Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

castor 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct, že úvod má Zombie opět vynikající. Z každé druhé scény solidně mrazí, mordy jsou fyzicky nepříjemné, do první hodinky sice musíme přetrpět docela nezáživnou vatu (problémy s psychikou, propagace knihy, Michaelův návrat, snové sekvence), ale Zombie ví, jak udeřit!! I přes zmíněnou rozvleklost některých scén mu nelze upřít zejména originalitu. Do svých filmů vždycky protlačí něco s přidanou hodnotou, z čeho milovníci žánru ucvrkávají do kalhot. Jeho druhý Halloween klade důraz hlavně na realističnost. Zombie kašle na propracovaná úmrtí á la série Final Destination, prostě obrovitý Michael chodí a jeho dlouhý nůž se ani chvíli nenudí. Jenže i děsivý obr potřebuje nějaký ten děj, depresivní atmosféra za něj holt všechno neudělá. Ale jinak docela spokojenost, i když musím přiznat, že trojku novodobého Michaela Meyerse bych vlastně mohl postrádat. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevim jestli se mi to líbilo. Bylo to takový divný, většina postav nesympatická (hlavní hrdinka z jedničky mi lezla na nervy neskutečně a Dr. Loomis se taky nějak nepochopitelně choval jako idiot) , ale přesto mě to zajímalo. Přišlo mi to jak nějakej zvláštní hororovej experiment v přelomu 80. a 90. let, ale něco na tom prostě bylo. 5/10. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Není vůbec lehké ohodnotit tento film. Odklon od původní Carpiho verze je už na světelné míle daleko a zbyl tak jen velmi, ale opravdu velmi brutální slasher. Nemůžu si vybavit, jestli jsem vůbec někdy viděl něco nechutnějšího a brutálnějšího. Míra reality pro mě dosáhla maxima a film zapůsobil na moje nejvnitřnější pudy. Velice dobře chápu lidi, kteří dali odpad. Opravdu jen pro otrlé diváky. PS: Než jsem na film šel, tak jsem viděl na óčku dj divák. No a zrovna se v tomhle dílu ptali lidí na halloween 2. Jakse těší, jaké to bylo, kde se lekli atd. A byl tam taky 11 letý smrad, kterej machroval, co už všechno viděl a jak má rád sav filmy(SAW). No myslím, že po tomhle výplachu musí prdět doma strachy do teď. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co má tahle kokotina společného s Halloweenem??? Vágus Michael se bez masky prochází krajinou, sem tam někoho zabije, nakonec i promluví a divákovi se ze všeho chce zvarcet... Kromě hnusných, brutálních vražd se vlastně nic neděje... V Zombieho pojetí se z dr. Loomise stal totální debil a z Laurie neurotická, uječená kráva, které přejete aby zemřela co nejdříve a tou nejbolestivější smrtí... Je zbytečené cokoliv dalšího psát, je to jednoznačně nejhorší díl série... Totální sračka... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)
  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama