Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 6

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (315)

cariada 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to co jsem očekával. Akce střídá akce. Nádherné efekty, mořský svět nabízí nekonečné možnosti provedení a realizace. Upozadění Amber jsem se docela bál, ale tak hrozné to nebylo. Spojení bratrů bylo fajn a pěkně a vtipně se doplňují. Škoda že nechtějí pokračovat dát, takhle série má pořád co nabídnout a přitom nenudit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na prvním dobrodružství z podmořského světa Atlantidy a dalších říší jsem si v kině bez přehánění ujel. Čerpal jsem z něj dobrou náladu celé dny, vzpomínal jsem na všechny hlášky a kombinaci s nápaditou akcí považoval za překvapení celé sezóny. Tenhle svět si proto zasloužil těžit okamžitě a čekat na neustále odkládané pokračování bylo trochu smutné, ale ještě víc zlověstné. Zprávy o problémovém natáčení a přepisování scénáře se nakonec projevily, protože tohle pravá dvojka není, tohle je jen opatrně dopovězený původní koncept. Vzhledem k tomu, že film hodně často připomíná akční videohru (myšleno nejen ve zlém, ale rozhodně i v dobrém), hodí se příměr k očekávání plnokrevné dvojky a místo toho v rukách veřejnosti přistane horkou jehlou šitý datadisk. Protože ve Ztraceném království se ztratil ten původní poctivě dobrodružný duch vyprávění, který, ať se zrovna vrtnul kam chtěl, dokázal nalákat do všech lokací a ke všem postavám. Dnes se jen dokončují linky z prvního dílu a žádné překvapení tu nečeká. Zčásti to není špatná volba, protože vztah Arthura s Ormem pro mě vždy tvořil hlavní (melo)dramatickou linku, ve které se sice okatě kopíruje předobraz Thora s Lokim od konkurence z Marvelu, ale proč spravovat něco, co funguje. Bohužel záporákem do party je Manta, prototyp charakteru, který je zlý, protože je zlý, křižuje sedmero moří těžkotonážní ponorkou a občas terorizuje svoji posádku. Nálada bezhlavého, téměř osmdesátkově vibrujícího vyprávění tak v tomto případě nenávratně mizí. Mrzí mě, že se Momoa s postavou, která se mu chvályhodně upravila na míru, loučí takhle polovičatě, ale díky Poseidonovi za to, že má smutně krácená série alespoň nějaký smysluplný a relativně uspokojivý konec. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vlastně proč ne? Aquaman si nehraje na nic seriózního a na rozdíl třeba od takového Thor: Thunderous Love Story nemá infantilní a urážející humor. Naopak humor tady funguje skvěle, hlavně kvůli chemii mezi Momoou a stále velmi podceňovaným Wilsonem (sakra, tomu chlápkovi už je 50!). Příběh je sice značně jednoduchý, ale děj má skvělé tempo, pořád se něco děje a nikdy se nenudíte. Svět je opět velmi propracovaný a vlastně mě mrzí, že v této podobě už Aquaman nebude pokračovat. Mezi všemi komiksovkami za posledních pár let je Aquaman vítězem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Black Manta zřejmě přežije cokoliv, přežije i takový pád z útesu na šutry a v plné síle vpluje do dalšího dílu, aby se mohl mstít, živ jen svou pomstou mrtvého muže. Vtipné je i bratrské spojení, myslím tím, že zapomněli na své spory a rukou plácnutím - cojsmesi tojsmesi - šli zachraňovat vodní svět proti přerostlé mouše s velkýma rudýma očima! Mera (možná vzhledem k pravomocným okolnostem) tam měla pouhé štěky (což mi moc nevadilo) ... no ale třeba takový Ben Affleck si tam střihnul tak významnou roli jakou svět doslova neviděl! Nicméně přehršel akce vyvážil trochu chudý děj. Vzhledem k tomu, že se mi Jasoň vždycky líbil, líbil se mi i příběh z oceánských hlubin, budu v hodnocení milá. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A mě to přišlo zábavnější než jednotka. Mírně nadhodnotím, protože po těch odkladech, přetáčkách a průseru s Amber to mohlo dopadnout o dost hůř. James Wan doplavil zábavnou blbinu, která dobře odsýpá, dobře vypadá a nějaké větší ambice v době přestřihávání vzdala. Že za globální oteplování může černoch s hlavou v akváriu a vstup od OSN neberu za ambice, ale podvratný pokus o komedii. Scény s dítětem, cheeseburgerem a švábem, nebo běháním jsou mile over the top a vyrovnávají přehnanou vážnost, co mi vadila v jedničce. Jason Momoa si roli vychutnává a mačká z ní maximum. DC to vlastně neukončili zase tak špatně. I am Aquaman! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Patnáctý a poslední film v DC Extended Universe. (Johnny.ARN)
  • Vincent Regan (Atlan) se již dříve objevil v seriálu BBC Atlantída (od r. 2013). (Johnny.ARN)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama