vás přiměje uznale pokývat hlavou a připlácnout o hvězdu navíc. PS: většinou mi flashbacky vadí, ale tady to bylo našroubováno s citem pro příběh, takže ok. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Temný komiksový animák, který nakope do zadku všechny Schumacherovi bradavky. Někdo tu říká, že animace je zastaralá. Mě se naopak líbí než třeba u mnohem mladšího Iron Mana, kde se to moderní animací hemží. Během nadupaných 76 minut se dovíme o vzniku Batmana, jeho velké lásce a i vidíme jak se stane Gothamským štvancem. Jestli by Nolan koukl na tento animák měl by radost. Radost by měl i Burton. Takhle skvěle vykreslený Gotham, komiks a atmosféra se u animáku nevidí. Btw. dabing se opravdu povedl (Jokera si pan mistr Přeučil vychutnával). ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní animák s ponurou, depresivní a "hororovou" atmosférou ve stylu "Batmanů" od Tima Burtona. Snímek se pyšní zajímavým příběhem, povedeným scénářem a ucházející animací. Scény ze hřbitova měly grády, stejně tak i závěrečné rozuzlení, kdo je vlastně "Fantom." Tím nejlepším však byl psychopat Joker (opět používal ten "chechtavý plyn," hláškoval, ale zároveň budil i respekt a působil jako děsivá karikatura s věčným smíchem na retch)... Velká škoda že díky nízkému rozpočtu to celé působí jen jako prodloužená epizoda televizního seriálu, ale v jednoduchosti je krása a já se skvěle bavil. Co se příběhu týče, propracovanější než ty paskvily od Schumachera. 70% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)

Reklama

Reklama