Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Pořad, který si ze svého dětství pamatuji jen matně, si nyní díky repríze na kanálu ČT3 mohu vychutnat naplno. Skvělou a zábavnou formou nahlížíme do historie různých období a panovníků a může sloužit jako ochutnávka z českých památek. Rozhodně pomůže při výběru míst, která navštívit. A taková plejáda zvučných jmen, která se objevila v rolích mnohých panovníků či umělců, to se dnes již nevidí. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších televizních pořadů, co znám. Žádná pokleslá zábava pro tupé góje, ale velmi inteligentní a vkusná soutěž s přehlídkou našich nádherných zámků, klášterů apod. Navíc s hranými scénkami, které jsou velmi na úrovni a vystupuje v nich celá plejáda našich známých herců (vzpomeňme třeba natěšenou rajdu Kateřinu Brožovou s hlubokým výstřihem, vůči níž je ovšem její manžel chladný, neboť je uchvácen malbami na stropě ložnice...). Přiznávám, že i když mám dějepis rád, tak otázky jsou na mě docela těžké, a tak si většinou připadám jako úplný blbec, ale to vůbec nevadí. Rád se něčemu přiučím. V dnešní době by se Česká televize na něco takového už nezmohla, bohužel. Vynikající moderátorská dvojice - kultivovaný Marek z Ebenu a sličná panna Klárka. ()

Reklama

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

no, trošku náročnější soutěž pro náročnější, nedávno se na netu objevilo pár zajímavých sestřihů: http://www.youtube.com/watch?v=h22qivdD4X8&feature=related _jinak obvykle se spíše posmívám lidem, co moc nevědí(videa z pořadů tv nova té doby - kolotoč často spíše smutný.), ale spíš to je tak pro zajmavost - móda 90. let v postkom. Česku....jinak poučné, avšak nepříliš záživné..prostě Česká televize - zastaralé postupy, neatraktivní výhry, dlouhou dobu slabší grafika..ikdyž pochopitelně u něčeho takového na tom zas až tolik nezáleží..... ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nudný soutěžní pořad. Protože asi nezbylo peněz na nové studio, leze štáb po všemožných historických památkách, kde se nasáčkují a hrají o to, kdo toho ví víc o historii. Marek Eben se ke všem soutěžícím chová nesmírně seriózně a zachází s nimi, jako by byli malí porcelánoví sloni, do toho ještě lezou slavné hvězdy, které se namaškarádují do naducaných obleků, a dělají před soutěžícími šašky, že se narodili tehdy a tehdy, zemřeli tehdy a tehdy, udělali to a to, válčili s tím a tím. Pochopím, že seriózní lidé a historici se v tomhle pořadu vyžívají, ale co ti ostatní? Jednu hvězdu dávám za dobrý nápad, druhou za zajímavosti o historických památkách. A to jsem ještě hodně nadhodnotil. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Kdysi to sledovala celá naše rodina a všem se to hrozně líbilo...tuhle jsem to v televizi viděl znovu a už jsem tolik odvázaný nebyl. Nejlepší je jak Eben vždycky prohlásí:" Dobrý den, my jsme z budoucnosti.." a historická osobnost jen znuděně přikyvuje a tváří se jakoby to byla tenhle týden už desátá delegace z budoucích časů..no, tak akorát. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama