Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (62)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Vstupovala jsem do toho s tím, že Batman je můj nejoblíbenější superhrdina vůbec. Ke konci už jsem se jen v duchu ptala, koho ta Mary Sue odpojí od přístrojů tentokrát. Plusové body za roztomilost, s níž si seriál vymýšlí jednoho dickensovsky kapitalistického záporáka za druhým, aby zakryl, co za zrůdu je samotný Wayne. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

I Am Vengeance. I Am The Night. I Am Batman! Konečně jsem dokoukal tento legendární seriál, a jsem vážně překvapen. Úroveň animace je vážně neskutečná a díky novému stylu animace (Dark Deco), který tento seriál vytvořil, to dotváří dost temnější atmosféru už do dost temného Gothamu. Ale DÁMY A PÁNOVÉ, ten dabing, to je prostě jinde, v celém seriálu jsem si ani jednou nevšiml špatného dabéra, všichni byli prostě perfektní, především trojice BATMAN, JOKER a HARLEY. Ani u jedné epizody jsem se nenudil, ale je jasné, že se zde našlo pár epizod, které byly vážně zvláštní a u některých epizod mi i přišlo že se z Batmana spíše stal Superman, protože překonával všechny fyzické zákony, ale chápu, že se to tvůrcům v danou chvíli prostě hodilo, nebo byli líní vymýšlet něco jiného. Ten kdo tento skvost ještě neviděl, tak prostě musí. VÁŽNĚ PECKA 9/10 ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ono to jako není úplně marné, ale je to prostě spíš pro děti. Příběh nejde žádným směrem, jedná se prostě o Batmana pobíhajícího sem a tam po Gothamu. S komiksovou atmosférou to opravdu nemá co dělat. Žádné drama, žádné napětí. Jestli chcete animovaného Batmana „pro dospělé“, pak mnohem lepší volbou bude třeba Assault on Arkham. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Kým som sa dostal k tomuto seriálu, tak som na neho počul samú chválu. A po pozretí všetkých štyroch sérií sa k ospevovaniu môžem len a len pripojiť. Kde začať? Vizuál i animácia mi sadli. Páči sa mi Gotham, ktorý má príjemnú atmosféru starých gangsteriek, čomu dopomáha aj to, že gangstri chodia v dlhých kabátoch a nosia thompsony. Ale poďme na to hlavné a to postavy, lebo na nich to celé stojí. Batman je skvelý drsný hrdina, ktorý má ale svoje traumy. A práve tie najsilnejšie epizódy sa na tieto traumy zameriavajú. A nezabudnime na jeho príjemný hlas, ktorý mu prepožičal Kevin Conroy. Čo sa týka záporákov, tak tu máme klasických zlosynov z komiksu. Čo ale treba oceniť, tak autori často pracujú aj s ich ľudskou stránkou, takže často sa nejedná o zlých ľudí, ale skôr o utrápené duše (až na Jokera. Ten je proste zlý. A zábavný.). Ďalej sa tu nájdu epizódy zamerané na rôzne iné postavy, obyvateľov Gothamu, ktorí sa nejako pripletú Batmanovi pod nohy. Ešte pochválim hudobnú stránku (Shirley Walker zložila dokonalý bat-soundtrack) a úvodné titulky. Samozrejme mám pár výčitiek, niekedy kvôli dĺžke epizódy musí byť dej skratkovitý, čo je celkom škoda. A taktiež sa nájdu aj niektoré slabšie epizódy, nie je ich ale nejak veľa. Inak som ale spokojný, jedná sa o vážne dokonalý superhrdinský animák. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix Batmana, Art Deco, a kresby inspirované Frankem Millerem. Mark Hamill je úžasný dabér a už nikdo nebude takový Joker. Nevím, jestli šel seriál u nás celý, ale třetí série ještě stále drží tempo, možná i zvedá lehce laťku. Dobrodružství s novým Robinem už do hodnocení nezahrnuji. Kdybych měl vypíchnout jednu jedinou věc, tak nebylo v dětství nic, co by mi na city zahrálo lépe, než první díl s Victorem Freezem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (53)

  • Podľa pôvodného scenára sa mal Joker objaviť v prestrojení. Scenáristi sa rozhodli, že to preňho nie je vhodné, a namiesto toho vytvorili ženskú postavu, ktorá túto úlohu obsadila v jednom zábere. Táto postava sa stala mimoriadne populárnou a čoskoro sa z jedného z Jokerových poskokov stala hlavným hráčom v Rogues Gallery: Harley Quinn. (molcan2)
  • Batmanova metoda, jak porazit Dvě tváře (pomocí mnoha mincí), byla později použita při závěru filmu Batman navždy (1995). (Jan.Kanak)
  • Úvodní znělka je remakem pilotního dílu, na základě kterého byl seriál prodán společnosti Warner Bros. V pilotním díle Batman překazí loupež klenotnictví a zanechá svázané lupiče na střeše pro policii. (liquido26)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama