Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý seriál na téma Jaderný utok na Ameriku a co poté. Malé městečko Jericho a pridružená krajina je jevištěm , kde se odehrává postapokalyptická soap opera. Někomu možná ony vztahy budou vadit , ale bez nich by některé postavy ani nemohly vystupovat a ba co více nemělo by to onu mírně popcornovou chut. Mě to , ale nevadí. Sledovat jenom děj jak se hledá viník během dnu poté mohu klidně u 24hodin. Tohle je přeci jen o tom co dělají normální američani , když na ně zautočí atomovkama (spoiler - vlastní). 1serie je poněkud delší. Plánovaně měla být jen jedna, ale díky fanouškum (za kterého se také považuji) se vykopalo pokračovaní. 2serie je kratší - 7dílná a ukazuje nám akční cestu za pravdou. /To se určitě bude libít fanouškum 24hodin/ More Jericho pls! ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Spousta amerikanismu, patosu a klišé. Jako největší negativum bych ale viděl ohromnou vykonstruovanost, kdy hlavní hrdiny v post-apokalyptickém světě nahání armáda iráckých žoldáků (!!!), starosta města jen o vlásek unikne smrti v horečce a půl Jericha se i po atomové katastrofě vesele opíjí v tamní putyce. Jasně patrná je i snaha přiživit se na úspěchu LOST (oživování starosty - oživování Charlieho, titulní nápis místo titulků, dojemné rodinné konce, "ti druzí"). Po desátém dílu definitivně přestávám sledovat. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Já nehodnotil Jericho?", divím se po cca roku a půl na CSFS... Tento seriál jsem objevil na MovieZone, a přesto, že se mě herní pecka Fallout nikdy nijak zvlášť nedotkla, tak seriál, který měl udajně mít stejnou atmosféru, mne okamžitě zaujal. Postapokalyptický svět, ve kterém nikdo neví, jak se to vlastně stalo - no ať mi nikdo netvrdí, že to nezní lákavě! Prvních pár dílů se na zvláštní scénáře celkem dalo dívat (hlavní zásluhu na tom má moc sympatický, tvrďácký hlavní hrdina), pak v půlce přišla docela nuda, a na konci seriál překvapil, jak konečně dokázal být napínavý. V Americe ani jinde ve světě nicméně příběhy z kontaminovaného světa moc úspěšné nebyly, a druhá série tak vznikla spíše na truc. A dramatický seriál se rázem proměnil v telenovelu! Viděl jsem první dva díly, a byla to katastrofa... nechápu, jak se vše mohlo tak razantně zvrtnout, ale druhá sezóna mě spíše rozesmívala než bavila. Jo a za krásnou blonďatou herečku, přítelkyni pana tvrďáka, palec nahoru. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Kdo vydrzi prvni dve tri epizody, nebude zklaman. Ten otaznik, ktery visi nad tim, co ze se to na tom horizontu udalo (atomovy hrib nad Denverem a Atlantou a kuse zpravy o dalsich zasazenych mestech), kdo vlastne je novy obyvatel Jericha - Mr. Hawkins - a co Jake delal celych pet let mimo Jericho, nez se vratil...to jsou tri hlavni otazky, ktere ve Vas zacnou cloumat, pokud vydrzite. A nutno podotknout, ze po celou prvni serii krom dvou dilu je napeti opravdu velke. Predem ale upozornuji fanousky hry Fallout, ze az takto drasticke to opravdu nebude :) ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Zajimava zapletka me po trech dilech docela nadchla. Ja bych sice asi nektere veci resil uplne jinak, ale i tak me dokaze tento serial napnout a nabizi mi to, co bych od podobneho serialu chtel. Bohuzel ma na muj vkus az moc lidskou tvar a vsichni drzi spolu. Trochu vice deprese a bylo by to za 5*. Update po sestem dilu: Nektere dejove linky jsou super, jine jsou hodne trapne (pesticidy). Vsichni jsou hrozni hrdinove a zaporak je proste zaporny... Prilis cernobile. Update po dvanactce: Misto, aby se to rozmotavalo, se to jeste vic zamotava. Jestli se do tri dilu neco nedozvim, tak mi uz hrabne. Uroven serialu zustava dostatecna na 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Jericho má místo znělky vždy zprávu pro diváky ve formě Morseovy abecedy. Tato zpráva obsahuje náznak děje následující epizody. (Hal_Moore)
  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
  • V Nemecku bol kvôli nízkej sledovanosti seriál stiahnutý po 14. epizóde. (rador)

Reklama

Reklama