Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Recenze (867)

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl vládcem milionů, ale potřeboval porazit posledního nepřítele – SMRT!….. Rodinka prošla ,,Výměnou manželek“ a hrozivě se nudí. Bohužel rodinná nuda se přenáší i do hlediště a nic na tom nezmění ani nové dobrodružství za tajemstvím věčného života. Nudné dialogy bez špetky humoru, který nahraďte slůvkem trapnost a není vhodný ani pro 10ti letý děti. Množství triků bereme jako samozřejmost, ale velkolepé akce rychle omrzí. Dorazil mě Yeti. Chybělo oživit snad jen Ho Či Mina! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Mumie: v PEKLE! Klidně! Hlavně ať u toho není Rob Cohen! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo, hé hé :-) Skvělé pasti v hrobce, pěkné hory v Himalájích, skvělí Yetty, filmové triky na úrovni...... já jsem se pobavil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. A Call To Adventure (Them - Randy Edelman ,2. The Silently Yearning For Cen ,3. The Open Wound ,4. The Reign Of Terror ,5. The A Family Presses Close ,6. The Formation Of The Terra Co ,7. The Reading Of The Scrolls ,8. The Crash And Burn ,9. The Alex And Lin ,10. The A New Assignment ,11. The Yang Follows The O'Connel ,12. The Shanghai Chase ,13. The Mother And Daughter Reuni ,14. The Ancient China ,15. The Rick's Long Rod ,16. The Entering The Tomb ,17. The Visit From A 3-Headed Fri ,18. The Memories, Retirement And ,19. The New Year's Betrayal ,20. The Emperor Versus Zi Yua ,21. The Love In The Himalayas ,22. The 2nd Century B.C. ,23. The Museum Becomes Alive! ,24. The Rick And Evy In Battle ,25. The A Warm Rooftop ,26. The Heartbreak ,27. The Return Of The Dragon ,28. The Shielding A Son ,29. The Finale ,30. The My Sweet Eternal Love , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Třetí díl přišel jako nezvaný chudý příbuzný, které nemáte rádi ještě předtím, než zaklepou na dveře. Jenže zatímco všichni ho podle očekávání toužili vyrazit, já si k němu našel cestu. A to přestože trpím nad ztrátou Rachel Weisz a tím pádem i nevyhnutelnou transformací Evelyn do postavy, která není ani spisovatelkou, ani dobrodruhem, jenom povinným mateřským elementem. Se změnou režiséra přišel sice i o třídu dětinštější humor, ale pořád ještě jsem divák, který na velkorozpočtové archeologické jízdy slyší, obdivuje dobrodružnou polohu Brendana Frasera a zadržuje dech při prologu, autohoničce nebo lavině. I když jsem byl jeden z těch nejhorších proroků, musím teď uznat, že jsem se překvapivě mýlil. Šanghaj a Himaláje sice nemůžou nahradit Egypt a Londýn, ale i tak - díky za to, že moje milovaná série klesla jen o třídu a neskončila tak hluboko, jak pod rukama jiného týmu klidně mohla. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Neboj sa, v Peru žiadne múmie nie sú." Múmia 3 bola ďalšou zo série snímok, v ktorých sa mala predávať štafeta novej generácii (Indiana Jones 4, Mission: Impossible 4). Ani teraz to nevyšlo. Sériu to pochovalo. Brendan Fraser pôsobí unavene a opotrebovane. Chýba mu šarm a vtip z jednotky. Ako ostatne celej trojke. Rachel Weisz od začiatku tušila prúser a tak sa dobrovoľne nechala pre-obsadiť za bežných okolností sympatickou milfkou Mariou Bello. Lenže toto nie sú bežné okolnosti a Maria je biedna. Samostatnou kapitolou sú katastrofálne postavy Jeta Li a Michelle Yeoh; vôbec sa nečudujem, že ázijskí akční herci boli z hosťovania v Hollywoode znechutení a v drvivej väčšine sa skôr či neskôr vrátili domov. Dokonca i milovaný John Hannah je v trojke mimo. Proste, celé zle. Sem-tam to chytí spád alebo lepšiu scénu, ale skutočne len raz za čas. Pre mňa je nepochopiteľné, ako táto séria mohla klesnúť tak hlboko po mega-úspešných prvých dvoch dieloch. Toto Rob Cohen pohnojil. Ku koncu je to už vyložená katastrofa so žalostnými trikmi a otrasnými akčnými scénami. A s bravúrnymi scenáristickými nápadmi, kedy americký polotučko vyzýva ázijskú akčnú legendu, aby "bojovala ako chlap", na čo dostane kovboj totálne na búdku a nakoniec musí situáciu zachraňovať jeho nemožný syn, ktorý Jeta bodne ODZADU dýkou do chrbta. Fakt čestné spôsob. Je vlastne obrovským prekvapením, že film na celom svete zarobil viac ako 4OO miliónov dolárov (pri rozpočte 145). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu ty zaporny ohlasy, pac tohle je paradni zabavna jizda, ktera v podstate splnila to, co jsem cekal. Pribeh sice neni kdovico originalniho, navic vetsina legendy ustupuje akci, nicmene je tu docela slusna variabilita prostredi a akce je tu prakticky od zacatku do konce a prerusena je skutecne jen misty, takze mi vubec neprislo, ze ma film skoro dve hodiny. Jinak celej film tahne opet Brendan, kterej sice obcas prehrava, ale je to porad ten starej znamej frajer a masakruje vojaky po desitkach. Jet Li tu je vetsinou jako olezla mrtvola nebo socha a je to jedine dobre, akci zvlada na vybornou, ale s hranim bezcitnyho cisare to je horsi. A co se tyce Marii Bello, to je fakt chaba nahrada, navic ji to moc neslusi a vypada stare. Celkove proste super zabavna jizda plna paradnich souboju (i kdyz misty neprehlednejch), velkolepejch zaberu a perfektnich vtipku a hlasek, to vse trikove hodne slusny, takze to zakryje i fakt, ze Cohen je nic moc reziser a na Sommerse fakt nema. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Zvracajúca krava, POMO baliaci v jednej z hlavných úloh pod pseudonymom Luke Ford dvetisícročné roštenky, jedna MCBP a pekné exteriéry. Ak som vás zaujal zájdite do kina. Inak sa novej Múmii vyhnite oblúkom. 3/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Tímto uvaluji na Roba Cohena kletbu Hom-Dai, protože totálně posral moji oblíbenou filmovou sérii. Já myslel, že se dost ztrapnil u Stealthu, ale ne, on musel upustit svoji nudně-digitální slinu zrovna tady. Tak tedy ano, film je, co se efektů týče, poměrně velkolepý, avšak mnohé z nich působí docela spektakulárním dojmem, jsou až moc počítačové a navíc nemají žádný drajv, žádnou větší úchvatnost a razanci. Ona vůbec atmosféra prvních dvou dílů sem jaksi nedorazila. Samozřejmě je to způsobeno režisérem, ale těch prvků bude více. Místo Rachel Weisz se sem přišla pohřbít Maria Bello, jejíž postava zdrhla z nějaká bolívijsko-ekvádorsko-urugvajské telenovely. Charizmatickému Voosloově Imhotepovi má konkurovat Jet-liho císař, trojhlavý drak a namakaný prase v jednom. Paráda. Hudbu hodnotím slovem odpad s vykřičníkem a souboje slovem odpad s dvěma vykřičníky. Drobátko se stříhalo. Hlášky se ztratily někde v časoprostoru anebo prostě z toho hroznýho scénáře utekly. Film aspoň trochu zachraňuje Brendan Fraser, protože jak John Hannah, tak Luke Ford mě ani maličko neoslovili. Celkově je to nadmíru drahá nuda, asi jako Evan Almighty. 145 miliónů dolarů(rozpočet)/392 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/51 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mumie a Mumie se vrací byly sice hloupé filmy, ale zároveň byly zábavné. Tento díl už je jen hloupý. Změna prostředí neprospěla a změna představitelky Evelyn ještě méně. Na tuhle herečku jsem si prostě nezvykl. A to rozhodně nejsou prkotiny - přeobsazení je něco strašně béčkového, že by se mu zajetá série (až na výjimky typu Bond) měla vyhýbat. Přesto bych si ale přál, aby to byl největší problém téhle nekonečné nudy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na ty 2* hvězdičky to bylo... Myslím, že to je hlavně díky Jonathanovi, že zůstal takový, jaký byl. :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Triky bombastické, Fraser sem tam zahláškuje, jinak ale absolutní kravina. Scénář na zabití, Maria Bello na zeblití (nebo obráceně? Teď vám nevím...), John Hannah je těžce nesnesitelný a Jet je absolutně nevyužit. Dějově silně přeplácané a i když Cohen zvládá závěrečnou bitevní scénu, akční honičku i kontaktní souboje zabíjí roztřesenými nepřehlednými detaily a debilním střihem... Nicméně stále VÝRAZNĚ lepší, než Mumie se vrací... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už po prvých desiatich minútach som bol unudený na smrť. Niektoré scény ma však ako-tak prebrali a preto dávam z milosti 2*. Ak by som na tom bol v kine - tak by som rozhodne po pár minútach z toho kina ušiel. 30% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I trojka je pořád skvělá akční zábava, ale už to prostě neni ono, za prvé to značně postrádá Rachel Weisz, ať se snaží Maria Bello sebe víc, tak do role nesedne tak dobře a podle mě byla docela chyba měnit herečku, když už, tak měla zmizet celá postava. Za druhý citelně jsem tady postrádal lepší příběh nebo legendu, oproti předchozím dvou dílům to byl docela nudnej nápad bez jiskry a občas byly dialogy až příliš naivní a rodinný a do třetice všeho špatnýho mi podobně jako v Indym 3 neseděl ten akční namachrovanej synek archeolog, ale když se tohle přežije a zaměří se na akčně dobrodružný scény, tak je to stejně výborná zábava, u který občas sice haprujou triky, ale docela rád sem zase viděl Ricka O'Connella, Jonathana a Eve zpátky v akci ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mummy: The Tomb of the Rob Cohen. Dotaz a jedna z mála vtipných hlášek filmu:"Should I quit drinking?“ jako by vypadl z úst režiséra této nezdařilé exhumace. Protivný synek Alex s minimem zděděného charismatu a ubíjející scény rodinných rozmluv vám položí na víčka pytle cementu. Prošedivělý vlkodlak z Van Helsinga, co odjel na důchod do hor vydávat se za Yettiho a Jet-Li, měnící se v hopsajícího prasopsa vám je zamáčknou definitivně. Peru? Prosím už ne. Mějte úctu k mrtvým.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky na úrovni Mumie se vrací, režijně někde mezi Stealth a Rychle a zběsile, ve výsledku popcornová taškařice pro věrné O`Connellovy fanoušky a děti do dvanácti let. Cohen je pořád strašně neatraktivní břídil, ale když už selhává v dialogových scénách (ty jsou blbě napsané, povětšinou i blbě zahrané - Maria Bello nesahá Rachel ani po malíček pravé nohy a hlavně děsně otravné), dokáže se vyřádit při akčních eskapádách, při nichž hodně často vybuchuje vše, u čeho se Fraser ochomítne. Luke Ford je sympaťák, Brendan hláškuje i z ničeho a Michelle je na svůj věk pořád sexy. Kdo nechá mozek a vzpomínky na první Mumii doma, bude mu při odchodu z kina mnohem líp. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná s pár světlejšími momenty a zároveň promrhaným potencionálem (souboj Jet Li. vs Wu Jing = Jet Li vs. Jason Statham). 5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pojem "vykrádání cizích zdrojů" zde dostává nový rozměr. Tvůrci dávají vale jakékoli originalitě a raději si zcela bezostyšně půjčují klíčové motivy jak z Indyho, tak z Pána prstenů.___Je až úsměvné, jak se všichni zúčastnění snaží, aby divák držel postavám palce, při soubojích trnul nad jejich osudem nebo se dojímal nad rodinnou krizí. U třetí Mumie to ale nejde. Rick O´Connell prostě není cynický sympaťák typu Indiana Jonese a jeho dobrodružství postrádají přidanou hodnotu (resp. vyrábějí se jen a pouze pro peníze). Když pak jedna z postav pronese něco ve smyslu: "Nedokážu si představit svět bez Ricka O´Connela", zní to přinejmenším trapně, nepatřičně a kýžený efekt se alespoň u mě nedostavuje.___Co vlastně pochválit? Skoro nic. Herci hrají na půl plynu, zmíněná rodinná krize je vystavěna až neskutečně primitivně, hlášky Johna Hannaha absolutně pohřbívá český dabing. Bavili mě yettiové (a i celá bitka v Himalájích) a Maria Bello.___S filmem postaveným jen na tricích ještě nikdy nikdo neuspěl. A mumie v Peru raději nechte dále hnít... 40% ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama