Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (511)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z, skrz na skrz průměrných až hanba, komiksovek z roku 2023, které díru do světa rozhodně neudělaly. Až je divákovi líto těch utracených peněz, toho zmařeného času trikařů, když musí pracovat na něčem u čeho dlouho dopředu vědí že se moc nepovede. Jaký to rozdíl, když svého času vznikal třeba Terminátor 2. Už, aby přišla konečně nějaká transformace Hollywoodu a tyhle filmy pokud možno vznikaly co nejméně. Jakmile filmu začne docházet dech, což se stane poměrně brzy, tak sice přihodí Keatona, ale znovu to musím napsat, je zatracená škoda, že si to Warneři neschovali do mnohem lepšího filmu. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Ezru Millera do role Flasha bola chyba, myslím si to už od Justice League. Ten človek nie je ničím z toho, čim je Tom Holland. V skratke je slizký, je starý a nemá ani náznak komediálneho talentu (čo je docela problém, keďže prvá polka filmu je komédia). Cameá zbytočné, s výnimkou tých supermanských (aj keď vidieť naposledy Gal, potešilo). A triky strašné - zastaralá počítačová hra.  Čo sa mi teda vlastne páčilo? Tie cameá - supermanské. Vzťahy. Michael Keaton. Supergirl. Štylizácia jednotlivých scén. Radosť, s ktorou to bolo evidentne točené. Zastaralé motívy, siahajúce až do donneroviek. Mišmaš všetkého možného.  Nedáva to zmysel, hej. Je to guilty pleasure. Ten vesmír mi nebude chýbať (možno s výnimkou tretej Wonder Woman). Neteším sa ani na Gunnverse. Snyder rulez. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tvorcovia si zjavne absolútne uvedomili, že Ezra Miller nesedí každému a tak na to rafinovane upozorňujú priamo vo filme, aby kritikom vzali víchor z plachiet.  Niektoré veci v scenári ma rušili. Barryho spolubývajúci tvrdia, že Batman existuje, ale zo stavu jeho sídla (a samotného Brucea) je zjavné, že dlhé roky nie je aktívny. Čo ostatne explicitne povie aj on sám. Jasné, brané od slova do slova spolubývajúci povedali len to, že existuje. Netvrdili, že je aktívny. Ale i tak ma to rušilo. Rovnako vzhľad jeho sídla: v jednej chvíli vyzerá ako z Hammer hororu a v nasledujúcej (s Karou) ako slnečné miesto so skvelou záhradou z katalógu Nehnuteľnosť roka. Rovnako som nepochopil, prečo Flashovi neskôr nehorí oblečenie, hoci je jasne prízvukované, že počas neho nesmie mať na sebe bežné oblečenie. Barry odpadne, keď prvý raz vidí Batmana, pritom žije vo svete, v ktorom netopier existuje a on sa nielenže práve nachádza v jeho dome, ale o tom aj vie (dokonca sa s ním pred chvíľou rozprával!). Nie je to nič strašné, ale zaráža ma, že je štúdio ochotné narvať 2OO (dvesto!) miliónov do filmu a neustráži si takéto hovadiny.  Inak je Flash temer skvelá jazda. Najlepšie nepozerať trailery a nechať sa prekvapiť zvratmi a cameami (pri N.C. a obrom pavúkovi padnete na zadok, ak poznáte legendárnu prednášku Kevina Smitha). Postavy sympatické, Sasha Calle je najlepší supermanovský kastingový ťah od Christophera Reevea z r. 1978 (vrátane), akcia bombastická (nie až tak prehnaná, ako od Snydera), vizuál nádherný farbený (Flash je popri Green Lanternovi po stránke výrazných farieb asi najkrajším mainstreamovým superhrdinom), parádny soundtrack, zábavné blbinky (rezanie uší, meter, beh naprázdno po hale), plno scén prekvapivo dojemných, pôsobivých, mrazivých a silných. Dostala ma nepredvídateľnosť deja.  Absolútne ma ale (žiaľ negatívne) zošokovalo finále, ktoré je síce (rozumne) komorné, ale predchádza mu monumentálna bitka na púšti, na ktorej je vidno buď drastické pretáčanie, alebo drastické prestrihávanie. Najskôr oboje. To je vidno aj na ďalších veciach (napr. Keaton nemá Alfreda... ako sa to stalo, zomrel, odišiel, ak odišiel, tak prečo odišiel, ak zomrel, ako zomrel, mohol za to Bruce?). Vinou toho po sebe púštna pasáž zanechá viac otázok, než odpovedí a tri-štyri postavy nielenže nemajú uspokojivé konce napriek tomu, že UMRÚ (!!!). Ony nemajú ŽIADNE konce resp. majú tak drastické konce, že som spadol z gauča a tri dni som následne bezbranne preležal na zemi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Některé věci nemají řešení, je třeba nechat je plavat.- E. Miller je mi extrémně nesympatický, což jsem se snažil skousnout. Hlavní motiv filmu je jasný - láska. V kultuře je jí tolik, že už je na ni (v kultuře) asi leckdo alergický, případně je vůči ní imunní. Mně se ale líbilo, že zde je dána do protikladu se sobectvím. A není to vůbec jednoduché, máme-li se vzdát někoho pro druhé...ne, není. Jako celek je film nevyvážený, na druhou stranu plyne přesně tak jako příběh v comicsu, čehož si zejména nečtenáři comicsů nebudou vědomi. Osobně bych vystřihnul půl hodiny žvanění, byť chápu tu potřebu vysvětlovat, jelikož tenhle film není pro starý. Nejvíce se mi líbila scénka s nemluvňaty, která by obstála jako samostatný kraťas. Návraty do minulosti a snaha o nápravu čehokoliv jsou ve filmu poměrně stará věc, koneckonců je tu i odkaz na kultovní Návrat do budoucnosti. Výborná byla camea, asi inspirace v jednom z posledních Spidermanů, a v rámci Supermanů mě potěšili ten doposud (i po dlouhých letech) stále nejlepší i ten, co si ho nikdy nezahrál, ale moc by býval chtěl...tak si alespoň střihnul Draculu a nyní cameo. Nechci se nikoho dotknout, ale pro ty, co byli hrubě nespokojeni, tenhle film určen nebyl, páč už jsou věkem jinde... z velmi dobré muziky mě nejvíce potěšili The Cult. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Nápis na väzenskej uniforme Supergirl (Sasha Calle) znie „Samaya Opasnaya“, čo v ruštine znamená „Najnebezpečnejšia“. (Arsenal83)
  • Tom Cruise bol jedným z prvých ľudí, ktorí videli film, keďže mu bola zaslaná jedna kópia mesiace pred uvedením v kinách. Premietal ho vo svojom dome v Beverly Hills a tak sa mu páčil, že hneď zavolal režisérovi Andymu Muschiettimu, aby mu zablahoželal. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama